PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY problem z SB600 i D70s

DYSLEKTYK
13-02-2007, 23:16
Witam
Chyba coś mi padło w SB 600.
D70s i SB 600 ustawienia podstawowe, lampa na sankach wyzwolenie migawki lampa błyska a na ekranie czarno.
błysk wygląda na mocny chyba padło coś w synchronizacji (po podłączeniu SB 600 kolegi wszystko ok).
Co dalej robić? Pokręciłem coś w ustawieniach aparatu czy lampy w co wątpię ale mam nadzieję, że tak bo w innym przypadku pozostanie mi tylko serwis do którego mam trochę daleko i w cale nie podrodze.
Jeżeli miał ktoś taki problem i jeszcze wie jak go rozwiązać to będę bardzo wdzięczny.
POZDRAWIAM

nowart
13-02-2007, 23:55
skoro lustro klepie, lampa błyska to może lcd padł? sprawdż na dłuższych czasach migawki to będziesz wiedział mniej-więcej czy to brak synchro.
a może po prostu nie zdjąłeś dekielka ze szkła...? :)

DYSLEKTYK
14-02-2007, 00:11
niestety z inną lampą jest ok lcd działa, sam aparat też, dodam tylko że z miesiąc temu przestała działać lampa wbudowana taki pech a ja nie miałem czasu się zając naprawą a teraz nie mam żadnej lampy chyba te dwa przypadki z jedną jak i z drugą lampa nie są ze sobą jakoś powiązane?

nowart
14-02-2007, 00:29
Powiązane moim zdaniem są. I to bardzo... w końcu sterowanie lampą - czy to wbudowaną czy zewnętrzną - jest tw korpusie identyczne tylko jej zamocowanie się zmienia.
ale w takiej sytuacji pozostaje serwis - jeśli oczywiście masz gwarancję.

DYSLEKTYK
14-02-2007, 00:38
nie do końca jestem przekonany do pwiązania lampa w aparacie nie działa gdzieś od miesiąca SB 600 od 3 dni a z lampą SB 600 kolegi zdjęcia są ok