PDA

Zobacz pełną wersję : Masowe HDR w PS CS5

rap
10-10-2011, 19:55
Witam,
Czy w photoshopie jest możliwe masowe wykonanie HDRów wg jednego ustawienia?
Mam kilkadziesiąt zdjęć wnętrz, podobne warunki oświetleniowe, i w sumie jadę na tych samych ustawieniach, tylko że muszę robić to ręcznie, da się to jakoś przyspieszyć?
PS w wersji CS5.

Dzięki

grudzinsky
10-10-2011, 22:00
nagraj sobie akcje - a jak to zrobic to poszukaj w necie

rap
10-10-2011, 23:47
No tak, ale jak w akcji nagrać żeby brał 3 konkretne RAW'y?

Sapphiron
11-10-2011, 00:02
no tak... niech program sam myśli co ma dobrać, które zdjęcie, jakie parametry i jeszcze niech obiad zrobi...

rap
11-10-2011, 02:26
[wulgaryzm] masakra, 10 lat temu więcej człowiek dowiedział się na forum niż teraz. Teraz ludzie tylko umieją [wulgaryzm] 3 po 3 udając cwaniaków. Po co się odzywasz Sapphiron, skoro nie masz nic do powiedzenia? Zadałem konkretne pytanie, dla nie kumatych - mam katalog samych rawów po 3 zdjęcia na każdy widok, chce żeby mi PS to przerobił masowo do hdr, co ma niby ***** sam zrobić, oprócz przemulenia tego, zamiast robienia tego ręcznie, każdej sceny osobno?

Sapphiron
11-10-2011, 08:36
[wulgaryzm] masakra, 10 lat temu więcej człowiek dowiedział się na forum niż teraz. Teraz ludzie tylko umieją [wulgaryzm] 3 po 3 udając cwaniaków. Po co się odzywasz Sapphiron, skoro nie masz nic do powiedzenia? Zadałem konkretne pytanie, dla nie kumatych - mam katalog samych rawów po 3 zdjęcia na każdy widok, chce żeby mi PS to przerobił masowo do hdr, co ma niby ***** sam zrobić, oprócz przemulenia tego, zamiast robienia tego ręcznie, każdej sceny osobno?

10 lat temu ludzie też tak przeklinali?

hijax_pl
11-10-2011, 08:48
Czy w photoshopie jest możliwe masowe wykonanie HDRów wg jednego ustawienia?Bezpośrednio - nie. Przez jakieś akcje czy skrypty - tak.
Tu masz przykład skryptu generującego.. skrypt: http://www.halibrand.de/batchhdr/

Jak chcesz wsadowo robić i chcesz to często robić - proponowałbym Ci zakup Photomatixa. Ten program a trybie batch robi to co chcesz właśnie - pobiera n kolejnych plików (posortowanych alfabetycznie!), przerabia , nagrywa i tak w kółko póki są jeszcze dostępne pliki

rap
11-10-2011, 14:43
Dzieki hijax_pl, nie mogłem sobie w nocy przypomnieć tego słowa - "batch", a link który podałeś jest do znalezienia odrazu w googlu. Próbowałem "przejść" na photomatixa, ale nie umiem uzyskać w nim zadowalających - wyglądających możliwie naturalnie zdjęć, dlatego pozostałem w PS. Spróbuje zadziałać z tym skryptem. Pozdrawiam