Zobacz pełną wersję : [ Portret ] W cieniu
Witam, ni ejestem przekonany czy Portret to właściwa kategoria ale nić innego nie przychodzi mi do głowy wiec wystawiam policzek tutaj ...
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/5337/dsc031701.jpg)
Sorry, ja tu tylko szum widzę...
Bardzo fajne zdjęcie . Szum dodaje mu uroku.
JarekJaszczyk
12-10-2011, 10:06
Smutne i chyba niestety tu pasuje.
Pozdrowienia,
Amadeusz
12-10-2011, 10:10
Szum artystyczny? :lol:
Patologiczny... z tą butelką z winem na scianie.
Dziękuję za dotychczasowe wpisy. Widzę, że szum zdominował komentarze:?
dziadzior
12-10-2011, 22:12
no niestety jak wyżej , szum zniszczył :)
Widzę, że szum zdominował komentarze:?
a co mają więcej powiedzieć?
zdjęcia baaardzo słabe mz
jaMarika
13-10-2011, 02:10
No niestety szum wychodzi tu na pierwszy plan i nie wygląda dobrze. Wrzuć może ujęcie z delikatniejszym albo bez niego? Bo moim zdaniem zdjęcie ma potencjał, jest zamysł, dobry kadr i o czymś opowiada.
todominik
13-10-2011, 11:17
Mocno zaszumiałem, i ciężko się przegryźć przez ten szum. Jednak gdy w wyobraźni go usuwam widzę całkiem fajne, smutne zdjęcie.
zygmuntowicz
13-10-2011, 22:40
Mz szum dodaje tutaj nutkę dramatyzmu i jest ok!
Jaki szum? Bardzo dobre! Ziarno nadaje specyficzny nastrój zdjęciu.
Jest fajnie :-D. Są róźne opinie. I o to chodzi.
Co do szumu - za dużo czy ok - to nie miało być to beauty czy glamour. Wydaje mi się że taki "szorstki" obraz pasuje do tematu.
Jednak bardzo dziękuję za opinie (również te krytyczne !!!).
Zapraszam nadal.
chyba digitalizacja fotografii pomieszała ludziom w głowach. a jeszcze kilkanaście lat temu ziarno (czasem mocne) bywało atutem, środkiem wyrazu, podkreślało klimat zdjecia. teraz wszystko musi byc gładkie i na glanc, znaczy niektórym tak się wydaje.
ładne pełne melancholii zdjęcie.
chyba digitalizacja fotografii pomieszała ludziom w głowach. a jeszcze kilkanaście lat temu ziarno (czasem mocne) bywało atutem, środkiem wyrazu, podkreślało klimat zdjecia.
Ja uwazam ze ciagle tak jest ale w tym przypadku nie ma to zadnego zastosowania. To jest poprostu przerost formy nad trescia. Jest tez bardzo plasko. Dlatego z calym szacunkiem ale sie nie zdodze. Jest poprostu slabo.
KrzysiekR
14-10-2011, 14:19
Mnie szum tu wcale tak nie gryzie. Pewnie ze lepiej byloby gdyby byl mniej widoczny ale zdjecie bardzo mi sie podoba. Z glebokim przeslaniem jak dla mnie - swietny kadr. Dobitny kawal smutnej historii