Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Powitanie...
Jestem nowym uzytkownikiem portalu...zatem przede wszystkich chciałbym sie przywitać. A jak się przywitać na fotograficznym forum? Oczywiście zdjątkiem....licze na komentarze i uwagi merytoryczne - zapraszam do komentowania i podpowiedzi, które pomogą mi następnym razem zrobić fotografie lepszą :)
Witam i do następnego postu :)
http://img827.imageshack.us/img827/2585/dsc1725plfoto.jpg
Pozdrawiam
mackur
Straszny blur. Ujęcie też niezbyt fortunne (oczy wyszły jak u żaby).
Tak miękko, że aż można powiedzieć bez ostrości.
Szybkie pytanie: modelka w dziób fotografa nie strzeliła?
...bo powód by się znalazł ;)
Chyba, że intencja była dekolt uwiecznić.
Wówczas wszystko cofam.
szukaj, póki co nie jest fajnie.pzd
Robert_P
22-10-2011, 10:07
Witaj na forum nikoniarzy . Zdjęcie niestety nieudolnie obrobione, skorzystałeś zapewnie z jakiegoś programu który jednym suwaczkiem rozmydlił foto ...a to nie tędy droga.
Popatrz na innych zdjęcia skorzystaj z jakiegoś tutka i do nauki.
ps.
Złymi ocenami nie załamuj się , one są lepsze niż maślenie :)
Jeśli jesteś początkujący w obróbce - absolutnie nie bierz się za wygładzanie/poprawianie cery. To się zawsze źle kończy. Niestety to dość trudny proces i trzeba mieć sporo doświadczenia by to poprawnie robić. Uwierz, że zdjęcie nieobrobione wygląda często dużo lepiej niż takie mydło rozpaćkane. A wszystkie pluginy które są super extra hiper do wygładzania skóry - do kosza.
Mdłe. A tytuł byłby lepszy: "Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga..."!
dzieki za uwagi.....ostro, ale wlasnie tego szukalem. Mi sie podoba - od modelki nie oberwalem, a faktycznie jestem poczatkujacy w obrobce. W foceniu zreszta tez...
probujemy dalej )
No dobrze....to zróbmy tak:
- troche światła
- zero poprawek
i zobaczmy czy jakoś to wygląda?
http://img69.imageshack.us/img69/2674/dsc1838poprawione.jpg
m
Robert_P
25-10-2011, 13:27
Zdecydowanie lepiej . Do zmiany tło , inna bardziej ciekawa ze spojrzeniem mina modela i będzie dobrze .
hihi, trudno mówić tutaj o tle...nie mam warunków do teł fotograficznych.
Fotka zrobiona poprostu w pokoju, gdzie punktowym światłem wygasiłem telewizory i inny sprzęt :))))
Będziem próbować dalej :)
m
Robert_P
25-10-2011, 13:36
Tłem może być zarówno rozwieszone prześcieradło jak i inna sceneria w plenerze... I to miałem na myśli :)
Dwójka daje się już oglądać. Z tłem (drugim planem) zawsze trzeba będzie kombinować. Nie jest fajnie jak się zlewają czernie jednak także. Pomalutku do celu. Światło, tło, emocje modela, obróbka. Póki co z bohaterami zdjęć widać dobry kontakt. To też istotne.