Zobacz pełną wersję : Stowarzyszenie Przyjaciół Fotografii. Zbieramy chętnych
kamilus67
20-10-2011, 20:50
W parę osób chcemy założyć stronę SPF - Stowarzyszenie Przyjaciół Fotografii.
Chcemy tam urządzać konkursy, pokazywać wasze zdjęcia, prowadzić kursy On-Line oraz zorganizować FORUM! Lecz do tego jest potrzebna społeczność.
Kliknij wezmę udział i zaproponuj na tablicy tego wydarzenia adres domeny internetowej do takiego klubu np. www.napstrykaj.pl .
Jeżeli do lutego 2012 zbierzemy od 200 do 300+ osób to zakładamy stronę!
LICZYMY NA WAS, ZAPRASZAJCIE DO TEGO WYDARZENIA SWOICH ZNAJOMYCH!
Link do akcji FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=184742524938230
Pozdrawiam.
co wy tym jest tak innowacyjnego by to zakłądac. Stron z konkursami jest od groma i ciut ciut. Stron gdzie można pokazywac zdjecia jeszcze więcej. Jeśli chodzi o fora to trudno będzie przebić choćby to i kilka innych wielkich. Kursów on-line też jest sporo. Ja nie widze powodu by takie coś tworzyć, no chyba ze mnie przekonacie. łatwo nie będzie.
A stowarzyszenie Przyjaciół Fotografii istnieje? Jak tak to zakładajcie stronę, pokażcie zdjęcia, zorganizujcie forum.
Ja za bardzo się nie znam, ale chyba taka powinna być kolejność. Do lutego 2012 to większość zapomni o tym wydarzeniu...
klasyczny słomiany zapał i zaczynanie tematu od du...y strony :) Najpierw ludzie, potem stowarzyszenie, potem strona. A Wy chcecie zaczynac odwrotnie. Dziwne.
Potrzebujesz z paroma kolegami 300 osób, żeby założyć stronkę z kursami online i FORUM? ;) Pomysłowość ludzka nie zna granic ;)
mirekkania
20-10-2011, 21:03
Załóżcie Stowarzyszenie Przyjaciół i Fanów Fotografii. Przynajmniej skrót będzie bardziej adekwatny do stanu w jakim aktualnie jesteście.
kamilus67
20-10-2011, 22:10
co wy tym jest tak innowacyjnego by to zakłądac. Stron z konkursami jest od groma i ciut ciut. Stron gdzie można pokazywac zdjecia jeszcze więcej. Jeśli chodzi o fora to trudno będzie przebić choćby to i kilka innych wielkich. Kursów on-line też jest sporo. Ja nie widze powodu by takie coś tworzyć, no chyba ze mnie przekonacie. łatwo nie będzie.
Wiem, że takich stron jest dużo, jednak chcemy to zrobić z czystej przyjemności. Nie chodzi nam o to aby np. forum było ogromnie popularne i na liście najlepszych, zależy nam na stworzeniu czegoś "kolejnego" co pozwoli nam wszystkim komunikację.
klasyczny słomiany zapał i zaczynanie tematu od du...y strony :) Najpierw ludzie, potem stowarzyszenie, potem strona. A Wy chcecie zaczynac odwrotnie. Dziwne.
Wiemy dokładnie co mamy najpierw zrobić, czyli tak jak powiedziałeś najpierw ludzie, których zbieramy na FB.
Potrzebujesz z paroma kolegami 300 osób, żeby założyć stronkę z kursami online i FORUM? ;) Pomysłowość ludzka nie zna granic ;)
Naucz się myśleć logicznie (bez urazy). 300 osób chcemy zebrać na FB w wydarzeniu. Trzeba pomyśleć o tym że 1/4 tych 300 osób klika 'Wezmę Udział' dla zabawy czyli odpadają, później 2/5 reszty nie będzie się chciało logować ani pisać i uczęszczać więc zostaje dużo mniej osób niż sobie wyobrażasz.
Naucz się myśleć logicznie (bez urazy)
:D To Twój plan, więc szczęśliwie nie muszę o nim myśleć logicznie (bez urazy) :D
Gratuluję natomiast logiki w tworzeniu stowarzyszenia i forum na podstawie 300 kliknięć na FB ;) Powodzenia, życzę 50 tys użytkowników za 5 lat :)
kamilus67
20-10-2011, 22:50
:D To Twój plan, więc szczęśliwie nie muszę o nim myśleć logicznie (bez urazy) :D
Gratuluję natomiast logiki w tworzeniu stowarzyszenia i forum na podstawie 300 kliknięć na FB ;) Powodzenia, życzę 50 tys użytkowników za 5 lat :)
Nie wiem czy wypowiedziałeś te życzenia w formie żartobliwej, ale dzięki. ;)
A to stowarzyszenie jest w ogóle zarejestrowane?
Michał Jędrak
20-10-2011, 23:35
Każda rzecz musi być robiona z sensem. Człowiek pije, żeby przyswajać minerały, człowiek pracuje, żeby mieć pieniądze, idzie spać, żeby wypocząć itd... Podobnie jest z wszelkimi innymi inicjatywami. Musicie mieć jakiś cel, bo samo zebranie się w kupę i pogadanie sobie o fotografii nie wystarcza. Jeśli ma to być stowarzyszeniem nie tylko z nazwy, to do założenia potrzebny jest statut, prawnik i kasa. Czy znajdziecie chętnych na składki członkowskie? Nie, jeśli stowarzyszenie nie zaoferuje czegoś ciekawego w zamian... Zacznijcie więc od fantów dla członków i wtedy przyłączą się ludzie poważni. Bez tego dołączą jedynie forumowe trolle.
Co może być fantem? Dogadaj się z kilkoma klubami, aby zobowiązały się do wystawiania prac członków. Dogadaj się z firmami fotograficznymi (Nikon, Canon, Oly, Fuji, Sony), aby firmy zorganizowały darmowe spotkania czy szkolenia. Jest wtedy korzyść dla firmy, bo prezentuje swoje towary wśród targetu, a tenże target się cieszy, bo może popstrykać. Załatw wywiady z członkami w prasie lokalnej (tej gorzej i lepszej) i tak dalej... Wtedy będzie to miało sens, natomiast robienie stronki i forum, żeby sobie pogadać nie ma sensu. For nie brakuje, a wprost przeciwnie, jest ich za dużo.
Chcemy tam urządzać konkursy, pokazywać wasze zdjęcia, prowadzić kursy On-Line oraz zorganizować FORUM!
Ależ to wszystko dałoby się zrobić pod egidą nikoniarze.pl (http://www.nikoniarze.pl). Forum jest, pokazywać zdjęcia można, konkursy - też można. Kursy on-line są tu (http://photoshoptricks.pl/), jeśli macie ciekawego prelegenta to Piotrek na pewno umożliwi mu prowadzenie webinara.
Wszystko już jest, jeśli chcesz dzialać, zapraszamy!