Zobacz pełną wersję : Pomożecie ?
joanna_j
26-09-2011, 15:57
bardzo zalezy mi na jakiejsc ciekawej obrobce zdjecia
z gory dziekuje
http://imageshack.us/photo/my-images/38/dsc3144b.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/38/dsc3144b.jpg/
tomisiek
26-09-2011, 16:38
Trochę bleszczate mam oczy, ale jakiejś wyjątkowej obróbki tu nie widzę :), może poza "chłodniejszym WB".
joanna_j
26-09-2011, 16:40
no to zdjecie nie jest poddane zadnej obrobce dlatego prosze kogoś żeby pomogl mi je obrobic bo ja zdolnosci do tego niestety nie mam
tomisiek
26-09-2011, 16:41
jasne. zajarzyłem po czasie :))))
jacek.gold
26-09-2011, 16:41
zawsze mnie zastanawiało po co brać się za rozbieranie dziewczynek obiecując im piękne zdjęcia jak się o tym nie ma pojęcia
1. mamy tu dział w którym się wrzuca foty do obróbki
2. wrzucamy tam RAWy - nie utrudniaj zycia tym którzy chcą Ci pomóc
3. proszę bardzo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/703/doobrobki.jpg/)
Gregor174
26-09-2011, 18:31
bardzo zalezy mi na jakiejsc ciekawej obrobce zdjecia
z gory dziekuje
http://imageshack.us/photo/my-images/38/dsc3144b.jpg/
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/38/dsc3144b.jpg/)
Obrobka niewiele pomoze ,sterczace zebra ,kosci obojczykowe -nawet wykadrowac nie mozna , bo skądinąd pieknej dziewczynie podkreslimy aparat ortodatyczny , ktory w innym ujeciu przeszkoda by nie byl.Wstaw zdjecie z wiekszym potencjalem -postaram sie pomoc
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/DSC_3144-1.jpg
źródło (http://www.sns-hdr.home.pl/images/DSC_3144.jpg)
jacek.gold
26-09-2011, 19:53
a później wasze wypociny lądują w folio autorki na maxmodels ;)
RAWa Panie dej.
a później wasze wypociny lądują w folio autorki na maxmodels ;)
I mały gain obróbkowego skilla dla mnie. ;)
akurat to czy wyląduja możemy sobie łatwo sprawdzić. Zakładamy oczywiście iż autorka zdjęcia jest świadomo iz robić tego nie może i interwencja okaże się zbędna :)
joanna_j
26-09-2011, 21:20
w rawach niestety zdjec nie robie . wiec wrzucam takie jak mam
dziekuje za pomoc
Stock szczegolnie dziekuje :)
Widać autorka wątku nie jest niczego świadoma... Przykre, że później klient bierze fotografa z folio prezentującym nie swoje efekty pracy.
do autorki zdjęcia ---> nie wiem czy masz nas za debili, ale jeśli ktoś z nas pracuje nad Twoim zdjęciem to nie po to by pojawiało się ono na maxmodels !!!! Celowo zostawiłem zaczerwienienie poniżej prawego ramienia, to ciemne nad lewą brwią, zmieniłem kolor ust i podciagałem cienie i światła na zebrach - by rozpoznac to co zrobiłem. Także sugeruję podjąc własciwe kroki, bo Twoja kariera na tym forum zakończy się szybciej niż się rozpoczęła. Kombinatorstwa tu nie lubimy, uwierz mi :)
tomisiek
27-09-2011, 10:05
Wątek uroczy :) ja już nie mam więcej pytań.
Stock może nie zdradzaj szczegółów autorce :)
marszull
27-09-2011, 10:17
ciekawe jak duzo zdjec na MM jest zrobionych/obrobionych w ten sposob ;)
to nie sa jakies tajemnicze rzeczy które tam napisałem. Niech dziewczę korzysta - skoro chce skonczyc z TFP we wrześniu :D Ale szczerze irytuje mnie takie coś, tym bardziej ze postem nr 11 ostrzegłem przed tym.
