PDA

Zobacz pełną wersję : ProShow Producer jaki rodzaj nagrywania?

manfred
06-10-2011, 20:45
Witam serdecznie jakaś pomroczność mnie dopadła. Mam pytanie jaki rodzaj zapisu prezentacji wybrać aby przesłać klientowi prezentację na serwer by ten mógł bez programu wypalić sobie płytę dvd do oglądania na stacjonarnym dvd. Za pomoc dzięki

look
06-10-2011, 20:54
osobiście to bym wysłał obraz płyty w pliku .iso (tyle, że nie znam proshow... więc nie wiem, czy ten program coś takiego robi)

manfred
06-10-2011, 21:03
Chyba nie ma takiej opcji.

Robik
06-10-2011, 22:20
...a nie lepiej samemu wypalić płytę i wysłać klientowi ? :-) Niech ma gotowca. No chyba że czas przesyłki itd...

Slon
06-10-2011, 23:01
ProShow tworzy obraz ISO

Motorniczy
07-10-2011, 05:43
Nie wypada aby klientowi wysylac "cos" , tylko konkretny produkt . Mamy wiele firm kurierskich. Pozdrawiam

manfred
07-10-2011, 06:14
ProShow tworzy obraz ISO

Krolu zloty to powiedz jak to zrobic bo zewszad mam podpowiedzi tylko nie na moje pytanie.

jahu4
07-10-2011, 06:21
Alt+O i masz wybór

manfred
07-10-2011, 06:51
A gdzie tam widzisz iso?

samson09
07-10-2011, 08:13
Fakt też szukam szukam i nic nie widzę :)

manfred
07-10-2011, 08:25
Jedynie co znalazłem to w Ctrl O na dole jest zakładka różne typy plików wideo i tam jest dvd.

RomanZWrocławia
07-10-2011, 08:25
to poświęć jedną płytkę, lub nagraj na DVD-RW z poziomu proshow, a potem utwórz obraz ISO np. w nero

manfred
07-10-2011, 08:27
Masakra tak proste, że aż się wstydzę iż na to nie wpadłem. Zawsze mówię, że na proste sposoby najtrudniej wpaść.

Slon
07-10-2011, 09:54
Krolu zloty to powiedz jak to zrobic bo zewszad mam podpowiedzi tylko nie na moje pytanie.

ALT + O; wybieramy DVD; zakładka "Burning"; z rozwijanego menu przy DVD Writer wybieramy "ISO Image File";
stawiamy dla kolegi piwo ;)

manfred
07-10-2011, 10:02
Nie da się ukryć na to okienko spoglądałem setki razy echhhh.

samson09
07-10-2011, 12:56
Nie da się ukryć na to okienko spoglądałem setki razy echhhh.

Jak i ja :) :) :) Pomroczność jasna chyba :)

manfred
27-10-2011, 17:12
Witam ponownie szukam rozwiązań do kontrolnego odtwarzania prezentacji na stacjonarnym dvd. Dziś próbowałem wypalić prezentację na płycie CDRW niestety nie wiem co robię źle ale szatkuje mi głos. Akurat nie mam pod ręką DVDRW aby sprawdzić czy tak samo się dzieje na płytach RW. Dla mnie najbardziej optymalnie by było nagrać prezentację na pendrive i odtwarzać na stacjonarnym dvd. Czy ktoś już tak próbował zrobić jesli tak to jaki format wybrać?

grzegorzant
28-10-2011, 23:53
Witam ponownie szukam rozwiązań do kontrolnego odtwarzania prezentacji na stacjonarnym dvd. Dziś próbowałem wypalić prezentację na płycie CDRW niestety nie wiem co robię źle ale szatkuje mi głos. Akurat nie mam pod ręką DVDRW aby sprawdzić czy tak samo się dzieje na płytach RW. Dla mnie najbardziej optymalnie by było nagrać prezentację na pendrive i odtwarzać na stacjonarnym dvd. Czy ktoś już tak próbował zrobić jesli tak to jaki format wybrać?
a masz w odtwarzaczu dvd wejście na pena ?
Jeśli tak to sprawa b. prosta

manfred
28-10-2011, 23:55
Tak mam i nawet odczytuje mi do 8 gb.

manfred
29-10-2011, 08:55
No i obraził sie :-(

marekb
29-10-2011, 09:13
w dobie HD i full HD zadowalać się kiepskim obrazem DVD...?? zwłaszcza, że przeciętny odbiorca nie dostrzeże iż kiepska jakość wynika z ograniczeń DVD lecz powie: wszystko ok ale te zdjęcia jakies takie... jakiestakie.. no nie nieostre..:(

manfred
29-10-2011, 09:25
Mnie się wydaję że w dobie HD i full HD należy klienta pytać czy chce super wypasioną prezentację na blureju czy zwykłe jakiestakie.. no nie nieostre dvd.

