PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Anita - troche niesmialo tak wrzucam pod ocene

Locter
26-09-2011, 11:38
Witam ;)

Mistrzem to ja nie jestem w tej dziedzinie ale cos tam ostatnio pstryknalem, wrzucam jedno pod ocene - mozna jechac do woli ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img546.imageshack.us/i/miniaturap.jpg/)

morzon
26-09-2011, 11:43
Myślę, że ten Glamour Glow czy co toto jest powinieneś sobie darować, bo psujesz w ten sposób całkiem miłe zdjęcie... Można by jeszcze trochę dopracować i ujednolicić w miarę możliwości kolor skóry - bo przechodzi od pomarańczowego (twarz, ręce na dole) w różowy (broda, dłonie). Można ew przyciąć połowe tej przestrzeni co jest nad głową, bo chyba zbyteczna.

Ogólnie całkiem sympatyczne, naturalne zdjęcie. Tylko obróbke poprawić nieco ;)

Locter
26-09-2011, 11:49
Myślę, że ten Glamour Glow czy co toto jest powinieneś sobie darować, bo psujesz w ten sposób całkiem miłe zdjęcie... Można by jeszcze trochę dopracować i ujednolicić w miarę możliwości kolor skóry - bo przechodzi od pomarańczowego (twarz, ręce na dole) w różowy (broda, dłonie). Można ew przyciąć połowe tej przestrzeni co jest nad głową, bo chyba zbyteczna.

Ogólnie całkiem sympatyczne, naturalne zdjęcie. Tylko obróbke poprawić nieco ;)

ratowalem sie glamour glowem bo przyznam sie ze jeszcze nie umiem profesjonalnie wygladzac skóry, musze poczytac troche tutków na ten temat - dzieki za komentarz.

morzon
26-09-2011, 11:53
Szczerze mówiąc to imo najlepiej łatką usunąć najbardziej rzucające się niedoskonałości skóry (jakieś syfki, krostki, zaczerwienienia punktowe) i nic więcej nie robić, zwłaszcza przy takich naturalnych portretach. Jak jakieś większe - worki pod oczami, duże zmarszczki - to w ten sam sposób na osobnej warstwie, a później obniżyć krycie, żeby nie wyglądało sztucznie.
To nie glamour gdzie musi być praktycznie porcelanowa skóra.

qualin
26-09-2011, 13:42
Jezeli masz ligtrooma to tam bardzo szybko i prosto zretuszujesz skore, jest latka do usuwania punktowych syfkow, a pozniej dajesz na skin soften i jedziesz pedzelkiem po skorze (jak chcesz mniej wygladzic, albo bardziej to regulujesz to suwakiem clarity)

samson09
26-09-2011, 19:30
za poprzednikami. Zdjęcie miłe w odbiorze tylko drobne poprawki w obróbce i ok :)

sachmet
26-09-2011, 23:27
znawczynią wielką to ja nie jestem, ale zdjęcie poprawne. chociaż tak jak wyżej, przycięłabym lekko u góry. i jedyne co mnie drażni ( ale to już z punktu widzenia kobiety ) odrosty na głowie modelki ! można było je ładnie zretuszować, nie rzucałyby się tak w oczy.

Dakra
26-09-2011, 23:32
Najbardziej przeszkadza mi świecący rękaw. Glamurowa obróbka nie pasuje do takiego portretu, tym bardziej, że jest bardzo niedokładna.