Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The Rock
... czyli efekt memłania na długiej lufie :)
Motyw wypatrzony w najbardziej wysuniętym na północ, punkcie Irlandii - Malin Head (hrabstwo Donegal).
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img27.imageshack.us/img27/9084/therock1abw1000.jpg)
Pozdrawiam :)
P.S. Gdyby ktoś zarzucał, że znów wrzuciłem "znaczek", to proszę kliknąć TUTAJ (http://img148.imageshack.us/img148/2092/therock1abw1200.jpg) ;)
Nikonozaur
23-10-2011, 21:31
Pięknie Hubercie, naprawdę praca na poziomie.
Bardzo fajny motyw, dobrze pokazany.
Swietna kompozycja!
Uważam Hubrcie, ze byłoby lepiej, gdyby woda była jaśniejsza - ale to tylko moje zdnaie:)
Tak czy inaczej jest BDB!
Wiesz Radku, nie kombinowałem za wiele z wodą... Bardziej zależało mi na zróżnicowaniu nieba ;)
Ale coś w tym jest co piszesz - zaraz z ciekawości zerknę :D
Dzięki Panowie!
Wiesz Radku, nie kombinowałem za wiele z wodą... Bardziej zależało mi na zróżnicowaniu nieba ;)
Ale coś w tym jest co piszesz - zaraz z ciekawości zerknę :D
Dzięki Panowie!
Hubercie, ja tak to widze - ciemne niebo, kawalek jasnego nieba, ciemna skala, jasna woda. Taki przekładaniec, co daje dobry efekt kontrastu i wyrazu.
mirekvampirek
23-10-2011, 21:50
b dobre
jarekf34
23-10-2011, 21:52
Świetne :)
martinez
23-10-2011, 22:12
Hubercie, ja tak to widze - ciemne niebo, kawalek jasnego nieba, ciemna skala, jasna woda. Taki przekładaniec, co daje dobry efekt kontrastu i wyrazu.
Podpisałbym się pod tymi słowami!
Poszedłbym w tym kierunki http://www.marcinflis.com/index.php?show=portfolio&go=seascape#22 mam nadzieję, że nie masz mi za złe Hubercie, że podpinam linka :)
Podpisałbym się pod tymi słowami!
Poszedłbym w tym kierunki http://www.marcinflis.com/index.php?show=portfolio&go=seascape#22 mam nadzieję, że nie masz mi za złe Hubercie, że podpinam linka :)
Z calym szacunkiem do waszych prac......Hubert pokazal to bardzo ciekawie i nic bym nie zmienial...
Nawet bez tej ramki byłoby "palce lizać" .... ;)
Pięknie Hubercie, naprawdę praca na poziomie.
i w poziomie ;)
Mi pasuje jak jest
Sebastianito
23-10-2011, 23:01
Bardzo dobre zdjecie! Dopiero teraz widze jak mam upiepszony monitor
`
Bardzo pieknie. Wąż połknął słonia, jak rzekł Mały Książę.
super, na scianę do kolekcji z poprzednia bardzo ładna konwersjia , tak trzymaj Hubercie :)
krzysztofz24
24-10-2011, 12:57
Po raz kolejny widzac twoje BW, mam wrazenie ogladac wspaniale szkic ze wszelkimi mozliwymi odcieniami szarosci, czerni i bieli...bardzo mi sie podoba.
krokus66
24-10-2011, 13:33
Jeśli dałeś połówkowy twardy, to dobry pomysł i świetnie zrealizowany. Zdjęcie b. mi się podoba, bez poprawek.
Z calym szacunkiem do waszych prac......Hubert pokazal to bardzo ciekawie i nic bym nie zmienial...
Z całym szacunkiem, forum to nie galeria sztuki, żeby tylko wzdychać, jakie to piękne, każda sugestia jest mile widziana - przynajmniej dla mnie.
Wiem, że dal Huberta również.
Jeśli komentujesz czyjeś posty, to czytaj uważnie. Napisałem, że zdjęcie mi się bardzo podoba, tak jak jest. Dodałem co ja bym zmeinił.
Z całym szacunkiem, forum to nie galeria sztuki, żeby tylko wzdychać, jakie to piękne, każda sugestia jest mile widziana - przynajmniej dla mnie.
Wiem, że dal Huberta również.
Jeśli komentujesz czyjeś posty, to czytaj uważnie. Napisałem, że zdjęcie mi się bardzo podoba, tak jak jest. Dodałem co ja bym zmeinił.
Eeee spokojnie.....chetnie wyslucham czyjes sugestie, ale mnie sie podoba tak jak jest, przeczytalem i skomentowalem, napisalem, ze powiedziales cos zle??
Nie atakowalem was, poprostu nic bym nie zmienial i mam odmienne zdanie niz Wy, nie jest to galeria sztuki, wiec mam takze prawo wyrazic swoje zdanie.
A w galeriach nie ocham i acham....chyba, ze mnie cos zachwyci.
Dla mnie bomba Hubercie, ale to już wiesz ;).
To chyba przy pomocy nowego szkiełka poczynione ;)?
A jeżeli chodzi o wizje i sposób ich zaprezentowania, to cieszy fakt, że każdy cosik tam innego widzi. Znaczy, że praca porusza i zastanawia. I o to w tym wszystkim przecież chodzi :).
Jako, że i mnie poruszyło i zastanowiło, to ja pokombinowałbym z wodą dodając gradient i różnicując jej jasność w kierunku horyzontu. Wtedy lepiej wciąga i pokazuje, to co powinno ;).
Ale jeden lubi jak go wciąga powoli i jednostajnie, drugi po całości i z impetem ;). Także wszystkim i tak nie dogodzi ;).
W kadrze bardzo dobrze a BW rewelacyjne.Pozdrawiam
(...)To chyba przy pomocy nowego szkiełka poczynione ;)? (...)
Strzał w dziesiątkę Pawle :)
Jestem pod wrażeniem jak sobie radzi na długich czasach :D
Przy poprzedniku o takim rezultacie mógłbym pomarzyć ;)
Pozwoliłem sobie poczynic pewne zmiany, aczkolwiek skoro się podoba tak jak jest, to... już nie będę męczył :D
Dzięki wszystkim za sugestie i pomoc - cały czas się uczę konwersji do B&W, dlatego każda porada się liczy :)
Za dobre słowa również dziękuję!
Pozdrawiam
Strzał w dziesiątkę Pawle :)
Jestem pod wrażeniem jak sobie radzi na długich czasach :D
....
Pozdrawiam
a jakie to szkiełko???
katatjuta
25-10-2011, 13:31
Fajne taki minimalizm. podboma mi sie i tym razem ramka mi pasuje :D
Oj rewelacja... to musi niesamowicie wyglądać w dużym formacie na ścianie :)
jacekz40
25-10-2011, 14:06
Wersja powiększona z linka wygląda jeszcze lepiej :shock:
Kawał dobrej fotografii :)
Znane i lubiane Hubercie :-)
a jakie to szkiełko???
Nikoś AF-S 70-200 f/2.8 G IF-ED VR II
Oj rewelacja... to musi niesamowicie wyglądać w dużym formacie na ścianie :)
Chyba niedługo się skuszę na taki wydruk ;)
Dziękuję wszystkim raz jeszcze :)
ostrytux
25-10-2011, 23:50
Nie ma co owijać w bawełnę :)
Świetna fotografia!