zoom2
24-10-2011, 23:30
Panowie pomocy.
Stała sie rzecz straszna. Z rury urwało mi sie tło papierowe szerokości 2,8 m.
Niby proste , nawinąć na rure i szlus. Ale nic mi z tego nie wychodzi. Oczywiście nawijam nierówno. I nie wiem jak zrobić by było równo. Teoretycznie wiem wszystko tzn. wiem dlaczego jest nierówno oraz wiem doskonale jak to ustawic było równo. Ale to tylko w teorii jestem taki doskonały. W praktyce za cholerę nie jestem w stanie tego zrealizować.
Proszę o rady i patenty praktyczne co z tym draństwem zrobić by było w miarę dobrze.
Dysponuję takim zestawem:
dwa statywy dość stabilne
system zawieszenia teł z ręcznym napędem łańcuchowym
rura tekturowa od tła (czyli szerokość w praktyce równa szerokośći tła)
na podłodze mam 6 metrów do stanwiska z tłem
o ile to coś pomoże jestem w stanie zainwestować w rure ALU 4m co da trochę więcej miejsca (ca.1,2 m) na krzywe nawijanie.
innych inwestycji raczej nie zrobię tylko kupie nowe tło.
HELP
Stała sie rzecz straszna. Z rury urwało mi sie tło papierowe szerokości 2,8 m.
Niby proste , nawinąć na rure i szlus. Ale nic mi z tego nie wychodzi. Oczywiście nawijam nierówno. I nie wiem jak zrobić by było równo. Teoretycznie wiem wszystko tzn. wiem dlaczego jest nierówno oraz wiem doskonale jak to ustawic było równo. Ale to tylko w teorii jestem taki doskonały. W praktyce za cholerę nie jestem w stanie tego zrealizować.
Proszę o rady i patenty praktyczne co z tym draństwem zrobić by było w miarę dobrze.
Dysponuję takim zestawem:
dwa statywy dość stabilne
system zawieszenia teł z ręcznym napędem łańcuchowym
rura tekturowa od tła (czyli szerokość w praktyce równa szerokośći tła)
na podłodze mam 6 metrów do stanwiska z tłem
o ile to coś pomoże jestem w stanie zainwestować w rure ALU 4m co da trochę więcej miejsca (ca.1,2 m) na krzywe nawijanie.
innych inwestycji raczej nie zrobię tylko kupie nowe tło.
HELP