PS
marekb a Ty wiesz jak nagrać prezentację na pendrive aby kontrolnie odtworzyć na zwykłym dvd?

marekb
29-10-2011, 10:42
hehe, nigdy nie próbowałem - na pena to avika jakiegoś najwyżej - nawet nie wiedziałem, ze sa odtwarzacze dvd z wejściem na usb...?? spróbuj nagrać jakiś avi czy w innym formacie na pena i puścic to przez to wejście.

grzegorzant
29-10-2011, 14:29
ok już mi przeszło :)
tworzysz pokaz, jak już stworzysz - w zakładce Burning wybierasz miast nagrywarki - ISO Image File.
Tak stworzony plik na pena, ten do gniazda w dvd i voila :)
pozdro

grzegorzant
29-10-2011, 14:51
mała korekta
zapomniałem, że plik iso trzeba by jeszcze przetworzyć na jakiś zjadliwy dla dvd avi, czy coś koło tego.
Natomiast jeśli chodzi o HD, to tak jak kolega wyżej pisał naprawdę warto.
Ja daje ludziom płytkę HD jako bonus mówiąc, że i tak niedługo wymienią odtwarzacz :)
aaa no i oczywiście pokaz u mnie oglądają też w wersji HD ;)

manfred
29-10-2011, 17:19
Czyli czeka mnie zakup nagrywarki BR do PC oraz stacjonarki BR hmm

marekb otworzyłeś mi oczy na to o czym już dawno wiedziałem ale umysł nie mógł tego ogarnąć. Z twojego doświadczenia rozumiem że nagrywarka BR chyba już jest powszechnym asortymentem na rynku. Czy lub na co zwrócić uwagę przy kupnie stacjonarnego BR bo rozumiem ze w grę wchodzą płyty BR do prezentacji. Ależ mam parcie ;-) na nową jakość prezentacji. W dodatku liznołem nowego PSP póki co działam na starej wersji 4.0 ale to chyba jak Rolls Royce kontra ... Fiat Panda

marekb
29-10-2011, 19:36
manfred, zaskoczę cię lecz nie mam blu-ray'a. Za dopłatą serwuję młodym blu-ray dla ubogich (taka moja nazwa;) ) czyli normalny avi w full HD lub w HD;). A co do zakupu plejsejszyna se kup do odtwarzania;)

manfred
29-10-2011, 19:42
Ja mam fioła na pkt hajdefiniszyn głownie poprzez ogladanie filmów na moim kinie domowym. Dlatego bije sie w pierś jak mogłem się zachować tak wsiowo i robić prezentację w zwykłym dvd ;-). Co do plejseszyna chłopie nie kupię bo jeszcze by mi odbiło i bym gry kupował. Aleś mi chłopie namieszał w głowie gdyby nie 35 1.4 to juz bym jutro na jarmark po blureja poszedł ;-)

manfred
29-10-2011, 20:28
Za dopłatą serwuję młodym blu-ray dla ubogich (taka moja nazwa;) ) czyli normalny avi w full HD lub w HD;).

Zdradź kłębka tajemnicy jak to zrobić?

marekb
29-10-2011, 20:58
w create output i masz videło file lub vimeo i masz opcje 1080i, 1080p i jakości i 720 jak chcesz poustawiaj pobaw się. Pliki nie są małe lecz warto. Jedyny minus blu-raya dla ubogich jest brak menu i konieczność osobnego renderowania każdego z showsów z osobna. Jest jeszcze plik exe (nie dla macowców ) który w zależności od skomplikowania prezentacji i chyba od kompa (renderuje się na żywo ) czasem nie idzie płynnie lecz jest miód malina i ma cholerną zaletę, waży kilkadziesiąt do chyba 200 MB max i można go spokojnie wrzucić na serwer by sobie zainteresowani w moment pobrali;)

