Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zbocze w b/w
Zastanawiałem się czy nie uciąć lewego dolnego rogu, ale wtedy straciłbym kompozycję zbocza idącego dokładnie po przekątnej.
Uprzejmie proszę o komentarze... :)
http://www.themarts.com/galeria/NorthCountry9_resized.jpg
shadowArt
15-02-2007, 09:35
Mnie to bardzo się podoba. Kadrowanie jak dla mnie dobre. Nie wiem tylko czy czasem nie jest lekko przeostrzone.
Niemniej - foto przyjemne i miło się na to patrzy :)
Mnie to bardzo się podoba. Kadrowanie jak dla mnie dobre. Nie wiem tylko czy czasem nie jest lekko przeostrzone.
Niemniej - foto przyjemne i miło się na to patrzy :)
Przeostrzenie absolutnie zamierzone w celu maksymalnej dramaturgi. Zastanawiałem się nawet czy nie za mało. Jestem teraz pod wpływem Ansela Adamsa, na którego zdjęciach mogłeś liczyć słoje drzew na dalszych planach... :)
Niedzwiedz
15-02-2007, 10:35
niezle , pdoba mi sie :)
Witam,
Dobra kompozycja ... a dramaturgi i tak nadaje nachylenie stoku :)
Jednym slowem super zdjecie .. chcialo by sie tam znalezc :)
Pozdrawiam:
AMI
Jak zwykle fajny kadr i dobra obróbka, podobają mi się :)
Bardzo dobre! Zamiast ciąć dołożyłbym trochę dołu.
Super super. Świetne światło i kontrast.
Tło na pierwszy rzut oka wygląda jak wklejone.
Choć to chyba złudzenie.
swiatlo uwaga będzie żart (żeby mi się kto nie obraził :D): jak widać i amerykańce umieją zrobić dobre zdjęcia :)
Podoba się tak jak jest.
W ogóle to jest dla mnie zdjęcie kontrastów. Ziemia - niebo, czarne - białe, ciemno (prawa strona) - jasno (lewa strona), prawa góra - lewy dół, itd :)
nie przycinaj, tak jest rewelka. fajny kontrast (widac, ze sie AA nastudiowales :D)
sprocket
16-02-2007, 07:03
Bardzo dobre :) - tez bym dolozyl troszke dolu bylo by ciekawiej jeszcze bo pagorek zjednal by sie z pochyloscia nieba.
nic nie ucinaj, tak jak jest jest dobrze
widziałem prace lepsze... i to były Twoje prace :-)
nic nie ucinaj, tak jak jest jest dobrze
widziałem prace lepsze... i to były Twoje prace :-)
Jarosławie, wiem, ale jak będziecie porównywać wszystkie moje zdjęcia do tych paru udanych jakiś czas temu, to będę się bał cokolwiek publikować. :)
Tamto to był jeden wyjazd do Montany. Zaowocował on paroma udanymi zdjęciami, ale jestem znowu w domu, w nudnym szarym Portlandzie o najgorszej porze roku. Ani słońca, ani mgieł, ani chmur, ani nieba, ani śniegu, tylko szaro, szaro i szaro, deszczowo i deszczowo. Naprawdę nie mam co fotografować. Czasami się wybieram na jakieś plenery, tylko po to aby wszystko potem powyrzucać do kosza.
Tak więc nie jestem żadnym mistrzem od krajobrazów, tamto się udało i tyle, ale trzeba się uczyć dalej. :)