PDA

Zobacz pełną wersję : Technologia 3D w filmie

!AGresT
30-09-2011, 09:17
Jeżeli ktoś zastanawia się, po co taka technologia w kinie, polecam Pinę Wendersa. To dla tego filmu wymyślono 3D.
Widziałem wczoraj i wciąż jestem pod silnym wrażeniem. Niebywale efektowny, jednak zupełnie nie efekciarski film. Są, co prawda jeszcze braki płynności obrazu przy bardzo szybkim ruchu, jednak występują one także w 2D.
Trudno mi coś konkretnego napisać, poza tym, że koniecznie trzeba ten film zobaczyć. Trudno jest mi wyobrazić sobie taki film w 2D - pozostaje tylko żałować, że Saura nie miał swego czasu do dyspozycji tej technologii. Mimo, że w przypadku twórczości Wendersa nie jestem obiektywny (uważam go za geniusza kina), oraz nie jestem fanem tańca, ani się na nim specjalnie nie znam (że zacytuję Poniedzielskiego: jeżeli taniec jest językiem ciała, to jest to dla mnie język obcy) z czystym sumieniem polecam ten film. Dawno nie widziałem w kinie tak czystych emocji. Dodatkowo sposób zastosowania 3D jest tak naturalny, jak używa się w filmie koloru czy dźwięku.
Rozpisałem się nieco, ale naprawdę jestem pod wrażeniem - czym postanowiłem się z Wami podzielić.

hcman
30-09-2011, 12:08
Pozostaje mi tylko podpisać się pod tym, bo wrażenia identyczne:)