Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] prawie jak stawa mlyny
mirekvampirek
04-10-2011, 22:57
czyli kolejna porcja kiczu fotograficznego ;)
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img89.imageshack.us/i/corfeportland1004ff.jpg/)
pozdrawiam
maniak666
04-10-2011, 23:02
Dobre.
A jutro idź na łąke z rowem i zrób coś nie kiczowatego;-)
Bardzo długo się otwiera "kurtyna"
:)
mirekvampirek
04-10-2011, 23:14
maniak jak mi rovera pozyczysz ;) :D
neonka slucham ?
och,czekam i czekam i zdjęcie pomalutku otwiera się
jak w teatrze ---> kurtyna
:)
katatjuta
04-10-2011, 23:25
A mi tam sie podoba :)
mirekvampirek
04-10-2011, 23:29
a to neta szybszego sobie zalatw ;)
maniak666
04-10-2011, 23:29
maniak jak mi rovera pozyczysz ;) :D
neonka slucham ?
Za sztafaż ma robić:mrgreen:
Paablitos
04-10-2011, 23:33
Fajne...
Jeno cosik ta latarnia jakby pionu nie trzyma, czy mi sie zdaje?
Motorniczy
04-10-2011, 23:39
Piekne, uwielbiam latarnie :) Pozdro
ostrytux
04-10-2011, 23:49
Ciekawe ujęcie w niełatwym świetle.
Sebastianito
05-10-2011, 00:00
ile razy ja chcialem cos takiego zrobic w tym miejscu... ale zawsze jakos odpuszczalem i szedlem w inne upatrzone juz miejsce... Generalnie swietnie to wyszlo, podoba mi sie rozmieszczenie w kadrze... naprawde dobry strzal...
mirekvampirek
05-10-2011, 00:04
seba to zeby bylo weselej, ja tam bylem pierwszy raz :) i tez juz sie do auta zapakowalismy, ale udalo mi sie jednak zonke uprosic o kolejne 30 minut
pozdrawiam wszystkich i dzieki za slowo
Sebastianito
05-10-2011, 00:12
Dobra pal licho z tym jak zrobiles to zdjecie... zdradz mi tajemnice jak ty zone uprosiles o kolejne 30 min? To mnie bardziej ciekawi... bo znajac moja zone to 3h przed zachodem byl bym juz w domu...
mirekvampirek
05-10-2011, 00:33
:D
no racja mialem farta z zonka, ale i tak najlepsze warunki byly kiedy kombinowalem jak ja przekonac, a pozatym andrzej i piotrek byli z nami a przy ludziach mi pani poluznia smyczke ;)
jacekz40
05-10-2011, 00:49
Troszkę za dużo kamulca na pierwszym planie ale fajnie wyszło :)
Bardzo fajne. Z lewej strony przejścia tonalne się skopały. ;p
Temat bardzo ciekawy i to fakt niezaprzeczalny jest ;).
Strona techniczna także wysokich lotów, ale do tego już nas przyzwyczaiłeś.
Dobra już piszę co mi nie bardzo pasuje - kompozycja.
Latarnia pomimo, że sporych gabarytów jest zbyt zdominowana przez ciężki pierwszy plan.
Trochę niefortunnie przycięta szopka latarnika. Jednak zapalone okienka dosyć skutecznie zwracają na siebie uwagę i takie ich przedstawienie mi niespecjalnie pasuje. Odnośnie pierwszoplanowych głazów, to ciężko coś mądrego pisać, jak się tam na miejscu nie było. I pewnie lekko nie było znając Twój dorobek i oko coś sensowniejszego wymyślić.
Ale może ma Pan jakiesik inniejsze kaderki tej latarenki?
mirekvampirek
05-10-2011, 09:14
Pabloo ty to jak zwykle w politycznie poprawny sposob potrafisz czlowieka "opierniczyc" ;)
generalnie mam klasyczny strzal spod latarni z mocno zadartym do gory obiektywem, problem jednak jest taki, ze swiatlo uciekalo nam b szybko i np tutaj robilem na f4 iso1250
zanim doszedlem pod latarnie i sie rozstawilem iso bylo juz 3200, ostatnie klatki na iso 5000, generalnie niedoswietlalem, wiec i szum jest spory, a ze nigdy nie odszumialem to i moja wiedza o tym jest znikoma, jezeli jednak uda mi sie cos wykrzesac, to wam to pokarze
pozdrawiam
Mnie się widzi, mało takich odsłon. Kamienie ułożone w zamierzony sposób- jest to również wskazówką opisującą charakterystykę miejsca i okolicy. Warunki nie łatwe :)
Pozdrawiam
wolnyslimak
05-10-2011, 09:27
Mnie się podoba ale ten "kurhan" czy poprostu kupa kamieni trochę mi ciąży w tym obrazku. Niby na latarni się skoncentrowałeś a wyeksponowałeś kamienie. Mniej pierwszego planu a więcej latarni i byłoby świetnie.