grzegorzant
29-10-2011, 20:59
Create output > Video File > Type HD Quality (mz 720p styka) > nagrywarka DVD voila :)
Ale.... ;) nie wszystkie dvd dają radę takim plikom.
Najlepiej sprawdzić przegywając plik na pena i jeśli masz wejście usb w dvd, sprawdź tędy.
Jeśli pójdzie, to płytę też pociągnie.
Jednak co będzie, jeśli u klientów nie da rady ?
takie to nibyHD ;)

grzegorzant
29-10-2011, 21:00
o widzę, że razem pisaliśmy :)

marekb
29-10-2011, 21:01
;)
ale to nie niby hd bo nie można być niby w ciąży;) to jest HD tylko albo odtworzy, albo nie

manfred
30-10-2011, 07:08
A Panowie powiedzcie mi jeśli to nie tajemnica czy jest gdzieś opis a jesli jest to gdzie jak optymalnie przygotować zdjęcie pod różne prezentację. np pod zwykłe dvd, BR, YT itd. Wcześniej zdjęcia kadrowałem na określony wymiar teraz wkładam całe uprzednio przygotowane ale do końca nie wiem jak wycisnąć najlepszą jakość prezentacji.

grzegorzant
30-10-2011, 21:56
Ja kombinowałem na różne sposoby, aż doszedłem do HD.
Zmniejszanie, wyostrzanie, podkręcanie, kolorów i kontrastu różne ustawienia w samym sofcie itd itd
I o ile na plazmie dawało radę, to w kompie kaszanka, a już sobie wyobrażam jak to wyglądało np. na lichych laptopach :)
Faktem jest, że od wielu lat puszczam dvd przez PS3, a tam podobno jakieś cuda powodują że dvd jest bardziej niż bardziej ;)

manfred
15-02-2012, 08:49
Witam serdecznie czy ktoś może mi w prosty sposób wytłumaczyć jak ustawić podkład muzyczny od drugiego slajdu?

aro272
15-02-2012, 15:38
Witam serdecznie czy ktoś może mi w prosty sposób wytłumaczyć jak ustawić podkład muzyczny od drugiego slajdu?

Nie podajesz jaką wersję posiadasz, ale w poprzednich można było zrobić podobnie.
link.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oNQoeLRErgw
nowości w PSG 5.0 http://kb.photodex.com/2803/new-in-proshow-gold-5/

manfred
15-02-2012, 16:32
Dzięki serdecznie. Moja wersja to stara 4 ale właśnie o coś takiego mi chodziło jak na filmiku.

manfred
14-05-2012, 14:22
Witam ponownie mam pytanie potrzebuję stworzyć trzy częściową prezentację. Tworzę nowy projekt i oznaczam go jako cz. 1 Następnie dwa razy otwieram nowy pokaz w projekcie tworząc w ten sposób cz. 2 i cz. 3. Podczas otwierania nowego pokazu w projekcie otwiera mi się okno PROSHOW WIZARD gdzie definiuję style , muzykę itd. W jaki sposób po zdefiniowaniu w PS Wizard Thema otworzyć to okno na nowo i wybrać inny z zdefiniowanych? A drugie moje pytanie dotyczy pierwszej części mojego postu. Jak dla nowego projektu otworzyć okno PS Wizard?

mizerek
02-06-2012, 00:34
a moje pytanie takie :) Prędkość renderingu mam na 1.28 użyto 4 procesory a mimo to na okol 70% potrafi sie zaciąć. komp się zawiesza i nawet święta trójca nie pomaga, tylko reset. Czy podczas tego renderingu procesor karty graficznej bierze mocno udział? warto zainwestować w mocniejszą kartę niż zwykła (co prawda niezintegrowana ale zwykła z HD) ?? z góry dzięki z pomoc. dodam że renderuje obraz w FULL HD progresive

Henric
18-06-2012, 01:08
Witam wszystkich .
Szukam informacji jak skonfigurować kreatora nagrywania płyty BD w programie PROSHOW PRODUCER 5. Jest tam niezmiernie dużo opcji i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę. Chciałbym też zapytać , czy ten program ma opcję zabezpieczania płyty przed kopiowaniem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

manfred
20-08-2012, 18:17
Na Twoje pytanie Ci nie odpowiem bo piątki nie mam ale mam problem ze swoją wersją czyli 4.52. Otóż mam ją zainstalowana na lapie i teraz dodatkowo zainstalowałem na pececie. Ta sama wersja te same style no wsio to samo. A jednak jak otworzę projekt na komputerze to w pokazach bardzo dużo brakuje to masek to motywów. Co gorsza nie mogę ich odnaleźć w programie. Gdy otwieram na laptopie wszystko gra. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać?

step.tom
20-08-2012, 23:10
Witaj
Najprawdopodobnie przy instalacji pozmieniałeś folder docelowy ( bo rozumiem, że doinstalowywałęś jakieś Style Pack-i ??? ) i teraz PP nie może ich zlokalizować. Porównaj miejsce instalacji na PC i Laptopie. W najgorszym przypadku pozostaje ... wiesz co
Zobacz w laptopie jakich plików Ci brakuje i wyszukaj je po nazwie w PC.

