Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ____Martwe jezioro____
tormentol
04-10-2011, 21:07
Zapraszam :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/10/6160459314_5f991c52d7_b-1.jpg
źródło (http://farm7.static.flickr.com/6154/6160459314_5f991c52d7_b.jpg)
.
antos777
04-10-2011, 21:30
Fotka fajna, ale jak by nadać jeszcze niebu dramaturgii była by moc
Podoba mi się ten kadr :-) gdzie to ?
<| MICHAŁ |>
05-10-2011, 08:37
świetne zdjęcie - kolory rewelacyjne.
Dobra fotografia, przypomina mi jedną z bogatego zbioru M.A.
katatjuta
05-10-2011, 16:15
Podoba mi się ten kadr :-) gdzie to ?
Jak wyżej. Świetna fotka i właśnie gdzie to?
mirekvampirek
05-10-2011, 16:20
moim zdaniem jest moc...
...w kolorze ;)
Pablo 77
05-10-2011, 19:06
Ciekawe !
A gdzie to?
Krajowy teren?
............ to jutro jadę :)
Fajne , ramka mogłaby być delikatniejsza
jacekz40
05-10-2011, 22:31
Chwalić, chwalić...chwalić trza innego wyjścia nie ma :)
Dobra fotografia, przypomina mi jedną z bogatego zbioru M.A.
O tym samym panu pomyslalem, ale wlasnie przez M.A. widzial bym inny kadr, ale nie bylo mnie tam i nie wiem jakie byly mozliwosci, zdjecie super i szczerze zazdroszcze....
katatjuta
06-10-2011, 11:29
tormentol czy dowiemy się gdzie można podziwiać taki krajobraz?
gdzie to ?
właśnie gdzie to?
A gdzie to?
tormentol czy dowiemy się gdzie można podziwiać taki krajobraz?
Nie chcę robić za adwokata, ale skoro autor nie odpowiada no postawione pytania to może nie chce dzielić się tą informacją? Zresztą wcale się nie dziwię.
Zdjęcie bardzo dobre. Tak jak już napisano, takie adamusowe :) Osobiście zastanowiłbym się nad ułożeniem kamienia w kadrze, może bardziej w mocnym punkcie niż tak prawie centralnie? Ale to ja ;)
Nikonozaur
06-10-2011, 12:06
Fota elegancka, niemniej jednak widziałbym kamulca bliżej oczu.
Bardzo dobra fotka :smile:
Piękne zdjęcie. Super kolorystyka.
Henio Jawa
07-10-2011, 10:29
Nie chcę robić za adwokata, ale skoro autor nie odpowiada no postawione pytania to może nie chce dzielić się tą informacją? Zresztą wcale się nie dziwię.
Będzie OT.
Ja się dziwię. Duże nazwiska (jak choćby przytoczony w tym wątku Pan A) często informują gdzie +/- zrobili zdjęcie.
U nas to tajemnica (jak exif - ochrona danych osobowych).
Część ludzi nie ma z tym problemu - piszą dokładnie gdzie jest drzewo o które ktoś pyta, gdzie są fajne miejsca w jakiejś okolicy czy zakładają wątki gdzie dzielą się niuansami obróbki.
Inni się boją. Bo zapewne najedzie tam z 700 osób i wszyscy zamieszczą takie same arcydzieła (Boże - a może lepsze) na plfoto.
IMHO - żenada.
Zamieszczasz zdjęcie i oczekujesz, że ktoś Ci pomoże poświęcając swój czas na oglądanie i pisanie komentarza - odwdzięcz się i napisz gdzie czy jak to jest zrobione, jeśli Cię zapyta.
Nie piszę oczywiście konkretnie do Ciebie bo wiem, że potrafisz się podzielić takimi informacjami :-)
Tak to widzę.
krzysztofz24
07-10-2011, 13:30
Jest power. Swietne mocne kolory. No jest wypasik.
Będzie OT.
Ja się dziwię. Duże nazwiska (jak choćby przytoczony w tym wątku Pan A) często informują gdzie +/- zrobili zdjęcie.
Część ludzi nie ma z tym problemu - piszą dokładnie gdzie jest drzewo o które ktoś pyta, gdzie są fajne miejsca w jakiejś okolicy czy zakładają wątki gdzie dzielą się niuansami obróbki.
Inni się boją. Bo zapewne najedzie tam z 700 osób i wszyscy zamieszczą takie same arcydzieła (Boże - a może lepsze) na plfoto.
IMHO - żenada.
Zamieszczasz zdjęcie i oczekujesz, że ktoś Ci pomoże poświęcając swój czas na oglądanie i pisanie komentarza - odwdzięcz się i napisz gdzie czy jak to jest zrobione, jeśli Cię zapyta.
Nie piszę oczywiście konkretnie do Ciebie bo wiem, że potrafisz się podzielić takimi informacjami :-)
Tak to widzę.
Jestem podobnego zdania, jeśli niechęć do zdradzania miejscówek wynika z obawy o to ,że ktoś zrobi lepsze, a niech zrobi chętnie zobaczę.W przypadku chronionych gatunków zwierząt to już inna bajka.Nie każdy właściwie potrafi się zachować i takie tajemnice jestem w stanie zrozumieć.