ciekawe jak duzo zdjec na MM jest zrobionych/obrobionych w ten sposob ;)
W plejbojach i inszych cekaemach wszystkie - i jakoś nikt się nie czepia :mrgreen:
źródło (http://members.chello.pl/m.kaluza/lilmrmd.jpg)
marszull
27-09-2011, 10:40
W plejbojach i inszych cekaemach wszystkie - i jakoś nikt się nie czepia :mrgreen:
i publikuja bez zgody grafika/retuszera ? ;)
nie slyszalem o takich przypadkach
no to teraz wersja Czornyja zastapi wersje Stocka pewnie :mrgreen:
i publikuja bez zgody grafika/retuszera ? ;)
nie slyszalem o takich przypadkach
A słyszałeś o przypadkach w których retuszer dał zgodę? :twisted:
Czornyj bardzo fajnie obrobione. Ciekawe jak Cie skomentuja na maxmodels hehehehe :)
marszull
27-09-2011, 10:59
A słyszałeś o przypadkach w których retuszer dał zgodę? :twisted:
potwierdzeniem zgody retuszera na uslugach ckm jest przelana na jego konto kasa ;)
potwierdzeniem zgody retuszera na uslugach ckm jest przelana na jego konto kasa ;)
Stock - sprawdzałeś dziś stan konta? :lol:
marszull
27-09-2011, 11:02
Stock - sprawdzałeś dziś stan konta? :lol:
:)
Niech autorka wątku przeleje tysiaczka na jakieś wrocławskie hospicjum dla dzieci i postaram się zapomnieć o sprawie przy pomocy dobrego alkoholu :)
tomisiek
27-09-2011, 12:13
Czornyj... mam kilkaset zdjęć z kilku ślubów... może byś tak obrobił... :)))))) oczywiście nie opublikuję nigdzie :)
Tom_Killer
27-09-2011, 13:56
He he he pierwszy raz trafiłem na takie "kiepskie" zachowanie.
Szkoda, że ludzie mają taki tupet bo na tym cieprią potem niewinni - inni , którzy są bardziej ambitni i naprawde chcą się czegoś nauczyć.
PS.
Wskazówka dla Autorki - wybierz fotkę która Ci się podoba po obróbce przez kolegów i kombinuj żeby swoją w podobny sposób obrobić
przynajmniej się czegoś nauczysz a tak będziesz ciągle żebrać..
A jak czegoś nie wiesz jak ktoś zrobił to po prostu zapytaj i poproś o podpowiedź.
Wklejona głowa? http://www.maxmodels.pl/galerie/5/2/6/47526/63253.jpg :shock:
:D
joanna_j
27-09-2011, 14:07
wiec po co prosic tu o pomoc w obrobce ? zeby sobie popatrzec na forum ? raczej nie . po co mialby ktos poswiecac swoj czas i obrabiac zdjecie skoro tego zdjecia nie mozna nigdzie uzyć ?
gdy ja pomagalam w obrobce co prawda prostszej niz ta to nic zlego bylo w tym ze ta osoba wstawila sobie to zdjecie . po to wlasnie jej pomagalam
wiec po co prosic tu o pomoc w obrobce ? zeby sobie popatrzec na forum ? raczej nie . po co mialby ktos poswiecac swoj czas i obrabiac zdjecie skoro tego zdjecia nie mozna nigdzie uzyć ?
gdy ja pomagalam w obrobce co prawda prostrzej niz ta to nic zlego bylo w tym ze ta osoba wstawila sobie to zdjecie . po to wlasnie jej pomagalam
naprawdę ręce mi opadły po tym co tu przeczytałem. Ja natomiast widze wiele złego w tym co zrobiłaś, dodatkowo dodałem jeszcze post ostrzegający Cie przed tym pomysłem (jak widać nieskutecznie) a teraz żądam NATYCHMIASTOWEGO usunięcia zdjęcia które było przeze mnie wyretuszowane z Twojego profilu. Mam nadzieję, ze wyraziłem się wyjątkowo jasno i zrozumiale ?
Bo zakładam że jeszcze chcesz pobyć chwile na tym forum i maxmodels, prawda ?
marszull
27-09-2011, 14:26
gdy ja pomagalam w obrobce co prawda prostrzej niz ta to nic zlego bylo w tym ze ta osoba wstawila sobie to zdjecie . po to wlasnie jej pomagalam
naprawde nie widzisz nic zlego w swoim zachowaiu?
joanna_j
27-09-2011, 14:30
bognik nic nie jest wklejone uciete itd
zwykla zmiana kolorow na zdjeciu
podejrzewam że Czornyj tez Ci zgody nie da na swój retusz w Twoim profilu.
