Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzieś w Czeskich Morawach
Pershing
23-10-2011, 11:43
Bardzo nie chciało mi się wstać na ten plener, w trakcie robienia tego zdjęcia było -4st i ręce przymarzały mi do statywu, ale chyba warto było?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/803/krajobraz.jpg/)
marcincom
31-10-2011, 13:22
Nie jestem miłośnikiem HDR ale ogólnie jest ok, tylko może bym podciągną zieleń flory bo jest za dużo brązu...
Zabrakło kontrastu w drugim planie, przez co tematem zdjęcia stały się koleiny w trawie. Ja bym zalecał minimalną obróbkę. Materiał jest ok.
Bartekkw
31-10-2011, 13:38
Nie czuć zbytnio tych Moraw. Napis na focie odciaga uwagę
Pershing
31-10-2011, 19:30
Oj tam, oj tam Bartek żeś się napisu uczepił :) To nie HDR, zieleń była szronem okryta i wyszło mało zielono, to raz a dwa toż to jesień już to i kolorki mało letnie.
Henio Jawa
01-11-2011, 01:49
Oj tam, oj tam Bartek żeś się napisu uczepił :) To nie HDR, zieleń była szronem okryta i wyszło mało zielono, to raz a dwa toż to jesień już to i kolorki mało letnie.
Myślę, że Bartkowi bardziej chodzi o to, że to zdjęcie wygląda jak zrobione w Beskidzie Sądeckim a nie na Morawach.
Jak napisałeś Morawy to większość oczekiwała wieloplanowej, kolorowej wypukłości pól... No wiesz, takich Moraw Moraw:-)
Bartekkw
01-11-2011, 02:43
Myślę, że Bartkowi bardziej chodzi o to, że to zdjęcie wygląda jak zrobione w Beskidzie Sądeckim a nie na Morawach.
Jak napisałeś Morawy to większość oczekiwała wieloplanowej, kolorowej wypukłości pól... No wiesz, takich Moraw Moraw:-)
No właśnie ;)
mz. błędów technicznych w tej pracy nie ma, ze nie jest to HDR to widać od razu, kontrast tylko "utwardził" by ten obrazek, powietrzna perspektywa robi swoje, natomiast błędem jest sama kompozycja, mocne ślady przy szronie i delikatnej mgiełce zbyt mocno odciagają uwagę, po linni lasu wydaje mnie się że leci w lewo, w każdym bądż razie powoduje dyskomfort ( ale upierał się nie będę, moze tak tam było ) a sam napis, wybacz chłopie jestes starym forumowiczem ale chyba sam widzisz ze jest masakryczny, psuje wszystko :)