Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pulpit Rock ponownie...
maniak666
10-10-2011, 22:27
Jeszcze raz do tego (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=192209) zasiadłem. Tyle z tego jestem na dzień dzisiejszy z moimi umiejętnościami w stanie wydusić. Nieco inny kadr (kilka chwil późniejszy)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Mówić i pisać co jest nie tak, bo coś czuje że nie do końca wszystko tutaj halo...
Zapraszam i z góry dziękuję.
judith_manson
10-10-2011, 22:34
wiesz co, dam Ci rade.
kup sobie nd big stoppera i wroc w tamto miejsce gdzies okolo 17stej, bedzie cacy mowie Ci
przemek29
10-10-2011, 22:37
wiesz co, dam Ci rade.
kup sobie nd big stoppera i wroc w tamto miejsce gdzies okolo 17stej, bedzie cacy mowie Ci
jak bym tam zostawił jak jest pięknie i dynamicznie na wodzie a długi czas to popsuje podoba mi się
Andrzeju dalej widzę ale już mniej tą obwódkę. Męczysz i męczysz jeden kadr, nie nastrzelałeś innego? Ja wiem, że światła ciekawego mieliśmy mało ale nie zawsze jest to co ma być;].
maniak666
10-10-2011, 22:48
wiesz co, dam Ci rade.
No tutaj to okolice 17:30;)
A memłanie? Nie..., za dużo w kadrze , jakiś kamyk solo może i tak ...
Bartekkw
10-10-2011, 23:03
Dla mnie jest OK - fajny fot z dobrym światełkiem
Coś niedobrego się dzieje wokół centralnej skałki. I ta skała w LD trochę nieciekawa. Ale i tak się przyjemnie ogląda ze względu na światło.
piotrm100
11-10-2011, 00:01
Mnie tez sie podoba. Akurat tutaj woda fajnie gra taka nierozmamlana.
mirekvampirek
11-10-2011, 20:01
zaden stoper w tej sytuacji, po pierwsze nie ma nieba (chmur), po drugie woda wyszla swietnie, miekko i dynamicznie jednoczesnie,
mam ten kadr ze stoperem i nie widzi mi sie ze wzgledu na brak nieba
co do kadru to poziom z horyzontem w polowie (ciete z tego kadru) bylby good ale i tak jest good :)
mam tylko wrazenie ze przeostrzyles te skalki na pierwszym planie ;)
pozdrawiam
maniak666
11-10-2011, 20:27
Poziom o jakim wspominasz jest- ale bez tej wody na kamieniu z refleksami światła. A o nie najbardziej mi chodziło przy tym podejściu.
mirekvampirek
11-10-2011, 20:53
wiem maniaku, ale ginie ten kamien w mocno oswietlonych skalkach w okolo i nie przyciaga juz tak uwagi, a jezeli nawet to za duzo tu rzeczy sciagajacych wzrok ;)
to tylko moje zdanie :)
pozdrawiam
Jak dla mnie to jest na prawdę porządnie, lepiej niż w poprzedniej odsłonie ;)
jacekz40
11-10-2011, 23:39
Jak dla mnie to jest na prawdę porządnie, lepiej niż w poprzedniej odsłonie ;)
I tak o to Hubert mnie uprzedził w treści komentarza :wink::D
Jak dla mnie fajowy pionik i to właśnie na takim czasie poczyniony :).
Dobrze pokazana dynamika wody, miłe światełko, poprawny kadr... .
Czego chcieć więcej od porządnego landszaftu :)?
No dobra, może trochę innej kompozycji. Nie wiem, nie widziałem, nie byłem tam... .
Ale wydaje mi się, że przesuniecie się kilka kroków w lewo i pokazanie trochę większej ciągłości wybrzeża jednocześnie lokując tytułowego bohatera w PGMP nie byłoby złym posunięciem.
Ale to tylko moje tam dyrdymały ;).