Po to aby sie uczyc i nauczyć, po to aby zobaczyć co i jak można zrobić ze zdjęciem, ale samodzielnie.
Koledzy pokażą, pomogą, powiedzą co i jak ale musisz zrobić to sama a nie wykorzystywać pracę innych.
jacek dr
27-09-2011, 14:36
....może po to, zeby autora(ka) ,widział ile mozna wycisnac ze zdjecia ,lub wskazać mniej doswiadczonym w postprocesie kierunek,tak aby i jego zdjecia miały blask ?
Pozatym ,kazdy ma inną wizję obróbkowa danej fotografi , i prosząc o pomoc ,chcemy zobaczyć ,jak to robią lepsi od nas,a wtedy mówimy: O, to jest zajebiaszcze , i powoli dążymy do efektu ,który to tak nas wprowadził w zachwyt.
I tym o to sposobem ,poswięcony czas kolegów ,nie idzie w niebyt ,tylko procentuje w postaci naszych, coraz to przyjemniejszych dla oka fotografi.
Mam nadzieje ze odpowiedziałem na twoje pytanie "PO co"
joanna_j
27-09-2011, 14:44
a to nie jest zdjecie obrobione przez kogos na tym forum . trzeba bylo poradzic sobie samemu . wyszlo gorzej ale przynajmniej nikt nie stwierdzi ze wstawiam kogos "wypociny"
WOW ! Czyli w 10 minut uświadomilismy Ci ze się nie kradnie cudzych pomysłów i podpisuje jako własne oraz że to nieładnie i ogólnie feee i mozna mieć za to bubu i zła reputację :) :) TO DOBRZE !! Kolejna fotograficzna owieczka została nawrócona na własciwe tory
... nikt nie stwierdzi ze wstawiam kogos "wypociny"
Ten sarkazm jest zupełnie niepotrzeby.
Poza tym mam wątpliwości czy autorka do końca zrozumiała, co zostało napisane w wątku.
a to nie jest zdjecie obrobione przez kogos na tym forum . trzeba bylo poradzic sobie samemu . wyszlo gorzej ale przynajmniej nikt nie stwierdzi ze wstawiam kogos "wypociny"
Technicznie rzecz biorąc to są moje wypociny potraktowane liquify i crossem :lol: W przypływie niewyobrażalnej wielkoduszności nie będę z tego robił afery, ale na przyszłość mimo wszystko wypadałoby zapytać :mrgreen:
bognik nic nie jest wklejone uciete itd
No pewnie, że nie, ale głowa bez tego wygląda nienaturalnie. Jest za duża. Nie widzisz tego?
Jacek S.
27-09-2011, 15:27
....może po to, zeby autora(ka) ,widział ile mozna wycisnac ze zdjecia ,lub wskazać mniej doswiadczonym w postprocesie kierunek,tak aby i jego zdjecia miały blask ?
Pozatym ,kazdy ma inną wizję obróbkowa danej fotografi , i prosząc o pomoc ,chcemy zobaczyć ,jak to robią lepsi od nas,a wtedy mówimy: O, to jest zajebiaszcze , i powoli dążymy do efektu ,który to tak nas wprowadził w zachwyt.
I tym o to sposobem ,poswięcony czas kolegów ,nie idzie w niebyt ,tylko procentuje w postaci naszych, coraz to przyjemniejszych dla oka fotografi.
Mam nadzieje ze odpowiedziałem na twoje pytanie "PO co"
Dobrze napisane, szkoda, że nie da się podklejać postów. Może by zrobić jakiś wątek pod tytułem "złote myśli"? To by się tam nadało :)
jacek.gold
27-09-2011, 15:37
ale przynajmniej nikt nie stwierdzi ze wstawiam kogos "wypociny"
ciekawe ile zdjęć masz w ten sposób obrobionych tu czy na innych forach foto
a pod zdjęciami zachwyty
tylko czy słusznie
np:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=173455
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=5841138
Tom_Killer
27-09-2011, 15:50
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=173455[/url]
aaaaaaaaaa.....le znalazłeś :)
PS. Ciekawe czy to wogóle autorka fotek :):)
Wszędzie tylko moraliści, moraliści, moraliści... Zaraz autorka się obrazi i popsujecie całą zabawę.
