Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] blue e m o t i o n s
Witajcie!
W sklepach pazdziernikowy numer FOTO, a na okladce moje zdjecie z piekna Carla:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://behance.vo.llnwd.net/profiles/89560/projects/2290602/8e54a6d1c711ce84c5305937d0139585.jpg)
Ktos mi ostatnio napisal o tym zdjeciu "love it or hate it"
a Wy co myslicie? :)
Tutaj calosc sesji:
http://www.behance.net/gallery/Blue-emotions/2290602
Pozdrawiam!
Nie musisz pytać, wiesz, że to klasa sama w sobie ;)
Kurczę, akurat dostałem dzisiaj w ręce FOTO i nie przypuszczałem nawet, że to Twoje zdjęcie. Do troszkę innych klimatów przyzwyczaiłaś ;)
Oczywiście sesja rewelacyjna technicznie, top.
No to ja jestem na drugim końcu skali. Na pewno nie "hate", ale nie ujęły mnie emocje w tym wydaniu. Wzruszam ramionami i pędzę dalej.
ale tu nie ma emocji
Natomiast 2gie zdjecie z tej strony:
http://www.behance.net/gallery/Blue-emotions/2290602 (to po prawej w pierwszym rzędzie )
jest bardzo ok.
Nie musisz pytać, wiesz, że to klasa sama w sobie ;)
Żartujesz, prawda?
To zdjęcie jest najgorsze setu pod każdym względem. Zaprezentowane pojedyncze niczym nie wskazuje na zdjęcie Asi. Oświetlone strasznie, makijaż i stylizacja pasuje raczej do kobiety a nie dziewczynki. Pozostałe, które można obejrzeć na stronie, to zupełnie inna historia...
Szczerze, chciałbym wymienić kilka zdań z redaktorem pisma, dlaczego akurat zdecydował się wystawić to zdjęcie. Ono nawet nie jest z gatunku brzydoty i stylizowanej tandety. Pojedyncze jest po prostu nudne i nieciekawe. Obok takiej okładki przechodzi się obojętnie a szkoda, bo Asia robi fantastyczne zdjęcia z niebanalną stylistyką na przykładzie których można się tylko uczyć.
ThomasVoland
10-10-2011, 23:14
Też tam emocji nie widzę (tzn na okładkowym są ok, ale na pozostałych nie ma), a same zdjęcia nie zatrzymały by mnie nawet na sekundę. Więc coś chyba jest w tym love or hate, bo inne Twoje zdjęcia zawsze lubiłem.
Żartujesz, prawda?
To zdjęcie jest najgorsze setu pod każdym względem. Zaprezentowane pojedyncze niczym nie wskazuje na zdjęcie Asi. Oświetlone strasznie, makijaż i stylizacja pasuje raczej do kobiety a nie dziewczynki. Pozostałe, które można obejrzeć na stronie, to zupełnie inna historia...
Szczerze, chciałbym wymienić kilka zdań z redaktorem pisma, dlaczego akurat zdecydował się wystawić to zdjęcie. Ono nawet nie jest z gatunku brzydoty i stylizowanej tandety. Pojedyncze jest po prostu nudne i nieciekawe. Obok takiej okładki przechodzi się obojętnie a szkoda, bo Asia robi fantastyczne zdjęcia z niebanalną stylistyką na przykładzie których można się tylko uczyć.
Nie żartuję i przyznam, że zupełnie nie rozumiem Twoich postulatów. A dodam, że cenię sobie zawsze Twoje wypowiedzi :)
Ps. Odniosłem się do wszystkich zdjęć, również tych z linka. Nie mogę się zgodzić z postulatem, że każde zdjęcie zawsze musi wskazywać na fotografa - to wręcz niebezpieczne, mieć manierę aż do bólu, a czasem nawet niemożliwe, ze względu na zleceniodawców. Chciałbym też dodać, że to nie jest dziewczynka ;) Młoda, ale kobieta, nawet wyrośnięta na 175 cm i biust 75C (z przymrużeniem oka te cechy kobiece oczywiście podaję ;) ), co w razie wątpliwości można znaleźć po 15 sek szukania, więc tutaj również nie rozumiem zarzutów. Światło dobre, trudne do osiągnięcia, makijaż i "stylizacja" trudne oświetleniowo, a bardzo dobrze rozwiązane. Życzyłbym sobie takich zdjęć ;)
akurat to mi się nie podoba. Podejrzewam że gdyby autorka wstawiła jakiś totalny badziew też byście się nad fota spuszczali. Cenię sobie bardzo autorkę, lubie Jej portfolio i styl, ale tym zdjęciem nie porywa. I nie mam absolutnie problemu by to napisac. Nie róbcie tutaj tez TWA, heeeeloł !!
