Zobacz pełną wersję : Tylko jedno - bo to było wczoraj - plenerek ślubny!!!
na razie jedno, reszta już wkrótce z całym materiałem... wkrótce znaczy za dwa tygodnie :P
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i1009.photobucket.com/albums/af220/Getos/kkk.jpg)
B.fajne, choć prawy górny róg trochę mi nie pasi :-) , taki maruda ze mnie....
nom Maruda, rzeczywiście :P a na poważnie było ciężko, za nami nauka jazdy miała plac, jeździły ciężarówki z L-ką, z drugiej strony parking, z prawej dosyć fajny hangar, to on wchodzi w kadr, z lewej biuro Aeroklubu :)
Rafał_Sz
26-10-2011, 20:26
A kto to w tym odbiciu na zderzaku? :)
:) moja kochana statystka :P
a dorzucę jeszcze jedno, żeby nie było że mało... :P
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/10/DSC_9850-1.jpg
źródło (http://i1009.photobucket.com/albums/af220/Getos/DSC_9850.jpg)
Greyfinka
26-10-2011, 21:08
ładnie
Aż mi się przyjemnie zrobiło, gdy tu zajrzałam (wcześniej niechcący jakieś dramatyczne plenery oglądałam). Śliczne kadry i świetna obróbka! Gratuluję!
Krzysiek Kisała
26-10-2011, 22:36
A kto to w tym odbiciu na zderzaku? :)
:) moja kochana statystka :P
kurcze na początku zgłupiałem :)
zobaczyłem zdjęcie, pomyślałem fajna klatka, wygląda na 35 mm robione z dołu, potem zobaczyłem odbicie i myślałem że to Twoje Grzechu, myślę WTF ??? ;)
Tomek Konopka
26-10-2011, 22:55
czekam na więcej :) ach te Twoje kolorki :)
agatatoja
26-10-2011, 23:23
ładnie ! :)
dziękuję, a co do reszty, to najwcześniej za tydzień :)
downunder
27-10-2011, 01:03
Bardzo ładnie! :)
dzięki wszystkim za odwiedziny...
jacekhc666
27-10-2011, 18:04
Podoba mi się obróbka.
cheyenne
27-10-2011, 18:35
na razie jedno, reszta już wkrótce z całym materiałem... wkrótce znaczy za dwa tygodnie :P
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i1009.photobucket.com/albums/af220/Getos/kkk.jpg)
u mnie łyżka dziegciu
kadr z potencjałem ale skopany niestety
Panna Młoda w mleku
gdzie się podziały szczegóły sukni?
nieszczęsna ściana hali wraz z kawałkiem latarni pasuje jak pięść do oka do tego kadru
u mnie łyżka dziegciu
kadr z potencjałem ale skopany niestety
Panna Młoda w mleku
gdzie się podziały szczegóły sukni?
nieszczęsna ściana hali wraz z kawałkiem latarni pasuje jak pięść do oka do tego kadru
oj tam oj tam, dziegciu od razu, :), raczej miodu, bo potwierdza mój wybór mleka, w obróbce specjalnie poszedłem w tę stronę, co dodatkowo spotęgowała przysłona 1.8 :) jakbym chciał szczegóły sukni (ale nie chciałem,to nie pokaz mody) to bym inaczej to zdjęcie zrobił (f 11 + inny kadr :p i obrobił :) dzięki Cheyenne, jedyne co to ta hala, ale już pisałem, tak robiłem, warunki miałem ograniczone, mogłem próbować przekadrować w kompie ale ostatecznie tak zostało, przecież nie posądzacie kogoś kto siedzi nad zdjęciem kilkanaście minut że nie widzi hali w prawym rogu :) widziałem widziałem i ostatecznie zadecydowałem się ją zostawić, pzdr
cheyenne
27-10-2011, 21:26
oj tam oj tam, dziegciu od razu, :), raczej miodu, bo potwierdza mój wybór mleka, w obróbce specjalnie poszedłem w tę stronę, co dodatkowo spotęgowała przysłona 1.8 :) jakbym chciał szczegóły sukni (ale nie chciałem,to nie pokaz mody) to bym inaczej to zdjęcie zrobił (f 11 + inny kadr :p i obrobił :) dzięki Cheyenne, jedyne co to ta hala, ale już pisałem, tak robiłem, warunki miałem ograniczone, mogłem próbować przekadrować w kompie ale ostatecznie tak zostało, przecież nie posądzacie kogoś kto siedzi nad zdjęciem kilkanaście minut że nie widzi hali w prawym rogu :) widziałem widziałem i ostatecznie zadecydowałem się ją zostawić, pzdr
to nie wyższa przysłona wyłowiłaby szczegóły sukni lecz dobry pomiar światła
nie wyciągałeś sukni bo pojawiłaby się brudna, niejednolita podeszwa buta Panny Młodej nieszczęśliwie skierowana w stronę obiektywu i tuszowana przez Ciebie w postprocesie (chyba nawet dostemplowałeś część trenu, na pierwszym planie przed spodem buta)