Tymczasem nieczęsto zdarza się tutaj ktoś, kto dostarcza tak beznadziejnie i koncertowo skopanych gniotów do treningu :lol: :mrgreen: :D
jacek.gold
27-09-2011, 15:59
Wszędzie tylko moraliści, moraliści, moraliści... Zaraz autorka się obrazi i popsujecie całą zabawę.
Tymczasem nieczęsto zdarza się tutaj ktoś, kto dostarcza tak beznadziejnie i koncertowo skopanych gniotów do treningu :lol: :mrgreen: :D
chcesz trochę moich?
chcesz trochę moich?
Też mam kilka... setek. :D
Ale nie mam konta na MM... :>
Nie będę osobiście robił śledztwa po innych forach, ale zapytam jak Cezar tłuszczę: kill?
Pomijając czyjąś dobroduszność powiem, że nie wyobrażam sobie, abym wstawiał obrobione przez kogoś zdjęcia jako swoje - i to gdziekolwiek.
tomisiek
27-09-2011, 16:19
ja jestem za.... :)
me too... nie lubię takiego cwaniactwa :/
joanna_j
27-09-2011, 16:28
wszystkie zdjecia są mojego autorstwa i przerobione przeze mnie .
to przykre patrzec jak ludzie nie maja co do roboty i z jednego zdania czy zdjecia zrobi sie tak zalosna i bezsensowna dyskusja. kazdy chce byc najmądrzejszy szkoda tylko że nikomu to jakos nie wychodzi :)
Ja widzę, że co najmniej dwa inne zdjęcia pochodzą z wątków na tym forum - młody człowiek w czerwonym sweterku i starszy pan w okularach.
kazdy chce byc najmądrzejszy szkoda tylko że nikomu to jakos nie wychodzi
A to przykład wyjątkowej arogancji. Zero pokory, jak widzę. Jest dokąd iść po inspirację, podpowiedzi i obróbkę, ale już zachować się nie potrafimy. Nieładnie.
Jesteś pewna, że jeśli kilka tęgich w obróbce głów zapyta Cię o presety do poszczególnych zdjęć, to będziesz potrafiła powiedzieć, jaką obróbkę zastosowałaś?
(W sumie to dobry patent - mam ileś tam zdjęć, które leżą i czekają, aż będę umiał obrobić je tak, jak bym chciał. Ale po co mam się męczyć, wrzucę na forum, pyknę sobie piwko albo dwa i poczekam na gotowca. ;))
tomisiek
27-09-2011, 16:42
to przykre patrzec jak ludzie nie maja co do roboty i z jednego zdania czy zdjecia zrobi sie tak zalosna i bezsensowna dyskusja. kazdy chce byc najmądrzejszy szkoda tylko że nikomu to jakos nie wychodzi :)
No nie wiem dziewczyno - brniesz dalej w dość dziwną stronę. Nie widzisz nic niestosownego w tym co robisz? Żałosna i bezsensowna to nie jest dyskusja, tylko Twoje zachowanie i brak pokory, gdy ktoś wskazuje na niewłaściwe zachowanie.
;/ jak dla mnie - załamka.
kazdy chce byc najmądrzejszy szkoda tylko że nikomu to jakos nie wychodzi :)
Znalazł się autorytet od mądrości... niestety mylisz się... cwaniactwo nie jest tożsame z mądrością.
moim zdaniem "koleżanka" powinna dostać co najmniej ostrzeżenie jeśli nie berecik. Po pierwsze za akcję ze zdjęciami, po drugie za słownictwo i podejście do tematu. Tym bardziej że otrzymuje zupełnie za darmo solidne porady, których niestety do serce sobie nie bierze. A POWINNA - bo dryfuje w bardzo niewłaściwym kierunku. Na Twoje nieszczęście koleżanko to taka branża że każdy taki wałek jest długo rozpamiętywany i co ciekawsze - pamiętany. A smrody się szyyyybko roznoszą :)
zapytam jak Cezar tłuszczę: kill?
Eeee... nie. :D
Jednak zmienię zdanie, po ostatnim wpisie Joanny. Piękny popis arogancji w zamian za dobre rady powinien być odpowiednio nagradzany.
Piękny popis arogancji w zamian za dobre rady powinien być odpowiednio nagradzany.
