Zobacz pełną wersję : Gdzie teraz polecieć..
jak w temacie.....mam 10 dni urlopu w listopadzie...chciałbym zabrać żonę na jakiś wypad zagraniczny...marzy mi się ciepło ..słonecznie i ciepła woda ..gdzie najlepiej i w miarę tanio..
Spróbuj Maltę, stosunkowo blisko, a ciepła pogoda dopisuje do grudnia. A może Madagaskar?
Pierwsze skojarzenie w listopadzie, pamietajac, ze wiekszosc ofert w basenie Morza Srodziemnego konczy sie z koncem pazdziernika to Wyspy Zielonego Przyladka. Niezbyt daleko, pieknie. Niezbyt tanio...
Spróbuj Maltę, stosunkowo blisko, a ciepła pogoda dopisuje do grudnia. A może Madagaskar?
Też polecam Maltę - super klimat :)
No i Egipt przecież. Listopad / grudzień to moim zdaniem najlepsza pora na Egipt. Ciepło, ale nie 50 stopni
No i Egipt przecież. Listopad / grudzień to moim zdaniem najlepsza pora na Egipt. Ciepło, ale nie 50 stopni
masz rację...jednak czy na fuerteventurze nie byłoby lepiej..
SADPUNK44
26-10-2011, 00:24
Leć do Grecji, może to ostatnia okazja...:mrgreen:
:-)
masz rację...jednak czy na fuerteventurze nie byłoby lepiej..
Pewnie by i bylo ale chyba nie w listopadzie. Od pazdziernika na Kanarach czestotliwosc opadow z tego co pamietam drastycznie rosnie.
My 2 lata temu w pazdzierniku w Egipcie bylismy. Przyjemne 38 stopni nad basenem, dmuchany materaco-fotel i szklaneczka piwka w reku :) :) raj Panie raj :)
Rafał_Sz
26-10-2011, 06:37
Ali Baba Palace, Hurgada, Egipt.
I wszystko w temacie. :)
To ja przekornie powiem ze jak Hurgada to Hilton Long Beach :)
Żadnej Hurgady ! Jak Egipt to podziwianie piękna podwodnego życia, choćby tylko z rurką, maską i płetwami. Jeśli autor chce 100% słońca, ciepłej wody z fantastycznymi rafami to zdecydowanie Marsa Alam (jeśli chciałby coś przy tym zwiedzić) lub Sharm, gdzie polecam okolice hotelu Farana Reef/Beach Albatros lub zabawa w niedalekim Aqua Blue. Jest stamtąd niedaleko do fantastycznej , dzikiej plaży z taką rafą, że ręce opadają - zwożą tam turystów na podziwianie raf za 30$ :) a my to mamy na wyciągnięcie ręki. Bardzo polecam !
Hurgada przy w.w. miejscach to podwodna pustynia z wiecznie mętną wodą od nieustającego, mocnego wiatru - dla kitesurferów może i super, mnie się tam nie podoba.
Leć na Kanary, świetna przyroda, tylko Fuertę bym zakwalifikował na szarym końcu, polecam Teneryfę, Gran Canarii i Lanzarote a Fuertę na samym końcu. La Gomera bardzo podobna do Tene. Pogoda stabilna i ciepła !
No bo potem to już będą Niemcy :)
Leć na Kanary, świetna przyroda, tylko Fuertę bym zakwalifikował na szarym końcu, polecam Teneryfę, Gran Canarii i Lanzarote a Fuertę na samym końcu. La Gomera bardzo podobna do Tene. Pogoda stabilna i ciepła !
Jaka przyroda? Chyba nieożywiona.
Woda do kitu - zimna i wysokie fale, jak to ocean. Nurkowanie odpada. Za to są miejsca do wydawania kasy, sklepy bezcłowe, centra rozrywki. Żarcie w knajpach odgrzewane z marketu.
mariobor
26-10-2011, 12:56
Do wypoczynku gdzie byś nie pojechał byle na południe od Polski to będzie cieplej. Kanary to super miejsce na wypoczynek i mają jak dla mnie istotną przewagę nad Egiptem jesteś wolnym człowiekiem, wypożyczasz samochód i aktywnie zwiedzasz wyspę a nie jak w Egipcie siedzisz zamknięty w turystycznym gettcie niczym w jakiejś oazie z możliwością zwiedzenia czegoś na fakultatywnych wycieczkach autokarowych. Sorry ale nie dla mnie takie wakacje. No chyba że chcesz pobyczyć się z drinkami all inclusive na basenie/plaży to wtedy tylko Egipt :)
Z kanarów to kolejność jak pisze moshica: Fuerta na samym końcu.
