Zobacz pełną wersję : BC-900 - zepsula sie?
Pamietam, ze jak zawsze czytalem opinie narzekajacych uzytkownikow na ladowarke BC-900 to myslalem "ale oni bzdury pisza. Przeciez ta ladowarka jest swietna i sie nie psuje". No i dostalem pstryczka w nos. Rozladowaly mi sie akumulatorki, ale podejrzewalem ze jednak z jednym z nich jest cos nie tak. Jako ze mam "niezawodna" BC-900, postanowilem przetestowac wszystkie aku. Wsadzam cztery "paluszki" i naciskam dla kazdego gorny przycisk (oznaczony kolejna liczba 1-4). No i okazalo sie, ze dla bankow 2,3 i 4 moge przestawiac tryby (ladowanie/test itd.) a dla pierwszego ni cholery. Wciskam, naciskam, rabie palcem w ten przycisk a on nie reaguje :( Czy mozecie sprawdzic u siebie i uswiadomic mnie, ze czar BC-900 prysl? :(
Kundzior
10-10-2011, 11:34
A jak zmieniasz w tym banku aku na inny, sprawny to samo się dzieje?? Wszystko może się popsuć, nawet 2 metalowe kulki :)))
Tak, to nie wina aku. Wrzucam go do innego banku i wszystko dziala. Nosz kur... zeby ladowarka sie zepsula od ladowania raz na tydzien?
No, ale jak powiedzial Robert Górski: "jak ktos ma pecha to i w dupie palec zlamie"
Kundzior
10-10-2011, 12:17
To rzeczywiście masz pecha. Zanieś gdzieś gdzie naprawiają RTV może to jakaś błaha usterka na jednym z kanałów.
No i okazalo sie, ze dla bankow 2,3 i 4 moge przestawiac tryby (ladowanie/test itd.) a dla pierwszego ni cholery.
Sprawdziłem swoją BC 700 i mogę wszystkie cztery kanały przestawiać.
Może jakiś paproch/brud znalazł się pod przyciskiem i blokuje styk?
Możesz chyba zmienić tryby w pierwszych sekundach od włożenia aku, w ten sposób ustawisz co chcesz dla banku 1, nie używając felernego przycisku.
A poza tym głowa do góry, ładowarkę masz nadal sprawną, choć z niewielkim mankamentem.