I dlatego właśnie warto zostawić :D
gdy ja pomagalam w obrobce co prawda prostszej niz ta to nic zlego bylo w tym ze ta osoba wstawila sobie to zdjecie . po to wlasnie jej pomagalam
Żenujące.
Ja bym perma zaaplikował, za całokształt.
W razie czego sam popis zostanie, jeno delikwentka może zniknąć. ;)
Widziałem, że na MM ktoś już zaczął naświetlać sprawę pod którymś ze zdjęć. ;)
Słuchajcie, chciałbym zrobic sobie portfolio ale nie mam dobrych zdjęć czy ktoś z Was chciałby udostępnić mi je a inni by mi je obrobili ? :mrgreen: Wrzucę je sobie i będę napawał się komentarzami pod zdjęciami :) to lepsze niż spędzanie godzin na nauce :)
Wątek jak najbardziej zostawić, z dopiskiem "Nie idźcie tą drogą". :D
Wątek jak najbardziej zostawić, z dopiskiem "Nie idźcie tą drogą". :D
Psie Sabo? ;)
Panie Moderatorze, nie wywołuj Saby. Chyba że regulamin się zmienił? ;)
TheKilla
27-09-2011, 18:31
mieć tak minimalny poziom kultury i tyle bezczelności żeby go w takim stylu eksponować...
Panowie, toż to sztuka!
A to znajome bardzo -- http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2298384&postcount=3 ;)
Bardzo mi się podoba ten wątek. :D
joanna_j
27-09-2011, 20:40
przyjełam do swiadomosci wasze jak bardzo cenne uwagi. bardzo dziekuje :)
zdjecie na mm jest wstawione mojego autorstwa i mojej obrobki wiec nie ma co dawac linkow do tego forum
pozdrawiam
Odniosę się do tytułu tego wątku - NIE POMOŻEMY. Już nie.
@joanna_j naprawdę myślisz, że jak ktoś obrobi zdjęcie twojego autorstwa to bez zgody możesz je wykorzystać?
W pale mi się to nie mieści....
Wstyd, wstyd, wstyd
@joanna_j naprawdę myślisz, że jak ktoś obrobi zdjęcie twojego autorstwa to bez zgody możesz je wykorzystać?
W pale mi się to nie mieści....
Wstyd, wstyd, wstyd
Autorka bezwstydnie nadal brnie w zaparte, że to jej obróbka, pomimo tego, że są linki do przeróbek innych autorów które całkowicie przypadkiem wyglądają identycznie jak te u niej na profilu... Więc niestety obawiam się, że nie trafisz do niej w żaden sposób.
joanna_j
27-09-2011, 21:16
moze i zle ubrałam w słowa to co mysle .
ale myslalam że gdy prosze kogos o pomoc i ta osoba mi pomoze to jest jednoznaczne ze zgoda .
teraz juz wiem ocb w tym temacie i prosic o pomoc juz nie bede w obrobce bo to wlasciwie mnie i tak nic nie naucze
jeszcze raz przepraszam
Autorka bezwstydnie nadal brnie w zaparte, że to jej obróbka, pomimo tego, że są linki do przeróbek innych autorów które całkowicie przypadkiem wyglądają identycznie jak te u niej na profilu... Więc niestety obawiam się, że nie trafisz do niej w żaden sposób.
Tak poważnie to bardziej napisałam dla siebie żeby ogarnąć całość wątku bo mi się to dalej w głowie nie mieści i nadal nie kumam takiej bezczelności!!!!!
ale myslalam że gdy prosze kogos o pomoc i ta osoba mi pomoze to jest jednoznaczne ze zgoda .
teraz juz wiem ocb w tym temacie i prosic o pomoc juz nie bede w obrobce bo to wlasciwie mnie i tak nic nie naucze
jeszcze raz przepraszam
Hmmm.... wydaje mi się, że troszkę za późno naszła Cię refleksja
Cieszmy się że w ogóle jakakolwiek naszła. Choć teraz to już musztarda po obiedzie. Ja już wątek olewam, szkoda na niego mojego czasu. Wole pooglądac jakieś tutoriale w necie - może coś podpatrzę co będę mógł SAMEMU wykorzystać w moich zdjęciach :)
marszull
28-09-2011, 02:14
jest naprawde sporo osob ktore sie dziela wiedza np photoshop tricks (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=188846)
warto obejrzec i sprobowac obrobic zdjecia po swojemu
jeszcze raz przepraszam
moglas poinformowac, jakie masz plany co do tego obrobionego zdjecia...
