Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trzy korony …
ostrytux
26-10-2011, 00:09
… szczyt oraz schronisko.
Tym razem wyjątkowo ujęcie z dołu czyli ze Sromowiec Niżnych,
schodząc na dół do samochodu ze wschodu słońca na szczycie, mgły zaczęły łaskawie powoli opadać.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img854.imageshack.us/img854/1483/3kjes02.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
JaroPienza
26-10-2011, 00:15
Troszkę nie zdecydowanie. Technicznie jest perfekcyjnie oczywiście
ostrytux
26-10-2011, 00:23
Troszkę nie zdecydowanie.
W jakim sensie nie zdecydowanie?
Jeśli chodzi o kadr - to jak najbardziej zdecydowany i przemyślany :)
Mnie się podoba, jest pomysł, nie ma schematu. Opowiada.
JaroPienza
26-10-2011, 00:42
Troszkę więcej dołu by się zdało i szerzej
Jaro coś wydziwia, jest ekstra. Taki moment złapać to jest to, no ale mamy przecież do czynienia z "zawodowym łapaczem supermomentów" :-).
Rallynitros
26-10-2011, 03:55
pięknie, że tak powiem bajkowo!
stachmuszel
26-10-2011, 08:24
Byłem tak kilka dni temu, ale nie było tak ładnie. Fotka super.
maniak666
26-10-2011, 08:53
Jaro coś wydziwia, jest ekstra. Taki moment złapać to jest to, no ale mamy przecież do czynienia z "zawodowym łapaczem supermomentów" :-).
Swiete slowa. Kazde...
P.S Sorry za brak polskich znakow.W pracy pisze.
Piknie Panie, piknie jest :).
Nikonozaur
26-10-2011, 09:45
Świetny moment i takaż sama fota Michale. ;)
leny1980
26-10-2011, 09:54
fajne, przypomina się mój wyjazd w tamte strony :)
zajebiocha, mi się podoba
Troszkę nie zdecydowanie.
Tutaj jest "zdecydowanie" od lewej do prawej i od gory do dolu......Jarku kilka sukcesow spowodowalo u Ciebie zwiekszenie krytycyzmu.....nie wiem czy dobrze.
Zdjecie swietne w kazdym calu, piekny okaz krajobrazowy, z zazdroscia spogladam....
Bartekkw
26-10-2011, 10:35
Piknie Panie, piknie jest :).
Alleluja !!!
JaroPienza
26-10-2011, 10:48
Tutaj jest "zdecydowanie" od lewej do prawej i od gory do dolu......Jarku kilka sukcesow spowodowalo u Ciebie zwiekszenie krytycyzmu.....nie wiem czy dobrze.
Zdjecie swietne w kazdym calu, piekny okaz krajobrazowy, z zazdroscia spogladam....
Czyli mamy wszyscy siedzieć cicho i czekać aż ktoś kto odnosi same "sukcesy" będzie miał odmienne zdanie od autora zdjęcia i wtedy tylko można przyklapnac uszami??!!! Grzesiu jeżeli sie Tobie podoba to jest Twoja sprawa. Ja widzę to innaczej i mam do tego wszystkie prawa. Czy jestem kimś to "sukcesy" odnosi lub ich nie odnosi!!!
Jak dla mnie jest mało lewej strony i dołu. Takiego górskiego obrazu chciałbym oglądać wiecej. Bo albo pokazujesz górski domek z tłem gór albo góry bez domku. I tak ja to widzę
Mam nadzieje Michale ,ze nie masz mi za złego mojego punktu widzenia?
Ale ja muszę patrzeć przecież na niektórych prace z "dołu" bo mam tylko kilka sukcesów :D
krzysztofz24
26-10-2011, 11:28
Mi pasuje i nic bym nie zmienial. Dobrze schronisko w kadrze umieszczone, tak troche na uboczu, jako taki dodatek do zdjecia, bardzo fajnie go uzupelniajacy. Fajne rzesko-poranne kolory. Ladne foto tak ogolnie.
Technicznie - jest klasa, kolorki bardzo fajne a kadr, znając Michała to sobie tak to zaplanował.
