PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poświeć mi

erde
01-10-2011, 12:32

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://erde.farmapomyslow.pl/chorzele/DSC_8854.jpg)

JaroPienza
01-10-2011, 13:10
obcięcie tak drzew nie daje ładnego efektu ,ale światło jest mocne. Takie światełko lubię. Z tym że kadrowo to słabiutko

erde
01-10-2011, 13:14
innej możliwości kadrowania nie miałem, i nie uważam żeby było słabiutko.

Mich77
01-10-2011, 13:30
Bardzo ładne swiatło. Przytnij ten jany dół i bedzie lepiej.

erde
01-10-2011, 13:32
próbowałem, ale wychodzi wtedy zbyt płasko, nie widać dystansu i przestrzeni.

Mich77
01-10-2011, 13:34
Powiem inaczej, widziałbym ten kadr tak - całe drzewo i obcięty jasny dół. Byłoby swietnie!

erde
01-10-2011, 13:38
tak też chciałem, ale wtedy miałem w kadrze całkowity przepał, i żadna kombinacja ogniskowej ani zmiana miejsca nie pomagała - po prostu za niskie górki mam w okolicy.

JaroPienza
01-10-2011, 13:48
... i nie uważam żeby było słabiutko.

no to nie ma was wielu co to tak uważają

erde
01-10-2011, 13:51
no to nie ma was wielu co to tak uważają
i po co mi ta informacja? w jakikolwiek sposób odnosi się do zdjęcia? kolejny post do kolekcji? Poza tym Twoje zdanie mało mnie interesuje.

JaroPienza
01-10-2011, 13:57
i po co mi ta informacja? w jakikolwiek sposób odnosi się do zdjęcia? kolejny post do kolekcji? Poza tym Twoje zdanie mało mnie interesuje.

proponuje więcej luzu. Widziałem Twoją galerię i są tam zdjęcia znakomite,a tu pokazujesz takie żarty fotograficzne.

Najśmieszniejsze że niczyje zdanie Cię nie interesuje. Oczekujesz ,że ktoś Ci powie jakie piękne zdjęcie zrobiłeś.

erde
01-10-2011, 14:01
proponuje więcej luzu. Widziałem Twoją galerię i są tam zdjęcia znakomite,a tu pokazujesz takie żarty fotograficzne.

Najśmieszniejsze że niczyje zdanie Cię nie interesuje. Oczekujesz ,że ktoś Ci powie jakie piękne zdjęcie zrobiłeś.

skoro nie masz nic więcej do powiedzenia na temat zdjęcia to dziękuję za dalsze komentarze z Twojej strony. Dalsze personalne uwagi ewentualnie na PM.

maniak666
01-10-2011, 16:25
tak też chciałem, ale wtedy miałem w kadrze całkowity przepał, i żadna kombinacja ogniskowej ani zmiana miejsca nie pomagała - po prostu za niskie górki mam w okolicy.
To są te chwilę kiedy warto rozważyc rezygnację z kadru, ewentualnie z jego prezentacji. Bo nie sądzę abyś miał złudzenia co do tego że kadr jest... no nie najwyższych lotów, a samo światło-zacne fakt- nie usprawiedliwia ani ratuję niedomagan kadrowych.
Obserwując Wasze (Jaropienzy i Twoje)przepychanki proponuję wrzućcie na luz oboje- odpocznijcie od siebie:wink:
Również i ja już we wcześniejszym wątku, gdzie tez iskrzyło:roll:, także przejrzałem Twoją galerię. Tam jest naprawdę masa fajnych zdjęc. Pamiętam też Twoje wcześniejsze wrzutki. Nie dziw się krytycznym głosom- nie były te ostatnie prace za mocne. Może czas na chwilę przerwy? Naprawdę pomaga...
Pozdrawiam. Andrzej

erde
01-10-2011, 16:39
złudzeń nie mam, bo mnie się ten kadr po prostu podoba. poza tym to jest chyba forum a nie galeria sztuk pięknych, a już na pewno nie forum psychologiczne :)

maniak666
01-10-2011, 16:52
złudzeń nie mam, bo mnie się ten kadr po prostu podoba. poza tym to jest chyba forum a nie galeria sztuk pięknych, a już na pewno nie forum psychologiczne :)
:mrgreen: ano tak. Tobie się podoba, innym nie, a że to forum nie galeria, to i dyskusja przybiera nie zawsze oczekiwany przez autora kierunek. Tym razem większośc ma wątpliwości...

erde
01-10-2011, 16:59
no i bardzo dobrze, bo o to chodzi, co nie oznacza jednak, że w jednej chwili uznam swoje prace za godne śmietnika tylko na podstawie kilku negatywnych komentarzy. poza tym tak samo jak inni mają prawo krytykować moje zdjęcia, tak ja mam prawo ich bronić :)

Paablitos
01-10-2011, 19:54
Mnie sie podoba... Swiatlo miodzio:)

Widzisz Erde... gdybys w mocnym pkcie dal kamien i rozmemlane fale.. bylo by gites... a tak to jada po Tobie;)... o!.

Dla mnie fote robi swiatlo, klimat... i o to tu chodzi...jestem na tak.
(oczywiscie podobnie jak reszta widzialem Twoje prace, moze i lepsze... ale ta jest inna i mi pasi).

JaroPienza
01-10-2011, 20:18
Mnie sie podoba... Swiatlo miodzio:)

Widzisz Erde... gdybys w mocnym pkcie dal kamien i rozmemlane fale.. bylo by gites... a tak to jada po Tobie;)... o!.

Dla mnie fote robi swiatlo, klimat... i o to tu chodzi...jestem na tak.
(oczywiscie podobnie jak reszta widzialem Twoje prace, moze i lepsze... ale ta jest inna i mi pasi).

bzdura .Wystarczyło lepiej skomponować to zdjęcie. Przejść kawałek w lewo lub prawo,aby przepał zmniejszyć.Ewentualnie zrobić dwie ekspozycje ... Jest wiele możliwości . Tylko że autor (nie ma tu żadnych osobistych aluzji , bo się nie znamy) olał sobie i pstrykiem chciał coś udowodnić. Nikt nie każe wyrzucać zdjęcia. Jeżeli znajdzie się ktoś (Paablitos) komu takie zdjęcie się podoba.

erde
01-10-2011, 22:25
bzdura .Wystarczyło lepiej skomponować to zdjęcie. Przejść kawałek w lewo lub prawo,aby przepał zmniejszyć.Ewentualnie zrobić dwie ekspozycje ... Jest wiele możliwości . Tylko że autor (nie ma tu żadnych osobistych aluzji , bo się nie znamy) olał sobie i pstrykiem chciał coś udowodnić. Nikt nie każe wyrzucać zdjęcia. Jeżeli znajdzie się ktoś (Paablitos) komu takie zdjęcie się podoba.

Osłabiają mnie Twoje wywody. Nawet nie zasługują na moją ripostę. Zrób coš dla mnie i pomijaj w przyszłości moje wątki.

JaroPienza
01-10-2011, 22:47
Osłabiają mnie Twoje wywody. Nawet nie zasługują na moją ripostę. Zrób coš dla mnie i pomijaj w przyszłości moje wątki.

i wzajemnie