... Teraz doczytałem ze zrozumieniem... ;-) Jeżeli zapiszesz jakąś prezentację w PP ( w pliku ppc) to do zapisania jej lapek czy PC używa plików z konkretnych miejsc w urządzeniu. Przy odtwarzaniu tej prezentacji pobiera dane z miejsc lokalizacji. Tak więc aby to samo oglądać na PC i lapku musisz mieć zwierciadlane ułożenie plików. Ja ten problem rozwiązuje tak, że na PC mam wersję i ppc ( czyli exe ) oraz jakiś zamknięty plik np. Video HD. Dla potrzeb prezentacji nazwijmy to mobilnej ( w zależności od potrzeb ) udostępniam pliki "zamknięte" .Bo jaki jest sens ( przepraszam ) na dwóch różnych urządzeniach edytować ten sam plik. Potem się pogubisz która wersja jest aktualna. PC to baza i tam dokonuje prac a laptop to taki prezenter...
Mam nadzieję, że Ci pomogłem... ;-)

step.tom
20-08-2012, 23:15
a moje pytanie takie :smile: Prędkość renderingu mam na 1.28 użyto 4 procesory a mimo to na okol 70% potrafi sie zaciąć. komp się zawiesza i nawet święta trójca nie pomaga, tylko reset. Czy podczas tego renderingu procesor karty graficznej bierze mocno udział? warto zainwestować w mocniejszą kartę niż zwykła (co prawda niezintegrowana ale zwykła z HD) ?? z góry dzięki z pomoc. dodam że renderuje obraz w FULL HD progresive

Zdecydowanie Tak... Warto zainwestować, a przy takich opcjach jak HD progresive, nie bał bym się powiedzieć konieczne...;-)

manfred
05-10-2012, 09:25
Mam pytanie jak edytować styl 4 zdjęciowy. Akurat zdjecia ułożyły od tyłu. Przekładam je w warstwach ale nic to nie daje.

look
05-10-2012, 10:35
po przełożeniu warstw wybierz jeszcze raz tryb i kliknij "akceptuj". Dopiero wtedy ułoży Ci warstwy od nowa

rafakow
20-10-2012, 13:17
Panowie, może wiecie jak podczas tworzenia prezentacji na DVD utworzyć rozdziały? Tak by można szybko przeskakiwać o np. 10 minut ???

manfred
30-10-2012, 17:36
Mam pytanie zapisałem prezentację i chciałem zrobić plik ISO na lapie. Ale program wywala mi się. Składa się z 5 cz. Myślałem że może system nawala. Zrobiłem to samo na kompie ale zonk tu tak samo się wywala. Co może być przyczyną?
PS Dziwne czteroczęściowe pokazy idą bez problemu natomiast pięcio częściowy pokaz leci w kosmos.

look
31-10-2012, 09:17
jeśli wywala Ci dokładnie w tym samym miejscu, to znajdź klatkę, przy której się wysypuje i albo ją usuń, albo jeszcze raz dodaj efekty i warstwy i kliknij "apply". Przypadek wywalania w różnych miejscach jeszcze mi się nie zdarzył, zawsze winna była jedna określona klatka i zawsze działa to co opisałem wyżej.

manfred
31-10-2012, 09:21
Już znalazłem przypadłość. Robiąc wypalanie zamiast menu ustawić na 5 zakładek ustawione miałem na trzy zakładki. Dziwne że program nie informuje o błędzie tylko się wywala. Po zmianie na 5 zakładek wszystko poszło zgodnie z planem.

manfred
08-11-2012, 12:50
Mam pytanie odnośnie prezentacji. Posiadam prezentację składającą się z 7 pokazów. Zapisując do DVD robię Menu w który te pokazy dzielę na części. Natomiast jak wszystkie pokazy scalić do jednego i zapisać do AVI, MPEG-4. Za każdym razem zapisuje mi tylko jeden pokaz. Pytam bo testuję piątkę i nie mogę sobie z tym poradzić.