PDA

Zobacz pełną wersję : Lafot LMC03 -potrzebne sterowniki pod 7 64bit

mizerek
27-09-2011, 14:06
Witam. Poszukuję sterowników do kolorymetru Lafot LMC03. Win 7 64 bit. Ktoś posiada?? pozdrawiam

Czornyj
27-09-2011, 14:10
Lafot zbankrutował ładną kopę sekund temu. Dlatego obawiam się, że wątpię...

mizerek
27-09-2011, 14:19
właśnie dzwoniłem do serwisu i kazali pytać w połowie października - temat jest im znany i wiele osób pyta o te sterowniki. Serwisant powiedział że zostaną napisane więc pozostało nam tylko czekać :)

mizerek
27-09-2011, 14:21
czornyj - mam do Ciebie pytanie. Urządzenie zapożyczyłem od znajomego co ma laba. Komputer "stacje digi" ma wyprofilowaną właśnie LMC. Czy aby uzyskać profil jego laba wystarczy zgrać profil jaki został utworzony na jego kompie? Mini lab to analogowa sfa-238 z przystawką digi lafotu.

piom
28-09-2011, 17:25
witam! tak się składa że też mam tą maszynę :) całkiem fajna zresztą myśl techniczna, co do profilu to tak pasuje ale profil pod monitor a nie profil do papieru, no i trzeba kilka fot testowych żeby porównać (jasność itd trzeba by korygować samemu) profil tylko zawęża wyświetlaną przestrzeń barwną

mizerek
01-10-2011, 12:16
PIOM a na jakim monitorze pracujesz? jak Ci się spisuje ten kalibrator. Kalibrowałeś pod konkretnego laba z profilami?

Tom01
01-10-2011, 14:36
Serwisant powiedział że zostaną napisane więc pozostało nam tylko czekać :)

Niestety taka odpowiedź jest od dawna. Póki co wyjściem jest skalibrowanie monitora pod XP i podłożenie profilu do 7.

Komputer "stacje digi" ma wyprofilowaną właśnie LMC. Czy aby uzyskać profil jego laba wystarczy zgrać profil jaki został utworzony na jego kompie?

Kalibracja monitora i profilowanie (Nie "wyprofilowanie" - co to za dziwny neologizm?) to dwie odrębne czynności. Nie kalibruje się monitora "pod coś". W każdym razie nie bezpośrednio. Jeśli kalibracja monitora jest przeprowadzona poprawnie a profil maszyny odzwierciedla jej zachowanie, to zgodność ekranu ze zdjęciem pojawi się samoistnie.

mizerek
04-12-2011, 13:22
Trochę to trwało ale ja już mam. pozdrawiam