Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] tuz przed wschodem
mirekvampirek
23-10-2011, 20:20
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img851.imageshack.us/i/portland230ff.jpg/)
pozdrawiam
Sebastianito
23-10-2011, 20:37
Bardzo elegancko...
Al Koholik
23-10-2011, 20:44
Kompozycyjnie mi nie leży. Nie jest źle. Ba! Nawet powiem, że jest dobrze ale mam nie odparte wrażenie, że gdybyś zrobił krok w przód i zrezygnował z tej skały po prawej było by lepiej. Nic ona nie wnosi. Nie przełamuje monotonii pierwszego planu, ani nie jest jakimś wyraźnym akcentem.
Oj kusisz tymi latarniami :evil:
mirekvampirek
23-10-2011, 20:55
dla mnie ta skala lamie troszke monotonie 1go planu, zwlaszcza kolorystycznie, choc myslalem o zrobieniu ala panoramy, to ostatecznie zdecydowalem sie na taki kadr, tak jak sobie na spokojnie analizuje to zdjecie, to bym to zrobil inaczej ciut teraz, stanol bym na tej skale, ktora widac na 1wszym i zrobil z gory, ale to nastepnym razem, na usprawiedliwienie powiem tylko, ze bylo tam tak ciemno, ze doslownie widzialem niebo i swiatlo latarni :D ostrosc ustawialem z latarka ;)
a latarnie to moje ulubione modelki ;) mam juz kilka w kolekcji i ciagle przybywa, w koncu to anglia, wiec jest ich tu masa
pozdrawiam
Ja przychylę się do Al koholik-a, ta skałka zbyt ciąży a reszta pierwszo ligowa
Kadr dla mnie jest ok, ale niebo lekko wpada w fiolet. Ogółem podoba sie, ale trzebaby troszke poprawic kolorki/balans bieli.
kolory mi nie przeszkadzaja.....w koncu fiolet to tez kolor:D
Ale kadr jak Al mowi.....po kiego upierasz sie na te skaly, na pierwszy ten dzwig i lodki a nie kamienie.....
mirekvampirek
23-10-2011, 22:21
co do koloru to sam to niebo w ten fiolet wrzucilem, jakos taka mnie wizja naszla, czy sluszna, to juz wy ocenieacie ;)
co do kadru, to nie upieram sie, zazwyczaj jestem elastyczny jak gumka w majtkach i kilka postow wczesniej napisalem, ze nastepnym razem zrobie to zdjecie inaczej, choc wcale mi ta skala tu nie przeszkadza
pozdrawiam
Motorniczy
23-10-2011, 22:30
Jeny i znow ta piekniutka latarnia :) Nie masz moze zdjec z terenu tego swiecidelka ? Swietna fota ( moze 2cmm z gory ciach? ) . Pozdro
Sebastianito
23-10-2011, 22:44
zajrzalem do My w plenerze... takie mieliscie ladne chmury a tak je shanbiliscie długim czasem...
maniak666
23-10-2011, 22:49
zajrzalem do My w plenerze... takie mieliscie ladne chmury a tak je shanbiliscie długim czasem...
Ty tak do Mirka przez Wy, czy do nas obu? :lol: Ja tam nic nie zhańbiłem długim czasem. Co najwyżej nieco powyginałem to i owo:mrgreen:
Sebastianito
23-10-2011, 22:52
a przepraszam... nie wy... on :)
mirekvampirek
23-10-2011, 22:59
a wy towarzyszu sebo to co :D
sami moze tylko na krotkim dzialacie co ? ;)
mam i bez stopera, bo zawsze robie probna ekspozycje bez filtra :)
pozdrawiam was ;)
Nikonozaur
23-10-2011, 23:05
Pomijając rozterki kadrowe nie mogę jakoś zauważyć tego "tużprzedwschodowego" klimatu... ;)
mirekvampirek
23-10-2011, 23:08
nie mogę jakoś zauważyć tego "tużprzedwschodowego" klimatu... ;)
;)
no to moze teraz bedzie bardziej kadrowo i przed wschodowo :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img845.imageshack.us/i/portland224.jpg/)
pozdrawiam
Nikonozaur
23-10-2011, 23:13
No i nie trza było od razu tak gadać? Jak dla mnie ta odsłona jest zdecydowanie lepsza, i to pod każdym względem. ;)
Sebastianito
23-10-2011, 23:21
kadr lepszy... reszt ana jedynce lepsza :)
Wszystkimi czterema kończynami podpisuję się pod wypowiedzią Nikonozaura. :-) Jedynka bez tego tytułu i Twojej uwagi o ciemnościach lekko by mnie zdziwiła swoją dziwną nierównowagą. Ale z nimi to cud, że doczytałem do końca, bo bym nie zdzierżył i dał wyraz (albo i więcej) swemu osłupieniu. Dwójka to jest TO.
KaleidoStar
24-10-2011, 03:29
Ojacie... ta dwójka... bardzobardzo...
mirekvampirek
24-10-2011, 08:16
cud, że doczytałem do końca, bo bym nie zdzierżył
:d :d :d
Dwójeczkę Mirku masz bardzo klimatyczną :).
Mi też podoba się bardziej niż pierwotna odsłona.
Tylko cosik znowu tą biedną laterenkę wygło ;).
Toż to ona musi mieć chyba gumowy przegub mocujący i jak wiaterek powieje, to biedaczkę poniewiera to w tą, to w tamtą ;):mrgreen:.
mirekvampirek
24-10-2011, 15:14
pablook a widzisz, ja nie widzialem, tzn nie zauwazylem, a tak sie staralem dopiescic to zdjecie ;)
pozdrawiam
jacekz40
24-10-2011, 15:23
Druga odsłona bardzo na tak :)
Numer 2 zdecydowanie.
Ładna praca!