PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 240mm

Pablo 77
05-10-2011, 20:49
Witam.

Męczyłem to zdjęcie i raczej nie dam rady niczego więcej wymyślić.

Jak Wy to widzicie ?

Zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/802/dsc7454n.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Paablitos
05-10-2011, 20:55
Kadr fajny... ale jak dla mnie za bardzo 'zameczony' obrobka.

RobertMiernik
05-10-2011, 20:55
Troszkę się było zażółciło, ale w sumie podoba mi się taka kolorystyka, ale ja dziwny gust mam :)
.taki senny krajobrazek.

Mały krzaczorek trochę psuje czystość kadru.

baku127
05-10-2011, 21:03
jest przyjemnie, ale dół jakoś mnie drażni.

Greg77
05-10-2011, 22:56
Pawel to co dzieje sie z tylu jest bajeczne.........kurcze, nie wiem co powiedziec, swiatlo super, chetnie popracowal bym nad takim RAWem;)

jacekz40
05-10-2011, 23:17
Pawle jak dla mnie za "ostro" i dużo kontrastu na pierwszym planie.

harb
06-10-2011, 08:24

leciutko zdejmij kontrast tak jak pisze Jacek, poza tym mz.jest bardzo fajnie, w przyszłości dla takich kadrów staraj się znależć wieksze zróznicowanie kolorystyczne np. na dole zielone u góry ziemia orna lub zboze ect. wówczas fota zyskuje poprzez to że jest mniej monotonna tonacyjnie :) jakośćiowo jest bdb jak na taka ogniskową i swiatło masz fajne

PABLOOK
06-10-2011, 09:45
Pawle, światło piękne, zielenie fajowe :).
Natomiast obróbkowo widziałbym to troszeczkę inaczej tzn. bardziej na miękko podane (ponoć ostatnio w modzie tak jest ;)).
Można nad kadrem jeszcze trochę popracować i starać się uwydatnić plany. Jak wiadomo tak długa ogniskowa skutecznie spłaszcza perspektywę, co ma swoje wady jak i zalety.
Jeżeli chcesz, to mogę wieczorkiem cosik pogmerać nad tym polnym kadrem ;)?

Nikonozaur
06-10-2011, 11:30
Kadr jest ok, ale wydaje mi się, że przekontrastowałeś dół... ;)

Pablo 77
06-10-2011, 15:56
leciutko zdejmij kontrast tak jak pisze Jacek, poza tym mz.jest bardzo fajnie, w przyszłości dla takich kadrów staraj się znależć wieksze zróznicowanie kolorystyczne np. na dole zielone u góry ziemia orna lub zboze ect. wówczas fota zyskuje poprzez to że jest mniej monotonna tonacyjnie :) jakośćiowo jest bdb jak na taka ogniskową i swiatło masz fajne
Mam takie na którym dół jest dopiero zasiany,ale mocno wiało wtedy i nieostre jest :(

Masz rację.W ogóle trzeba od nowa nad tym popracować.

Pawle, światło piękne, zielenie fajowe :).
Natomiast obróbkowo widziałbym to troszeczkę inaczej tzn. bardziej na miękko podane (ponoć ostatnio w modzie tak jest ;)).
Można nad kadrem jeszcze trochę popracować i starać się uwydatnić plany. Jak wiadomo tak długa ogniskowa skutecznie spłaszcza perspektywę, co ma swoje wady jak i zalety.
Jeżeli chcesz, to mogę wieczorkiem cosik pogmerać nad tym polnym kadrem ;)?

W sumie to nawet nie wiem w jaki sposób to się zmiękcza :)

Wiesz Pawle moda modą a Pablo Pablem :) :) :)

borregaard
07-10-2011, 06:35
Wiesz Pawle moda modą a Pablo Pablem :smile: :smile: :smile:

Tak trzymaj,dosyć jest wszędzie fot robionych"na jedno kopyto". Ciężko odróżnić czy to jeden robił, czy różni autorzy...;)

Ja się podpiszę pod uwagą,że dół troszkę za agresywny...reszta OK.