PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] [SCieslik.com] Beauty

sevenoo
01-10-2011, 11:54
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://scieslik.com/wp-content/uploads/2011/10/Beauty-Marta-0171.jpg)

moira
01-10-2011, 12:16
Jak dla mnie to za "plastikowo" za duzo PS, ale co ja sie tam znam...
Pozdrawiam

mmac
01-10-2011, 12:35
Czy to jakaś nowa postać z Sims-ów?:shock:

samson09
01-10-2011, 13:49
Wiem, ze taki był zamysł, ale niestety nie w moim guście. Nienaturalnie i sztucznie :) Co nie znaczy, że innym nie może się podobać.

Motorniczy
01-10-2011, 16:35
Bardzo dobre , techniczne , jednak uszko w srodku zbyt ciemne i zbyt kolorowe i wloski obok uszka sa odstajace . Pozdro

des009
01-10-2011, 21:28
Czy to jakaś nowa postać z Sims-ów?:shock:

przeczytaj uważnie tytuł wątku... beauty...

marcogk
01-10-2011, 21:50
Jak dla mnie... świetnie :)

koral
01-10-2011, 22:01
Jak patrzę na to zdjęcie to dwa określenia przychodzą mi do głowy - czysto i estetycznie. Podoba mi się.

jaMarika
02-10-2011, 03:27
Mi się bardzo podoba, czysto, poprawnie i świetny makijaż :) sama parę dni temu miałam podobną sesję (może niedługo zdjęcia pojawią się na forum) i wiem, że nie łatwo zrobić dobre beauty, tutaj się udało.

pilon
02-10-2011, 08:43
Udana praca, jedno z lepszych beauty jakie tu ostatnio widziałem... jedyni mikrominusik - linia skroń włosy po lewej na zdjęciu, jakby "przerenderowana", można by ją ciut zmiękczyć :)

sevenoo
02-10-2011, 13:05
Motorniczy, Pilon, dzieki , wlasnie w takim celu rzucilem tutaj zdjecie , zeby ktos napisal logicznie cos co "przeszkadza" bo jak wiadomo najgorzej na swoim zdjeciu cos takiego dostrzec :)

Sapphiron
02-10-2011, 13:36
MNIODZIO! Jedno z lepszych w tym dziale od jakiegoś czasu! Nie przeszkadza nawet ta "plastikowość" którą zarzucają, wg mnie jest bardzo dobrze dopracowane, w stylu dobrych magazynów oraz katalogów modowych...

Kurde chciałbym uzyskac kiedyś taki poziom prac...

Matteo
02-10-2011, 19:17
Nie rozumiem dlaczego zarzuca sie tu plastikowosc. Przecież o to w tym gatunku chodzi. Ma byc czysto az do przesady i koniec. Uwazam ze praca jest swietna!!! Swietny make-up, wlosy i technika. Brawo!!!

kh29228
03-10-2011, 11:28
wg mnie bardzo dobre. mnie natomiast nieco drażni ucho, zbyt ciemne w stosunku do całości. absolutnie nie słuchaj się tych, co piszą, że za dużo PSa. jest bardzo dobrze

zamkowski
03-10-2011, 14:55
Life in plastic is funtastic :D

kh29228
05-10-2011, 11:01
Life in plastic is funtastic :D

nie rozumiem, takich tekstów. zdjęcie beauty to nie zdjęcie do rodzinnego albumu czy ze ślubu. Takie zdjęcie ma być czysto, sterylne, delikatne. I takie to zdjęcie jest. Zdjęcie nie miało pokazać kobiecości czy zmysłowości modelki. Miało pokazać coś zupełnie innego. Dla mnie zdjęcie bomba.

sevenoo
05-10-2011, 11:04
nie ma co sie denerwowac , panowie wyzej piszacy o plastiku nigdy widocznie nie widzieli modelki z dobra cera i dobrym makeupem ;) i zapewne nie biora tez pod uwagi ze mozna osiagnac taki efekt nie stosujac blura w PS :)

szelass
05-10-2011, 23:09
jako beauty....jest beauty ;)
o uchu było, więc dorzucę od siebie (nie wiem czy zwróciłeś uwagę), że włosy mają dwa odcienie

sevenoo
07-10-2011, 10:15
wiesz co , myslalem co z tymi wlosami zrobic, ale nie chcialem wprowadzac az takich modyfikacji...

kacpru
07-10-2011, 16:53
Bardzo dobre , techniczne , jednak uszko w srodku zbyt ciemne i zbyt kolorowe i wloski obok uszka sa odstajace . Pozdro

HAHAHAHA, leżę, jeszcze trzeba było dodać, że modelka ciut za gruba w nosie. Jak czytam takie komentarze to tylko utwierdza mnie to w przekonaniu że co niektórych to u nas w kraju już zdrowo w łeb wali.
Zdjęcie jest zajebiste, technicznie doskonałe, czyste i po prostu nie ma się do czego przyczepić, świetnie prezentuje makijaż i twarz modelki - taki był zamysł tego zdjęcia.
Richardson strzela foty polaroidem, z przepaleniami, cięte na linji kolan ale nikt mu złego słowa nie powie, że zrobił niepoprawne technicznie zdjęcie, a większość i tak mu wejdzie w tyłek, tylko dlatego że ma nazwisko.
Ludzie, ogarnijcie się trochę, bo zauważyłem, że u nas w Polsce tendencja jest do krytykowania, nieważne jak dobre będzie zdjęcie, zawsze się znajdzie ktoś kto napisze, że mu trzy odstające włoski przeszkadzają, albo czoło jest za jasne, o 1/3 ev a co za tym idzie zdjęcie jest do kosza. Na forach zagranicznych można liczyć na konstruktywną krytykę, tam się omawia techniczne aspekty zdjęć a nie czy z ucha wystają trzy włosy czy pięć.
Ale w sumie nie ma co się dziwić - to takie polskie znaleźć problem tam gdzie go nie ma. amen.

BogdanSD
07-10-2011, 17:53
Ładnie zaświeciłeś .

szelass
07-10-2011, 19:44
wiesz co , myslalem co z tymi wlosami zrobic, ale nie chcialem wprowadzac az takich modyfikacji...

mz należało ingerować ;) to pierwsza rzecz, która się rzuca w oczy.

mOSAd
07-10-2011, 20:11
Na forach zagranicznych można liczyć na konstruktywną krytykę, tam się omawia techniczne aspekty zdjęć a nie czy z ucha wystają trzy włosy czy pięć.
A można jakiś link prosić? Chętnie poczytam jakieś konstruktywne posty, omawiające portrety na przykład. Serio piszę. Anglojęzyczne jeśli można.

pmpmwd
08-10-2011, 11:29
Jako reklama możliwości wizażystki czy pokazanie typu makijażu jest OK., jako portret zupełnie mnie nie rusza, czyli modelka posłużyła tu za manekina, nie ona jest tu najważniejsza tylko to co ma na twarzy + włosy i w tej konwencji jest OK.