umieszczenie Panny Młodej w plamie mleka IMO nie jest najlepszym wyborem i nie ma co tego bronić, błędem było złe ustawienie bucika
jak się dłużej poprzyglądałem to mam wrażenie że to koło samochodu wisi w powietrzu nad suknią i cały samochód jest w powietrzu
im bardziej się przyglądam tym widzę że kadr leży po całości
popatrz na niego obiektywnie
szpetna hala, panna młoda w kałuży mleka, odbicie pomocnika w karoserii, latający samochód - to sporo błędów jak na kadr którym można się pochwalić
Amadeusz
27-10-2011, 21:30
to jest błędem
Ale i tak wszyscy patrzą na samochód a potem trochę na twarze:)
to nie wyższa przysłona wyłowiłaby szczegóły sukni lecz dobry pomiar światła
nie wyciągałeś sukni bo pojawiłaby się brudna, niejednolita podeszwa buta Panny Młodej nieszczęśliwie skierowana w stronę obiektywu i tuszowana przez Ciebie w postprocesie (chyba nawet dostemplowałeś część trenu, na pierwszym planie przed spodem buta)
umieszczenie Panny Młodej w plamie mleka IMO nie jest najlepszym wyborem i nie ma co tego bronić, błędem było złe ustawienie bucika
jak się dłużej poprzyglądałem to mam wrażenie że to koło samochodu wisi w powietrzu nad suknią i cały samochód jest w powietrzu
im bardziej się przyglądam tym widzę że kadr leży po całości
popatrz na niego obiektywnie
szpetna hala, panna młoda w kałuży mleka, odbicie pomocnika w karoserii, latający samochód - to sporo błędów jak na kadr którym można się pochwalić
patrzę obiektywnie :) uwaga, hmmmmmmmmmmmm (patrzę...)
ad1) zdjęcie jest naświetlone prawidłowo, biała suknia to kwestia obróbki i nie chce mi się do tego już Ciebie przekonywać, koniec kropka, uwierz lub nie...
ad2) to nie but Panny Młodej, tylko Pana Młodego, u którego na kolanach siedzi Panna Młoda :)
ad3) nic nie stemplowałem, bo jakbym to robił to może i statystkę bym zastemplował, ale nie mam serca tego robić bo ją kocham :P
ad4) latający samochód :) no cóż ludzie różne rzeczy widzą
a jak jeszcze popatrzysz to może coś zauważysz, koło zapasowe na plecach, zły podpis, stercząće włosy Pana Młodego :) eh cheyenne cheyenne, przyjąłem uwagi, chylę czoło, pokornie czekam na materiały które pozwolą mi robić lepsze zdjęcia, często będę zaglądał na forum szukając Twoich wpisów ;) i na prawdę nie odbieraj tego że się oburzam, po prostu lubię się uczyć, zobaczymy co nauczę się od Ciebie :)
:) no i dziękuję że zwróciłeś moją uwagę na rzeczy których nie widzę :)
Hej,
Po mimo małych mankamentów świetnie zbudowany i emocjonalny kadr, brawo.
Mnie ten hangar nie przeszkadza ani przepał na sukni bo ona nie jest tematem wiodącym, bardziej asystentka, która budzi inne skojarzenia.
Mam nadzieję, że w dalszej odsłonie bohater drugiego planu zagra jakąś większą rolę.
Karolina Żuk
27-10-2011, 23:24
....a jak jeszcze popatrzysz to może coś zauważysz, koło zapasowe na plecach, zły podpis, stercząće włosy Pana Młodego :)
hihihihi...jak ja uwielbiam taka dogłębną analizę tematu :)
PS: Ja patrze na zdjecie i odrazu wiem czy mi sie podoba czy nie. To mi sie podoba :)
Zapowiada się fajnie. Czekamy na więcej :)
Wojtek Marzec
28-10-2011, 16:55
Może to głupie pytanie, ale co to za samochód?
Leopard produkowany w Mielcu
Benny_Bennasi
28-10-2011, 22:47
Piękne , jakie to szkiełko i body?
A ja się niestety przyczepię do drugiego kadru - bardzo, ale to bardzo lubię takie cięcia, natomiast tutaj bardzo niefortunnie trafiło ono na dolną powiekę młodego, co nie wygląda dobrze. Ten szczegół odwraca moją uwagę nawet od młodej... A jakbyś uciął tuż pod nosem PM? Jak wygląda wtedy? Wiem, że zmienią się wtedy proporcje twarzy Młodej, dlatego pytam. Może po prostu jest to mniejsze zło...
Ogólnie kadry bardzo fajne, kolorystyka mi odpowiada, robi miłe wrażenie.