Zobacz pełną wersję : Śrubka łącząca statyw z puszką : (
Macie koledzy jakiś patent jak zastąpić tą śrubkę ? Gdzieś ją zawieruszyłem i nie mogę przytwierdzić puszki do statywu.
Macie koledzy jakiś patent jak zastąpić tą śrubkę ? [...]
Kupić nową .
Śmieszek klasowy, pewnie za małolata byłeś tym , który rysował ch*!@# na tablicy a potem siedział cicho : D Pomogę pojąć ci pytanie bo może czegoś nie zrozumiałeś lub ciężko było ci się domyśleć: czy to się da kupić, a jeżeli da to gdzie? Śrubka ma dosyć specyficzną budowę więc, a nie pasuje mi montować puszkę do statywu kluczem nasadkowym.
hijax_pl
11-10-2011, 21:10
http://allegro.pl/listing.php/search?string=śruba+fotograficzna&category=8845
http://allegro.pl/listing.php/search?string=śruba+fotograficzna&category=8845
dzięki o to mi chodziło !
hijax_pl
11-10-2011, 21:13
To teraz zobacz jak proste to było do znalezienia...
No faktycznie problem w tym, że nie pomyślałbym, że takie coś da sie dokupić.
Nie rób z siebie błazna
Śmieszek klasowy, pewnie za małolata byłeś tym , który rysował ch*!@# na tablicy a potem siedział cicho : D
Tak masz rację często ciebie portretowałem .
Pomogę pojąć ci pytanie bo może czegoś nie zrozumiałeś lub ciężko było ci się domyśleć: czy to się da kupić, a jeżeli da to gdzie?
... a i dysleksja nie pozwalała ci napisać.
Śrubka ma dosyć specyficzną budowę
Tak ta twoja jest wyjątkowa i pasuje tylko do twojego aparatu marki Nikon.
No faktycznie problem w tym, że nie pomyślałbym, że takie coś da sie dokupić.
Faktycznie to powinieneś przeprosić i ze wstydu się spalić !
Faktycznie to powinieneś przeprosić i ze wstydu się spalić !
oj powinieneś.... zbyt szybko się nerwicujesz i obrażasz ludzi, a on Ciebie nie obraził pisząc prawdę....
Edit : ... dla mnie koniec tematu
matys :)
przecież nie mówiłem o Tobie gadas tylko o pewex'ie
tak ale mnie cytowałeś więc wyglądało to inaczej :)
Dobra rzucilem żarcikiem - przepraszam jak nie siadl. Chodzilo mi o to, ze odpowiedz byla troche lekcewazaca i wlasciwa dla troli, ktorzy w trywialnosci swych odpowiedzi upatruja rozrywki, a z tresci pierwszego postu mozna bylo wywnioskowac, ze nie przyszlo mi nawet do glowy ze to sie da dokupic. Owszem jest to srubka dosyc charakterystyczna i mowilem to w tym kontekscie, ze pewnie nie da sie jej wymienic inna srubke z przypadku, ktora mozna kupic w obi i innych marketach budowlanych. Do zamkniecia.
Zwykła śrubka 1/4", żadnego voodoo w tym nie ma.
Sapphiron
13-10-2011, 09:25
Dobra rzucilem żarcikiem - przepraszam jak nie siadl. Chodzilo mi o to, ze odpowiedz byla troche lekcewazaca i wlasciwa dla troli, ktorzy w trywialnosci swych odpowiedzi upatruja rozrywki, a z tresci pierwszego postu mozna bylo wywnioskowac, ze nie przyszlo mi nawet do glowy ze to sie da dokupic. Owszem jest to srubka dosyc charakterystyczna i mowilem to w tym kontekscie, ze pewnie nie da sie jej wymienic inna srubke z przypadku, ktora mozna kupic w obi i innych marketach budowlanych. Do zamkniecia.
Odpowiedź nie była lekceważąca. Ale za to pokazałeś dokładnie schemat tutejszych pytających. Są leniwi na potęgę, krnąbrni i obrażają się za zwrócenie im uwagi że są leniami, często też się obrażają za proste odpowiedzi które są najlepsze.
Grats :)
Ja też wiele lat temu zgubiłem, ale mam w szafie parę aparatów np Ami, Smiena, Zenith, Practika, Minolta i świetnie przypasowała mi śrubka od kabury Ami.