Zobacz pełną wersję : D5000 brak synch. z krótkimi czasmi ekspozycji
krzycho62
30-10-2011, 20:43
Witam
Mam pytanie czy w tym aparacie po podłączeniu sabinki sb700 (lub lampy wew.) czas eksp. najkrótszy to 1/200, czy to normalne tak ma być ? Jeśli tak to tym aparatem nie wyobrażam sobie robić doświetlania cieni przy słonecznej pogodzie. Czy może jest jakiś sposób na to ?
Pozdr. Krzysiek
Witam
Mam pytanie czy w tym aparacie po podłączeniu sabinki sb700 (lub lampy wew.) czas eksp. najkrótszy to 1/200, czy to normalne tak ma być ? Jeśli tak to tym aparatem nie wyobrażam sobie robić doświetlania cieni przy słonecznej pogodzie. Czy może jest jakiś sposób na to ?
Pozdr. Krzysiek
Nie chce sklamac, ale D5k to kastrat i mozliwe, ze ma te funkcje "wycieta".....sprawdz dobrze w instrukcji.
Tylko tryb FP, poszukaj które to lampy obsługują, bo nie wszystkie obsługują. SB700 powinna to obsługiwać. Swoją drogą profesjonalne body mają czas 1/250. Możesz ew. szukać D70 z migawką elektroniczną, jak Ci nie straszne 6Mpix. Potem zostaje tylko średni format z migawką centralną.
D80 i D90 na 100% maja....
http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/886
Wygląda, że D60 jeszcze miało, a później wycięli.
krzycho62
30-10-2011, 20:53
dzieki wielkie za info :)
Witam,
Nikon D5000 najkrótszy czas ma 1/200 - wiem z praktyki ;)
Witam
Pozdr. Krzysiek
Witam,
Nikon D5000 najkrótszy czas ma 1/200 - wiem z praktyki ;)
:lol: