Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] powrót...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img84.imageshack.us/img84/7576/28102w.jpg)
ostrytux
28-10-2011, 23:25
Ponieważ zgłębiam i fascynuję się dawnymi technikami szlachetnymi - przykro mi ale ja takiego fisiowanka nie kupuję!
Ponieważ zgłębiam i fascynuję się dawnymi technikami szlachetnymi - przykro mi ale ja takiego fisiowanka nie kupuję!
szanuję Twoje zdanie, nie zmienia to faktu, że tak to sobie wymyśliłem. Zapewne można było pokazać to na tysiąc sposobów, mój jest taki.
ostrytux
28-10-2011, 23:49
szanuję Twoje zdanie, nie zmienia to faktu, że tak to sobie wymyśliłem. Zapewne można było pokazać to na tysiąc sposobów, mój jest taki.
Jasne rozumiem i akceptuję to w 100%, niemniej sam efekt nie zmieni niezbyt interesującego miejsca w coś bardziej ciekawego.
To tak jak by sano zastosowanie np. fotografii otworkowej, czy wykonanie odbitki w technice cyjanotypii, albuminy, gumie arabskiej ... itd. powodowało że fotografia zyskuje dodatkowe walory. Otóż moim zdaniem nie, to tylko sposoby nazwijmy to wyrazu/prezentacji.
Jasne rozumiem i akceptuję to w 100%, niemniej sam efekt nie zmieni niezbyt interesującego miejsca w coś bardziej ciekawego.
To tak jak by sano zastosowanie np. fotografii otworkowej, czy wykonanie odbitki w technice cyjanotypii, albuminy, gumie arabskiej ... itd. powodowało że fotografia zyskuje dodatkowe walory. Otóż moim zdaniem nie, to tylko sposoby nazwijmy to wyrazu/prezentacji.
a czy o nie o to chodzi? sposób wyrazu...czy miejsce nie ciekawe? Hmm... bardziej niż spektakularny krajobraz, to oczywiście mz. Cieszę się, że napisałeś, to już świadczy, że nie mogłeś...nie napisać :)
A mi się podoba. Uciął bym tylko trochę dołu i dodał góry co by całe drzewko zmieścić w kadrze.
To zapytam się o to, nie akceptowalne?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img638.imageshack.us/img638/9731/22103.jpg)
ostrytux
28-10-2011, 23:59
...czy miejsce nie ciekawe?
Każde miejsce jest ciekawe, wszytko zależy jak Autor zaprezentuje je widzowi :)
ostrytux
29-10-2011, 00:01
To zapytam się o to, nie akceptowalne?
Dla mnie nie :D chociaż zależy w jakim sensie pytasz o akceptowalność ;)
Każdy z nas ma inaczej, niemniej ja bym takiego kadru nie zarejestrował szkoda by mi było migawki ;)
Dla mnie nie :D chociaż zależy w jakim sensie pytasz o akceptowalność ;)
Każdy z nas ma inaczej, niemniej ja bym takiego kadru nie zarejestrował szkoda by mi było migawki ;)
widać jestem inny, mi nie było szkoda ;) Fotografia jest tak "duża", iż każdy ma swój mały świat, mój ostatnio mocno się zmienił, dla niektórych będzie nie do zaakceptowania ;)
ostrytux
29-10-2011, 00:22
widać jestem inny, mi nie było szkoda ;) Fotografia jest tak "duża", iż każdy ma swój mały świat, mój ostatnio mocno się zmienił, dla niektórych będzie nie do zaakceptowania ;)
Spoko ja to akceptuję, osobiście brak mi w Twoich fotografiach nazwijmy to polno drzewnych odrobiny kreacji, zmiany ogniskowej, zabawą głębią, planami itd. itd.
Mówiąc znanym żargonem milionowe drzewo w polu i droga, gdyby tak chociaż światła poszukać spektakularnego - wykładnią niech będzie Pablo 77 :) Chłop nie ma mega miejsc w okolicy a łapie światło i czaruje!
A mnie się bardzo podoba, że próbujesz zakombinować trochę inaczej. Uważam, że próby są może nie całkiem udane, ale ciekawe. Zwłaszcza 2. Rozumiem, że podrabianie jakiegoś stylu, efektu określonej techniki, niektórym się nie podoba, to naturalny odruch. Ale są też tacy, którzy ciekawi są co z tego może wyniknąć, więc się nie zniechęcaj.
A mnie się bardzo podoba, że próbujesz zakombinować trochę inaczej. Uważam, że próby są może nie całkiem udane, ale ciekawe. Zwłaszcza 2. Rozumiem, że podrabianie jakiegoś stylu, efektu określonej techniki, niektórym się nie podoba, to naturalny odruch. Ale są też tacy, którzy ciekawi są co z tego może wyniknąć, więc się nie zniechęcaj.
też jestem tego zdania :)
tormentol
29-10-2011, 12:56
Mam jeszcze inne stanowisko :) Nie przepadam za stylizowaniem w fotografii. Wolę tak jak np. robi Ostry. Otworek otworkiem, cyfrę cyfrą. Dlatego te zdjęcia bym widział bez tej stylizacji. Sądzę, że by zyskały, a motyw drogi w krajobrazie to klasyka. Z drugiej strony patrząc, trzeba też eksperymentować bo inaczej nie posuwamy się do przodu.
Pablo 77
29-10-2011, 17:01
Spoko ja to akceptuję, osobiście brak mi w Twoich fotografiach nazwijmy to polno drzewnych odrobiny kreacji, zmiany ogniskowej, zabawą głębią, planami itd. itd.
Mówiąc znanym żargonem milionowe drzewo w polu i droga, gdyby tak chociaż światła poszukać spektakularnego - wykładnią niech będzie Pablo 77 :) Chłop nie ma mega miejsc w okolicy a łapie światło i czaruje!
Michale myślę,że miejsca są,ale ja jeszcze nie potrafię ich znaleźć :)
Chociaż z roku na rok więcej dostrzegam,staram się na ile to możliwe w sposób atrakcyjny pokazać dane miejsce :)
Są miejsca do których potrzebowałbym wejść na duży słup elektryczny,bo tu tak dużych górek nie ma jak w morawach i naszych południowych wzniesieniach.
Dodam tylko,że niektórzy koledzy nie mają w ogóle terenów i muszą jechać minimum 60 km na miejscówki.
Im bardzo współczuję.
Pozdrawiam