Dla mnie jednak trochę za bardzo w róg to schronisko poszło.
krokus66
26-10-2011, 11:43
Cenię bardzo Twoje wypowiedzi ale z tą się nie zgadzam. Nie wydziwia - każdy ma prawo do własnego zdania, ja cudze zdania szanuję, tym bardziej wyrażone w sposób kulturalny. Uważam, że różnica zdań zmusza do przemysleń i powtórnego przeanalizowania. Nawet gdy potem twardo stoimy przy swoim, to jednak takowa analiza daje bardzo dużo. Powtórzę swoje ulubione zdanie. Czy jeśli ktoś nie jest Makłowiczem, to nie ma prawa powiedzieć, że mu zupa nie smakuje? Dla niewtajemniczonych: Makłowicz prowadzi w niedzielę na TVP2 program kulinarny. Jak zwykle mój hardy i niepokorny duch śmie się wszystkim narażać.:mrgreen:
Nie ukrywam, iż początkowo miałem podobne odczucia. Po powtórnym przeanalizowaniu i "zobaczeniu" tego czego Autor nie pokazał :lol: całkowicie akceptuję to zdjęcie. Znając prace Ostrego przekonany jestem, że inne ujęcie byłoby gorsze.
To zdjęcie bardzo mi się podoba tak jak i inne Twoje bajeczne ujęcia.
ostrytux
26-10-2011, 12:15
Mam nadzieje Michale ,ze nie masz mi za złego mojego punktu widzenia?
Oczywiście że nie :) lubię czytać uwagi i spostrzeżenia innych Twórców, do tego jestem osobą bardzo wyluzowaną ;) niemniej też asertywną.
Co do konstrukcji fotografii.
Kadr przemyślany i zbudowany z pełną świadomością i możliwości danego miejsca :) nawiązując konstrukcją niejako do złotej spirali. Schronisko umieszczone nisko w rogu by równoważyć po przekątnej szczyt, do tego by góra i dół oraz prawa i lewa tworzyły spójną całość. Budynek jest na tyle mały iż tworzy jedynie akcent na fotografii, staje się uzupełnieniem nie elementem ciążącym w kadrze.
I tu nie mogę pozostawić bez komentarza następującej wypowiedzi:
Nie ukrywam, iż początkowo miałem podobne odczucia. Po powtórnym przeanalizowaniu i "zobaczeniu" tego czego Autor nie pokazał :lol: całkowicie akceptuję to zdjęcie.
:) wielki szacunek że Ci się chciało sprawdzić, bardzo tego typu wnikliwość doceniam!!
Tak w nawiązaniu do Twoje wnikliwości dla zobrazowania o co chodzi dla mniej wnikliwych :D _K L I K_ (http://lh3.ggpht.com/-FOyMhr30nO0/TbsGjinNrxI/AAAAAAAADP0/2GK3Qv5bp_w/s640/DSC00253.jpg) (posłużyłem się fotografią znalezioną gdzieś w sieci)
Cieszę się że powstała dyskusja o fotografii, pozdrawia serdecznie :)
krokus66
26-10-2011, 12:42
Tak przypuszczałem, że LD - będzie ciemna plama zieleni, LG - gęsta nieprzenikniona mgła. Przy pewnym oddaleniu zdjęcie by straciło swą moc. A ja lubię ciasne kadry, zresztą nie tylko ... :oops:
Ale ja muszę patrzeć przecież na niektórych prace z "dołu" bo mam tylko kilka sukcesów :D
Nikt nie kaze patrzec z dolu, chodzi mi o to, ze zawsze sie przyczepisz o bzdure, pomyslales, ze czasami sie nie da inaczej....poprostu od jakiegos czasu nie spodziewam sie od Ciebie innych slow jak zaczepke....
Ładnie panie kolego, bardzo ładnie. Lubię takie miękkie fotografie.
JaroPienza
26-10-2011, 14:05
Tzn ze źle to odbierasz. Michał wytłumaczył , a ja to odebrałem jako naukę przekazana i doceniam go i jego sposób przekazu jeszcze bardziej.
Grzesiu każdy odchył od normy nie jest atakiem/przyczepianiem
Przepraszam Michale za OT i kończę z tymi zbędnymi wyladowaniami ;)
Pozdrawiam Serdecznie
Ale-ksander
26-10-2011, 15:46
Coś w tym jest co pisze Jaro. Zauważcie, że mgła zajmuje ponad 1/3 kadru i ona staje się głównym tematem a chyba nie o to autorowi chodziło. Technicznie bdb.
o tak jest super, nie dość ze mgła, to jeszcze swiatło no i kolorki - bdb fota
Pablo 77
26-10-2011, 23:15
Świetnie pokazane w dobrym klimacie.