PDA

Zobacz pełną wersję : Triopo NB-S2... pytania, opinie...

yozz84
09-10-2011, 11:40
Statyw już wybrałem... Z początku gdzieś indziej w wątku na forum zastanawiałem sie nad Sherpą 600r ale byłem ostatnio na drobnej wycieczce i znajomy kupił sobie zestaw Triopo... jako że miałem możliwość oglądać poprzednika - 600tke - i teraz ten model znajomego, to padło po porównaniu na Triopo ME-3230X8C...

Problem mam jeszcze z głowicą... zależy mi na cenie.... wiec głowica NB-3S odpada i zastanawiam sie nad jej mniejszym bratem czyli NB-2S... czy ktoś może cos o niej powiedzieć? jak się sprawuje? bo 3S miałem okazje chwile się pobawić wiec wiem co i jak...

(1) Czy 2S wytrzyma D80 z gripem i 70-300 VR ? czy bedzie opadac? to najcięższzestaw jaki mam póki co...

oraz
(2) Czy u was w modelach 3S i 2S, ustawiając kulę do kadru pionowego, wyżłobienie jest dobrze wyprofilowane? w modelu 3S który miałem okazję oglądać wydawało się jak by wgłębienie było ciut za małe i po przechyleniu aparatu był on lekko odchylony od pionu :| nie dużo ale gołym okiem dało sie to zauwazyć...

wiem ze podłoże nigdy nie jest proste i zawsze sobie można doregulować minimalnie nogami... ;)

(3) Jeśli nie głowica triopo NB-2S? to jaką inną polecacie do wyzej wymienionego statywu i sprzętu w rozsądnej i podobnej cenie co 2S ?

Proszę nie wspominać o innych statywach... mój wybór całego zestawu podyktowany jest m.in. tym że nie chce wydawac wiecej na statyw, ma on zastąpic jedynie chiński plastik... jego parametry w zupełności mi odpowiadają i ma przystepną cenę :)

Zen
09-10-2011, 12:24
.

Zen
09-10-2011, 12:28
.

(1) Czy 2S wytrzyma D80 z gripem i 70-300 VR ? czy bedzie opadac? to najcięższzestaw jaki mam póki co...

oraz
(2) Czy u was w modelach 3S i 2S, ustawiając kulę do kadru pionowego, wyżłobienie jest dobrze wyprofilowane? w modelu 3S który miałem okazję oglądać wydawało się jak by wgłębienie było ciut za małe i po przechyleniu aparatu był on lekko odchylony od pionu :| nie dużo ale gołym okiem dało sie to zauwazyć...

wiem ze podłoże nigdy nie jest proste i zawsze sobie można doregulować minimalnie nogami... ;)

)

Wytrzyma,wytrzyma... wszak obciążenie wg. producenta jest zdaje się 8 kg.
U mnie nie opada ze znacznie cięższym zestawem (S120-400, S70-200).

yozz84
09-10-2011, 17:54
dzięki za info ;)