PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki monitor ? Nec P221W czy Dell U24 ??

pawulonxxx
08-10-2011, 23:59
Witam.
Chcę kupić monitor, rozważam jakiś sensowny do 1500-1600 obsługujący przestrzeń Adobe RGB. Do tej pory pracowałem na monitorze laptopa lenovo i jestem w miarę zadowolony bo w porównaniu do tanich monitorów lcd daje ładniejsze i wierniejsze oddanie kolorów względem wydruku. Jego jedyne minusy to że nie wystarcza mi rozmiar 15,6 " i zmiana jasności nawet przy małej zmianie konta patrzenia. Co sądzicie o dwóch modelach podanych w tytule ,może macie jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym do 1600zł?

Gregor174
09-10-2011, 10:18
Witam.
Chcę kupić monitor, rozważam jakiś sensowny do 1500-1600 obsługujący przestrzeń Adobe RGB. Do tej pory pracowałem na monitorze laptopa lenovo i jestem w miarę zadowolony bo w porównaniu do tanich monitorów lcd daje ładniejsze i wierniejsze oddanie kolorów względem wydruku. Jego jedyne minusy to że nie wystarcza mi rozmiar 15,6 " i zmiana jasności nawet przy małej zmianie konta patrzenia. Co sądzicie o dwóch modelach podanych w tytule ,może macie jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym do 1600zł?http://mva.pl/viewtopic.php?f=27&t=212 masz poczytaj sobie ,pisza forumowi eksperci ,pogooglowac troszke nie zaszkodzi .