JaroPienza
07-10-2011, 19:49
Naprawdę dobre zdjęcie
yarousseau
10-10-2011, 09:29
na forum pentaxa widzialem chyba to juz:p
Mnie to zdjęcie nie rzuca na kolana, ot poprawna praca, nic więcej.
Będzie OT.
Inni się boją. Bo zapewne najedzie tam z 700 osób i wszyscy zamieszczą takie same arcydzieła na plfoto.
IMHO - żenada.
Tak to widzę.
A ja się nie zgodzę. Jeżeli owe miejsce jest ukryte za 7 górami i 7 jeziorami...gdzie bywają tylko miejscowi i "ja", to po kiego mam zdradzać położenie na OGÓLNOKRAJOWYM forum.
Pominę argument w stylu "Boże - a może zrobi lepsze". Może po prostu autor nie chce, aby miejsce zostało, zniszczone? Zdeptane? Ludzie to bydło, zaraz jakiś "cep z wawy" by przyjechał, a to usunął "źdzbło", a to "kamyczek przesunął". A skończyło by się na dewastacji. A na koniec przyjadą dupy wołowe swomi pseudo off-roadowymi autami, by zrobic se pstryczka komóreczka...zaoraja przy okazji pół lasu, wypłoszą całego zwierza ze swych ostoi. Uważam, że im mniej ludzi tym lepiej...bo przynajmniej JA nie lubię tłoku...być może dlatego nie byłem jeszcze nad BPN'em czy PNUW?
Fotograf wstawia zdjęcie, jak chce to może podać tutorial obrobki czy making of albo nawet dokładną pozycje GPS...ale jak nie chce to powód do ataku?
Ja nie mam zaufania do ludzi, toteż byle komu, a tym bardziej w szerokim gronie jakim jest forum, miejscówki bym nie zdradził.... Nie wielu jest takich, co potrafią dotrzymać tajemnicy miejsca.
Ludzie to bydło, zaraz jakiś "cep z wawy" by przyjechał..
Równie dobrze może przyjechać "cep z Rastenburga" jak i z W-wy..
Stosunkowo częściej tego typu ludzie* znajdują się w dużych miastach. A największym jest nasza stolica, związku z tym przykład Warszawy jest jak najbardziej na miejscu.
* - czyli tacy, co uważają że to do nich należy cały świat, bo są z wielkiego miasta, a przepisy dot ochrony przyrody (w tym wjazd do lasu), moralne i etyczne zasady poszanowania przyrody ich nie dotyczą.
Jeżeli ktoś się czuje obrażony, to przepraszam. To nie jest jest personalna wycieczka, lecz opis niestety ogółu.
Stosunkowo częściej tego typu ludzie* znajdują się w dużych miastach. A największym jest nasza stolica, związku z tym przykład Warszawy jest jak najbardziej na miejscu.
* - czyli tacy, co uważają że to do nich należy cały świat, bo są z wielkiego miasta, a przepisy dot ochrony przyrody (w tym wjazd do lasu), moralne i etyczne zasady poszanowania przyrody ich nie dotyczą.
Jeżeli ktoś się czuje obrażony, to przepraszam. To nie jest jest personalna wycieczka, lecz opis niestety ogółu.
P... o Chopinie.. Przepraszam, ale pokoleniowo "jestem z W-wy", wychowany, nauczony przez rodziców, dziadków i nigdy z tego powodu nie wywyższający się, że jestem lepszy bo stąd. Męczy już mnie (i wielu moich dobrych znajomych) wieczne przy... się do naszej (WASZEJ też, czy to się podoba czy nie) stolicy. NIGDY nie pitoliłem nic złośliwego a propos innych miast, jak i kompletnie obce i nie zrozumiałe są dla mnie np. wieczne potyczki WAW-KRK. Nie kumam tych wiecznych kompleksów i leczenia ich ww sposób. EOT
p.s. Zdjęcie przednie, podoba się wielce, choć całkowicie jajek nie urywa. ;)
Ja tam nie mam żadnych kompleksów. Po prostu widząc jeep'y, land crusery i inne tego typu na warszawskich numerach, krew mnie zalewa.
"przyjade, zniszcze, spłoszę i wrócę happy do domku". Nie mówię, że takiego chamstwa nie ma u mnie w okolicy, w mieście czy też na ulicy mej...ale lokalni off roadowcy mają te swoje trasy i tam z reguły jeżdżą.
tormentol
15-03-2013, 20:26
Bardzo mi się nie podoba co piszecie odnośnie miejsc, gdzie ktoś mieszka i co robi. To jest zdjęcie i proszę na nim skupić ferwor walki na słowa. :)
Wytłumaczę może dlaczego nie ujawniam danych geograficznych tego miejsca. Powód jest prosty, ale tajny. Jednak w pewnej galerii, gdzie to zdjęcie też jest prezentowane wszystko napisałem co i gdzie. Kto znajdzie ten zrobi niesamowicie wyczesane i pro zdjęcia.
Fajny klimat, bdb pokazany ;)
Pikusław
21-03-2013, 15:25
Świetne, ale coś mi niebo nie za bardzo pasuje.