niesamowita, jak zawsze :]
Amadeusz
11-10-2011, 12:26
ale tu nie ma emocji
A jak wygląda emocja wg Ciebie?
Ja uważam, że to zdjęcie zostało wybrane na okładkę spośród pozostałych tej sesji właśnie na swoją odmienność. Okładka ma zaintrygować potencjalnego czytelnika i tak właśnie działa. Na pewno nie na wszystkich, ale myślę, że większość ludzi która zobaczy tą okładkę zastanowi się choć chwilkę co znajduje się na kolejnych stronach. Jedni przeglądną i odłożą na półkę, a inni ją kupią. Nie koniecznie ze względu na te zdjęcia, ale może zainteresują się innymi artykułami. Okładka ma przyciągać wzrok, a tej stronie na pewno nie można zarzucić monotoni.
Mnie się podoba, ale nie zachwyca:)
Dzięki za odpowiedź.
Nie żartuję i przyznam, że zupełnie nie rozumiem Twoich postulatów. A dodam, że cenię sobie zawsze Twoje wypowiedzi
Ps. Odniosłem się do wszystkich zdjęć, również tych z linka. Nie mogę się zgodzić z postulatem, że każde zdjęcie zawsze musi wskazywać na fotografa - to wręcz niebezpieczne, mieć manierę aż do bólu, a czasem nawet niemożliwe, ze względu na zleceniodawców. Chciałbym też dodać, że to nie jest dziewczynka Młoda, ale kobieta, nawet wyrośnięta na 175 cm i biust 75C (z przymrużeniem oka te cechy kobiece oczywiście podaję ), co w razie wątpliwości można znaleźć po 15 sek szukania, więc tutaj również nie rozumiem zarzutów. Światło dobre, trudne do osiągnięcia, makijaż i "stylizacja" trudne oświetleniowo, a bardzo dobrze rozwiązane. Życzyłbym sobie takich zdjęć
To zmienia kompletnie postać rzeczy, bo również mnie podoba się set. Wybór na okładkę uważam po prostu za kompletnie nietrafiony.
1. Nie każde zdjęcie musi wskazywać na fotografa a wręcz nie powinno. Wąska specjalizacja to często powolna śmierć. Niemniej, skoro jest to okładka, to chciałbym na nią spojrzeć i powiedzieć: "O! Asia, ale fajne!"
2. Rozumiem i często podobają mi się stylizacje na kobietę zmęczoną życiem, pot i zniszczony makijaż, ostre, agresywne światło, prostytutka w hotelowym pokoju, itp. Moim zdaniem tutaj nie zagrało kompletnie. Stylizacja idzie w tym kierunku a patrzy na nas dziewczynka. Dziecko, które straciło niewinność? Też nie. To ile modelka ma lat jest bez znaczenia. Oceniam tylko stylizację.
3. Że ciekawski jestem z natury, to chciałbym po prostu wiedzieć dlaczego to zdjęcie poszło na okładkę. Joanno, może zdradzisz co powiedział naczelny magazynu foto? Dlaczego akurat te?
christipoher
12-10-2011, 15:07
mi się podoba, lubię takie rzeczy, czysto i z fajnym światłem, lekkim tak trochę jak w take me albo kmag. Nie wiem czemu zawsze wszyscy się czepiają stylizacji itp, to nie zależy tylko od fotografa, jeśli zostało wybrane na okładkę to ma to chyba jakieś znaczenie? Leszcze tego nie robią, tak trzymać i do przodu :) p.s. to prawda że w serii są fajniejsze ujęcia ale okładki są po to aby intrygować a większość w serii jest na takie łagodne beauty
A jak wygląda emocja wg Ciebie?
