Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Laptop asus i problem z instalacja win.

farizer
07-10-2011, 14:55
Witam,

Dziś zakupiłem laptopa Asus'a. Przy instalowaniu winXP+sp2 wyskoczył Blue Screen, po ponownym uruchomieniu się komputera nie pojawia się nic poza migającym w lewym górnym rogu kursorem ( - ). Do biosa mogę normalnie wejść.
Jeżeli ktoś wie co może być nie halo prosiłbym o pomoc.

look
07-10-2011, 15:07
może o to chodzi http://walendowski.com/2008/10/11/asus-x50z-ap045-ap046-instalacja-windows-xp-sterowniki/

grudzinsky
07-10-2011, 17:35
a dlaczego nie W7?

Władca Pixeli
07-10-2011, 17:48
a dlaczego nie W7?
Ja dostałem kiedyś Asusa z Win7 i też się nie instaluje. Reinstalacja z dysku nie poszła. W takim przypadku firmy przysyłają instalacyjne CD za darmo. Asus kazał za to zapłacić. Przysłali instalacyjne CD i instalacja też się nie kończy. Zamiast używać cd z systemem plus dodatkowy z driverami zrobili swój program instalacyjny, który pod koniec instalacji się sypie. Dzwoniłem wielokrotnie do Asusa i powiedzieli, że przyślą kolejny CD ale muszę za niego ponownie zapłacić!!!
Powiedziałem, że ich produkt ląduje w koszu, więcej nic z ich produktów nie kupię, a przy okazji kiedy tylko będzie okazja to im będę robił antyreklamę co z przyjemnością czynię :mrgreen:

MARS CooL
07-10-2011, 17:51
pewnie dlatego że jak patrzę na W7 zainstalowane na mocnych kompach w naszej firmie to ogarnia mnie przerażenie jak to wolno działa. Sam w przyszłym tygodniu będę miał przeprowadzkę - mam nadzieje ze będzie się dało przyspieszyć znacznie jak kiedyś w przypadku Xp.

Kurtz
07-10-2011, 19:04
MARS nie wiem co rozumiesz przez mocny komputer i wolne dzialanie. U mnie win 7 dziala swietnie nawet na dosc slabym komputerze. Jak zasyfi sie system jakis niepotrzebnym softem to tak sie dzieje, ale to niezaleznie czy win7 czy XP.

M_J
07-10-2011, 19:27
Dopiero sp3 dla XP ma sterowniki dla AHCI - prawdopodobnie w tym leży problem. Poradziłem sobie z tym dodając do obrazu iso winxp odpowiednie sterowniki (4 lata temu na Lenovo).

Dodano: Spróbuj wyłączyć AHCI w bios, może pójdzie.