Elanek, to co napisał Mariobor to taj jakby wyjął mi to z ust..nic nie muszę dodatkowo pisać. Jeśli nie odpowiada Ci przyroda na tych wyspach to Twój problem, masz prawo wyboru innych wysp, tylko zważ na pogodę......no chyba że 2 półkula, ale to chyba nie w tym wątku...
o dobry hotel w normalnej cenie to na listopad chyba będzie już cienko
jeśli wypoczynek, nurkowanie i leniuchowanie to Marsa jest OK
jeśli do tego trochę szaleństw dyskotekowo-lokalowych to jednak Hurghada i wcale ze snurkowaniem i nurkowaniem nie jest tak źle
jeśli wycieczki w planie a zwłaszcza Jerozolima to Sharm
w hurghadzie polecam Alf Leila Wa Leila lub Jungle Aqua Park
Hilton Long Beach tylko dla następców Korzeniowskiego ;)
co do Kanarów to przyłączam się do zdania Elanka
po za tym Gran Canaria - raj dla kochających inaczej i trans ...
jeśli masz ten dni wolne do wyboru, jeśli chodzi o termin to szukałbym super lastów lub jeśli ktoś będzie chciał odsprzedać wczasy ( jest takich ludzi sporo na forach wczasowych ) cel Egipt masz zagwarantowaną pogodę
i to że sezon tam trwa cały rok i obsługa w hotelach praktycznie jest na takim samym poziomie przez cały czas
powodzenia
Paablitos
26-10-2011, 17:36
Jak chcesz popodziwiac piekne i nie zniszczone rafy... Marsa Alam, Egipt...
jarekf34
26-10-2011, 21:08
Sharm, gdzie polecam okolice hotelu Farana
Polecam również, byłem w tym roku właśnie w hotelu Club Faraana i napewno się nie zawiedziesz. W Egipcie byłem po raz trzeci i ten hotel polecam bardzo, no i masz 100%-ową pogodę :grin::grin:
Również polecam El Faraana w Sharm, ale wybralbym i tak Kanary niż ponownie Egipt.
Byłem 2 krotnie i tu i tu i zmęczony byłem nachalnością fajansiarzy, bólami brzucha po "super" hotelowym żarciu i brakiem swobody w podróżowaniu w stosunku do Kanarów.
Na Gran Canarii jest co robić, msc temu wróciłem. Są góry - Roque Nublo, Bentaiga, Tejeda, jest wybrzeże, świetna trasa widokowa Anden Verde, jak się ma zacięcie do szybszej jazdy po ostrych zakrętach i świetnych widokach na ocean to zrobi to wrażenie na każdym. A geje są tylko w El Ingles i Maspalomas, mnie to akurat nie przeszkadzało. Po GC zrobiłem 500km a po Tene 1000km w tym roku. Jak Egipt to tylko rejs po Nilu a nie byczenie się w hotelu, strata czasu, życie jest za piękne żeby je marnować leżąc !
Jesli chcecie odpoczac to tylko Lanzarote. Teneryfa przy tym to zatloczone centrum handlowe.
Szczerze polecam.
Stolica, czy południowe Las Americas na pewno, ale już zachodnie wybrzeże nie jest zatłoczone. Każda z tych wysp nadaje się na wypoczynek, weź przykładowo Las canadas na płaskowyżu Teide, masz kilkadziesiąt tras pieszych i 0 ludzia, czasem przez cały dzień...wiem bo się włóczyłem.
Nie wiem jaką gotówka dysponujesz, ale można jakiegoś sensownego lasta wyhaczyć w nieco bardziej egzotyczne miejsca np Sri Lanka
Panowie....bardzo Wam wszystkim dziękuję....nie powiem niektóre opinie były mi bardzo pomocne....już wybrałem...jadę do Egiptu... hotel Nubian Island Resort *****
Sharm el Sheikh....jeszcze raz bardzo dziękuję....cena do zniesienia...jeszcze mi cosik zostanie...pozdrawiam..
jarekf34
27-10-2011, 22:34
No więc pozostaje tylko życzyć udanego wypoczynku :)
no i udanych wczasów ...
a i zapomniałem polecić stronkę holiday check
tam ludziska dość dobrze opisują hotele
ten Twój ma 78 % poleceń i z doświadczenia wiem że jeśli jest poniżej 85 % to coś musi być na rzeczy
ale jak już wykupiłeś to nie czytaj tylko wypoczywaj i używaj słońca i wody :)
SADPUNK44
27-10-2011, 23:41
Grecja dostała kasę, leć na Białoruś...:mrgreen:
Aha, udanego urlopu;)