Ale co... mam opisać ?
Zrobić zdjęcie i pokazać?
Mam teraz szukać zdjęcia gdzie widzę emocje?
Jak dla mnie nie pasuje mi kompletnie dobranie sposobu świecenia do wybranej foty na okładkę. Według mnie zabija ona wszystko co dzieje się na twarzy tej dziewczyny
Bartek - NinoVeron
20-10-2011, 04:32
uwielbiam Twoją "twórczość" ale nie to zdjęcie... niestety ale mnie nie leży
pozostałe zdjęcia z tej sesji bardziej mi podchodzą ... ale skoro redakcja tak szanowanej gazety zdecydowała się właśnie na to zdjęcie ... to pewnie "coś" w nim widzą ... ja niestety nie :(
Amadeusz
20-10-2011, 09:55
Ale co... mam opisać ?
Zrobić zdjęcie i pokazać?
Mam teraz szukać zdjęcia gdzie widzę emocje?
Jak dla mnie nie pasuje mi kompletnie dobranie sposobu świecenia do wybranej foty na okładkę. Według mnie zabija ona wszystko co dzieje się na twarzy tej dziewczyny
Przecież ta dziewczyna aż krzyczy z cierpienia, bólu, pożądania, opresji a także zalotności. Akurat mnie ta "surowość" się podoba bardzo ale z emocjami bym tego nie mieszał bo tu aż kipi od nich.
PS. Czy w tej gazecie jest coś opisane na temat tej sesji? Bo może ja błędnie odczytuję zamiary :) ale "blue" to raczej nie zabawa.
No widzisz...a dla mnie światło nie jest surowe tylko zbyt delikatne w rysunku, zbyt oczywiste i "glamuuuuur" ;)Zamiast podkreślać - niweluje efekt i starania modelki
Emocje, nie emocje, zdjęcie niestety mi się nie podoba. Gratuluję dostania się na okładkę ale zastanawiam się skąd taki wybór. Po obejrzeniu pozostałych zdjęć, stwierdzam, że to jest najsłabsze (chociaż chyba lepszym słowem byłoby najbrzydsze). Pozdrawiam! ;)
AJStudio
08-11-2013, 22:01
światło jest kapitalne przy 2jce- zapisze sobie to inspiracji.
Tutaj calosc sesji:
http://www.behance.net/gallery/Blue-emotions/2290602
Za fushiro.
Z całej sesji nie leżą mi 2 zdjęcia. Drugie w drugim rzędzie, oraz własnie to - okładkowe.
Po tym jednym zdjęciu nigdy bym nie powiedział że to praca autorki - co oczywiście nie jest w tym przypadku czymś niewłaściwym. Pozostałe zdjęcia z sesji - chociaż też nie wszystkie - prezentują również nieco odmienny styl niż wcześniej znana mi twórczość autorki. Dla mnie sesja taka "chropowata", ale za to też ciekawa, na każdym zdjęciu inna "faza" emocji - zdjęcie okładkowe tak jak by podsumowanie całości. Mnie się podoba - ja biorę całość.
pzdr
TheKilla
11-11-2013, 09:27
Ale się w archeologów bawicie;)
edit: nie ma to jak skomentowac foty sprzed 2 lat ..:D
edit: nie ma to jak skomentowac foty sprzed 2 lat ..:D
Dobre foto się nie starzeje ;) A to jest świetne. Najlepsze z setu. Tym bardziej ubawiłem się czytając teksty w stylu, że "najgorsze", "uwielbiam cię, ale to jest do kitu" i tym podobne. A że nowych fotek tu jak na lekarstwo, bo ludzie boją się coś wrzucać dzięki tutejszemu specyficznemu stylowi jechania po autorze, to pozostaje mi tylko bić brawo pod zdjęciami z archiwum ;)