Podobnych pomocowych watkow bylo bardzo duzo, ale (chyba) nikt nie byl tak bezczelny, poki co...
a i link z podpisu skasowany. Tylko co to da. I tak widzimy że autorka kasuje dmaskujące wpisy i linki pod zdjęciami :) A kłamstwa mają krótkie nogi - szczególnie w fotografii hehehe
podejrzewam, że gdyby to zrobił facet to już dostałby bananka ;-) generalnie autorka zdjęcia powinna dostać odpowiednią nagrodę i tyle.
A jak nie dostanie to niczego się nie nauczy...
Krzysiek B
28-09-2011, 13:10
No i wywalili dziewczynę ech ...
Zero tolerancji na tym forum.
W realnym świecie 90% foto-kamerzystów prezentuje fotografie nie tylko przez innych obrobione ale i wykonane.
Na ich podstawie pozyskują klientów na swe usługi i nikt im bana nie da.
Nie ma sprawiedliwości ...
-----------------------------------------------------------
Tak na poważnie powiem, że na tle tego wątku uboot jawi się jako zabawny i nieszkodliwy amator fotografii.
Szkoda, że go usunęliście.
Myślę, że to nie jest do końca fer
I ogólnie nachodzi mnie taka refleksja, ze ostatnio na forum za dużo jest nerwówki i wzajemnych złośliwości.
Jesień nie jest żadnym do tego usprawiedliwieniem.
Więcej uśmiechu ludziska.
P.S.Żeby nie było niejasności. Od zachowań prezentowanych przez"bohaterkę" wątku odcinam się z całą stanowczością.
patologię trza wycinac tuz przy ziemi, bo potem tego nie ogarniesz. nauczkę bedzie miała, może zmądrzeje.
W realnym świecie 90% foto-kamerzystów prezentuje fotografie nie tylko przez innych obrobione ale i wykonane.
Na ich podstawie pozyskują klientów na swe usługi i nikt im bana nie da.
Nie ma sprawiedliwości ...
-----------------------------------------------------------
Tak na poważnie powiem, że na tle tego wątku uboot jawi się jako zabawny i nieszkodliwy amator fotografii.
Szkoda, że go usunęliście.
Myślę, że to nie jest do końca fer
Trollom mówimy NIE. I tym, którzy chcą odcinać kupony od czyjejś pracy - też mówimy NIE. Tak po prostu.
Krzysiek B
29-09-2011, 10:21
Odwrotna kolejność była by bardzo wskazana :)
Szyk zdań nie musi oznaczać hierarchii ważności, więc niepotrzebnie się czepiasz.
Odwrotna kolejność była by bardzo wskazana :)
Sądzi inaczej mistrz Yoda.
prezentowanie zdjęć obrobionych przez innych jako własne i nie informowanie o tym fakcie jest co najmniej nieeleganckie
i tyle w temacie
Krzysiek B
30-09-2011, 09:28
Rycerzu nie wyrywaj moich zdań z kontekstu, bo to co robisz to manipulacja :p
Jeśli już cytujesz, to cytuj całość, albo przynajmniej zdanie gdzie odniosłem się na temat poczyna autorki wątku.
Ok ? :)
Ekonet- ja się nie czepiam.
Chcę być precyzyjny i dokładny ale gdzie mi tam do Ciebie :D
"I ogólnie nachodzi mnie taka refleksja, że ostatnio na forum za dużo jest nerwówki i wzajemnych złośliwości.
Więcej uśmiechu ludziska. "
Sam siebie zacytowałem, ponieważ powyższy fragment okazuje się być bardzo aktualnym :D
Ekonet- ja się nie czepiam.
Chcę być precyzyjny i dokładny ale gdzie mi tam do Ciebie :D
"I ogólnie nachodzi mnie taka refleksja, że ostatnio na forum za dużo jest nerwówki i wzajemnych złośliwości.
Sam siebie zacytowałem, ponieważ powyższy fragment okazuje się być bardzo aktualnym :D
Masz rację, też myślę, że więcej luzu i dystansu nikomu nie zaszkodzi. ;)
Wątek wkrótce do zamknięcia, ale zostanie ku przestrodze.
Miłego dnia.
;-)