PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Orla Perć z Giewontem w tle

wolnyslimak
25-09-2011, 14:55
Z A P R A S Z A M

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img692.imageshack.us/img692/8079/orlaperczgiewontemwtle.jpg)

Wszelkie uwagi mile widziane. Ja dodam tylko tyle, że cieszyłem się iż od tego miejsca już schodziłem z Orlej. Zmęczyła mnie psychicznie i to bardzo:)

manfred
25-09-2011, 15:10
Skąd robione jest to zdjęcie?

wolnyslimak
25-09-2011, 16:00
Skąd robione jest to zdjęcie?

Kozi Wierch. Góral i nie wie?

manfred
25-09-2011, 16:05
Kozi Wierch. Góral i nie wie?

Ale to chyba nie wstyd, że nie wie i pyta?

wolnyslimak
25-09-2011, 16:07
Ależ oczywiście, że nie. Lepiej pytać niż żyć w nieświadomości. Przepraszam jeśli źle to zabrzmiało ale Twój podpis mnie lekko sprowokował. Nie gniewaj się. Pozdrawiam ciepło.

Greg77
25-09-2011, 16:11
dobre zdjecie, oddaje klimat....
bylem na orlej kilka razy i zawsze trafilem takie warunki.....jak na zlosc!

wolnyslimak
25-09-2011, 16:34
dobre zdjecie, oddaje klimat....
bylem na orlej kilka razy i zawsze trafilem takie warunki.....jak na zlosc!

Dzięki. To był mój 3 raz choć odcinek przełecz Kozia - K. Wierch pierwszy raz w życiu. Zejście z Zamarłej na przełecz oraz początek wejścia na Kozi Wierch to jakaś masakra. Zaraz za drabinką, notabene dolna jej część poluzowana są łańcuchy...pierwszy naprawdę przerażający odcinek. Drugi podobny odcinek jest niedaleko szczytu. Zejście po łańcuchach przyprawiło mnie o palpitację serca:) Krótki 20metrowy odcinek złaziłem z 10minut z dygającymi nogami. Wtedy sobie powiedziałem, że nigdy tam nie wrócę...skłamałem mam nadzieję bo przeżycia niezapomniane. A co do warunków atmosferycznych to niestety chmury były jak zawsze ale za to ZERO wiatru.

Bartekkw
25-09-2011, 18:18
Krótki 20metrowy odcinek złaziłem z 10minut.......

No bo wolny slimak jesteś ;)
A tak na serio to kadr przyjemny, ale brak nieba daje sie we znaki jednak

downandout
25-09-2011, 22:16
Dzięki. To był mój 3 raz choć odcinek przełecz Kozia - K. Wierch pierwszy raz w życiu. Zejście z Zamarłej na przełecz oraz początek wejścia na Kozi Wierch to jakaś masakra. Zaraz za drabinką, notabene dolna jej część poluzowana są łańcuchy...pierwszy naprawdę przerażający odcinek. Drugi podobny odcinek jest niedaleko szczytu. Zejście po łańcuchach przyprawiło mnie o palpitację serca:) Krótki 20metrowy odcinek złaziłem z 10minut z dygającymi nogami. Wtedy sobie powiedziałem, że nigdy tam nie wrócę...skłamałem mam nadzieję bo przeżycia niezapomniane. A co do warunków atmosferycznych to niestety chmury były jak zawsze ale za to ZERO wiatru.

ten drugi odcinek to zapewne zejście z kozich czub na kozią przełęcz wyżną. trudny moment, przyznam prawdę. natomiast co do drabinki, to zapytam tak - czytałeś wcześniej o orlej w necie, czy zdjęcia drabinki oglądałeś? większość dostępnych w necie fot drabinki jest z podejścia na kozie czuby, co bardzo fałszuje perspektywę. widać tylko przestrzeń, ogromną przestrzeń...której tam nie ma;) takie jest moje zdanie, osobiście się na drabince zawiodłem, ale za to wyłożyłem w innych miejscach;) gratuluję przejścia częsci OP i fajnej foty, tylko troszkę kontrastu mi brakuje. pokaż więcej:)

wolnyslimak
25-09-2011, 22:47
... osobiście się na drabince zawiodłem, ale za to wyłożyłem w innych miejscach;) gratuluję przejścia częsci OP i fajnej foty, tylko troszkę kontrastu mi brakuje. pokaż więcej:)

Co do drabinki to chyba źle opisałem ją gdyż wywnioskowałeś, iz to ona mi sprawiała duże trudności. Nie wcale nie...to zejście po łańcuchach tuż pod nią mnie tak zmęczyło. Co do zdjęcia to faktycznie ale z pogodą/powietrzem nie wygrasz. Zamierzam pokazać trochę zdjęć z przejścia od Zawratu do Koziego Wierchu ale wydaje mi się, że lepiej klimat oddają fotografie z ludźmi a nie wiem czy to zamieścić w reportażu czy właśnie w krajobrazie? Może jakieś podpowiedzi?

wolnyslimak
28-09-2011, 20:45
Chętnych zapraszam tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2546156#post2546156) na wycięczkę Orlą Percią. Pozdrawiam.

jacekz40
29-09-2011, 14:59
Całkiem przyjemne zdjęcie, faktycznie gdyby jeszcze niebo zagrało mocnymi chmurami byłby wypas :)