Zobacz pełną wersję : Plecak na 2 body
Poszukuje DUŻEGO plecaka na 2 body wraz z obiektywami (D700) + 3 obiektywy+3lampy+ szpargały
Laptop nie jest wymagany. Cena około 500 zł.
Jak na razie znalazłem.
Lowepro Pro Runner 450 AW plecak czarny
Lowepro Flipside - (nie wiem czy nie za mały)
Naneu UrbanGear U220n
Generalne wole mieć nadmiar miejsca niż go za mało.
Pytanie jest takie: Czy istnieje jakaś alternatywa dla tych firm przejrzałem forum i neta i znalazłem
17. plecaki Apollo
18. plecaki Benro
19. plecaki Camrock
20. plecaki Case Logic
21. plecaki Crumpler
22. plecaki Delta
23. plecaki Kata
24. plecaki Lowepro
25. plecaki Manfrotto
26. plecaki Naneu
27. plecaki Naneu pro
28. plecaki National Geographic
29. plecaki Tamrac
30. plecaki ThinkTank
31. plecaki Vanguard
Ale z tego nic mi za bardzo nie pasuje.
Zależy mi na łatwym dostępie do całości sprzętu - otwieranie z przodu, lub od pleców.
Jeśli ktoś może coś polecić poproszę.
używam tego
http://products.lowepro.com/product/CompuTrekker-AW,1924,16.htm
zapłaciłem (już jakiś czas temu) poniżej 500 zł. Sprawuje się całkiem dobrze pomimo dość intensywnego używania
Z tej listy marek firmy Delta nie polecam.
Miałem wytrzymał parę miesięcy i zaczął się pruć.
A używałem go naprawdę sporadycznie i sprzętu aż tyle nie miałem.
Ja mam tego (2 puszki,4 szkła, 2 lampy na luzie)
http://products.lowepro.com/product/Nature-Trekker-AW-II,1971,14.htm
Obecnie sprzętu deczko przybyło i będę potrzebował czegoś większego to będę się go pozbywał jak coś PW:)
czyli raczej w tej cenie i jakości nie ma alternatywy dla
Lowepro
campermtb
19-10-2011, 11:23
A te 2 d700 to z gripami czy bez? Z jakimi szkłami zapietymi? Bo jeśli bez gripow i szkłami wielkości. 24-70 to w Lowepro flipside 400 powinny wejść. Sam plecak jak najbardziej polecam. Jednak przed kupnem czegokolwiek radziłbym obejrzeć i jeśli nie przymierzyć, to chociaż na oko sprawdzić czy sie zmieszczą.
A te 2 d700 to z gripami czy bez? Z jakimi szkłami zapietymi? Bo jeśli bez gripow i szkłami wielkości. 24-70 to w Lowepro flipside 400 powinny wejść. Sam plecak jak najbardziej polecam. Jednak przed kupnem czegokolwiek radziłbym obejrzeć i jeśli nie przymierzyć, to chociaż na oko sprawdzić czy sie zmieszczą.
Ten plecak właśnie najbardziej mi się podoba głównie za zgrabny kształt - nie zdradzający wprost zawartości, oraz klapę od strony pleców - 100% pewności, że nikt w np w tłoku nie poczęstuje się twoim sprzętem.
Mam jednak obawy, że będzie za mały. Zdarza mi się sporadycznie targać np jeszcze trochę gratów (właściwie cały sprzęt jaki mam) i wtedy dobrze by było obejść się bez dodatkowego bagażu.
W sobotę się przymierzę ze swoimi zabawkami i dokonam wyboru.
Dzięki wszystkim za rady.
Jak mam zabrać tonę sprzętu to zabieram RELOAD'a
http://www.youtube.com/watch?v=EpRXqONtkhs&feature=related
tomitom
A jak z jakością tego cuda.
2 aparaty D700 z podpiętym szkłem wielkości 27-70 tam wejdą naprzeciwko siebie (obiektywami do siebie).
Nie wiem jak dwa d700 z 27-70 ale d3 i d700 z szkłem 24-70 (schowana osłona) i 14-24 i jest idealnie.
Jakość - to jest Dakine więc nie odbiega od swojego poziomu ani w górę ani w dół.
No i niedługo test tego kloca - czekam tylko na pierwszy śnieg żeby zabrać to na stok.
A więc wybór padł na Lowepro Pro Runner 450.
Plecak zasadniczo duży, można do niego zapakować naprawdę dużo sprzętu, ALE-
właśnie, jest trochę nie ergonomiczny jeśli chodzi o zarządzanie przestrzenią.
Jeśli komorę na aparaty, obiektywy lampy można sobie dowolnie zaangażować, o tyle jest problem z akcesoriami.
Jedna duża kieszeń z przodu pozwala na włożenie filtrów, ściereczki do szkieł i innych drobiazgów, ale wszystko to sobie tam lata i "złowienie " potrzebnej rzeczy nie jest wcale takie proste.
Droższe modele plecaków mają to zdecydowanie lepiej rozwiązane (szereg przegródek lub mniejszych kieszeni.
Tak samo ma się sprawa z ciut większymi akcesoriami (np dyfuzory do lamp) .
Jeśli nie upychamy ich do dużej komory, to zasadniczo nie ma ich gdzie włożyć.
Kieszeń z przodu jest dość płaska i z trudem tam się włoży coś grubszego niż 5 cm.
na szczęście plecak posiada mocowanie na dodatkowe akcesoria na jednym z boków.
Można tam zamontować dodatkowe kieszenie, gdzie da się upchnąć większe szpargały.
Tyle pierwszych spostrzeżeń.