Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dominika - czekam na porady ;)
zwlekałam, wahania były, no ale ciekawa jestem Waszej opinii i się przemogłam. wiem, że mogę liczyć na szczere komentarze, bo generalnie każdy tylko mówi "ojej, ale fajne", to mi z reguły nic nie daje, a ja chciałabym wiedzieć, co mogę na przyszłość zrobić lepiej i ogólnie dowiedzieć się, co sądzicie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img833.imageshack.us/img833/2533/6189669.jpg)
przedstawiam Dominikę, mój pierwszy portret wykonany lustrzanką, nikonem d40 z 18-135mm. podpis niepotrzebny taki wielki, w ogóle raczej niepotrzebny, ale nie potrafiłam go usunąć niestety a już nie mam tego zdjecia w oryginale, także proszę nie zwracać na niego uwagi, o ile tak się da :D
z góry dziękuje :)
[…] mój pierwszy portret wykonany lustrzanką, […]
Aż mi się nie chce wierzyć… :)
Motorniczy
27-09-2011, 02:29
Ladnie.
No mi też. ;p Miło popatrzeć. ;) Ładnie skomponowane, fajny blik w oczach, dobra konwersja. Podoba mi się. ;) Pozdrawiam!
Jest ok, podoba się, tajemnicze. Zastanawiam się tylko dlaczego ona się chowa, zakrywa twarz. Intrygujące bo kontrastuje z wydającymi się być radosnymi oczami. A oczy piękne.
Pozdrawiam,
AMI
Robert_P
27-09-2011, 10:15
Bardzo dobry portret i ja bym nic nie poprawiał no może poza podpisem.
ps.
Jakim cudem nie masz orginału ?? Wszak to niedopuszczalne !
Podpis jak podpis, ale to cos na scianie latwo by bylo wystemplowac ;) Zdjecie bardzo mi sie podoba.
RobertSoul
27-09-2011, 13:23
a ja zapytam jak taki blik w oczach uzyskać ? ostrość na oczy czy jak ?
Bardzo ładnie. Przeszkadza mi tylko toto na ścianie.
a owszem. ten aparat był pozyczony od mojej korepetytorki, z ktorą mam swietne kontakty. ale do rzeczy. juz tlumacze dlaczego nie mam oryginalu - zdjecia zapisywalam prosto na dysk C, bo było ich niewiele. obrobilam te, ktore byly moim zdaniem najładniejsze i wrzucilam na swoje maxmodels. pozniej komputer potrzebował formata, ale nie przejelam sie strata danych ani zdjec, nic waznego tam nie mialam a najlepsze zdjecia już były w moim portfolio. :)
a ja zapytam jak taki blik w oczach uzyskać ? ostrość na oczy czy jak ?
ten błysk.. nie powinnam się przyznawać, ale najzwyczajniej w swiecie - photoshop. po prostu rozjasnilam bardzo tęczowke i pobawilam sie krzywymi, dodalam kontrast, wyostrzyłam.. no i jakoś tak ładnie wyszly :D
RobertSoul
27-09-2011, 17:37
tak myślałem, że coś kombinowałaś :P ale wolałem się upewnić heh :) dzięki ! :)
tak myślałem, że coś kombinowałaś :P ale wolałem się upewnić heh :) dzięki ! :)
nie ma problemu :D
jaMarika
28-09-2011, 01:54
Jestem pod wrażeniem. Portret jak najbardziej udany i nie trzeba było się tyle wahać z umieszczaniem ;) oczy bardzo ciekawie wyszły, dobry kadr oraz bw. Nie mam uwag, gratuluję :)
jeden z lepszych jaki widzialem ostatnio
baaaaaaardzo mi milo, nie spodziewalam sie :)
Adasko83
28-09-2011, 18:31
właśnie te podpisy pod foto heh dobrze,że niema daty i godziny :)
właśnie te podpisy pod foto heh dobrze,że niema daty i godziny :)
na daty i godziny to ja staram sie uwazać... ;-)
naprawde gratulacje ! świetne zdjęcie ;]
samson09
01-10-2011, 11:36
Fajne to.