Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] sladami Pawla K.
mirekvampirek
24-09-2011, 21:57
koniec meczenia pniaka ( cokolwiek to znaczy ;) ) przynajmniej na razie
pierwszy raz zobaczylem ta miejscowke na zdjeciu naszego kolegi forumowego poblook i sie zachwycilem, duza w tym zasluga Pawla, bo pokazal ja na niesamowitym zdjeciu, ale obiecalem sobie, ze tam pojade kiedys, no i pojechalem
ludzi wiecej niz kamieni, udalo mi sie jednak wyizolowac conieco ;)
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img854.imageshack.us/i/polska201169ff.jpg/)
pozdrawiam
JaroPienza
24-09-2011, 22:13
Oooo i tutaj też byłeś ;) Rewelka Mirku
mirekvampirek
24-09-2011, 22:17
jaro no jeszcze tylko u ciebie w toskani nie bylem ;)
a na powaznie, to tak jak pisalem wyzej to wina/zasluga Pawla, bo zauroczyl mnie ta miejscowka, a ze mieszkam w koszalinie to nie moglem sobie odmowic tej przyjemnosci ;)
pozdrawiam
maciey75
24-09-2011, 22:24
Ladna ta latarnia. To ona gdzies w poblizu Koszalina? Jakas taka nie polska ;)
Nikonozaur
24-09-2011, 22:26
Kadr miejscówki mocno klasyczny, co oczywiście wadą nie jest. Zastanawia mnie tylko sam dół foty, jakoś mi nie gra z resztą foty. Granica mokre/suche też wygląda "podejrzanie" ostro. Po przycięciu do kwadratu wątpliwości znikają. ;)
Bartekkw
24-09-2011, 22:42
dobry fot, ale chyba faktycznie w kwadracie byłoby lepiej
chyba też się za kwadratem opowiem
mirekvampirek
24-09-2011, 22:47
absolutnie tutaj na kwadrat sie nie godze ;)
nikonozaur jezeli dobrze zrozumialem twoje watpliwosci, to granica mokre suche jest de fakto granica kamyki pod woda lub ochlapywane przez woda, a suche kamyki, naswietlalem przez przez 56 sekund, wiec pewne jest ze plywajaca woda ukradla troche ostrosci
i jakby ktos pytal o ludka przy takim czasie to od razu mowie, ze go nie wklejalem, mialem duzo szczescia, ze wyszedl nieporuszony
pozdrawiam
maciey75
24-09-2011, 23:00
to gdzie ta latarnia? ;)
mirekvampirek
24-09-2011, 23:03
sory maciej
stawa mlyny swinoujscie, kawalek od koszalina ;)
maciey75
24-09-2011, 23:10
No pare km od Koszalina jest ;)
chyba też się za kwadratem opowiem
i ja :) ale i tak jest dobrze :)
No masz, nie wiedziałem, że Ktoś moimi śladami podąża ;).
Motyw w kadrze wielce sympatyczny jest. Mam bardzo miłe wspomnienia związane z tym wiatrakiem.
W Twoim wydaniu Mirku podoba mi się tonacja. Jest taka chłodna i bardzo pasuje do światła jakie zastałeś oraz długiego czasu, który "ubił" trochę wodę.
Kadr pionowy jak najbardziej mi podchodzi. Może dlatego, że ja poziom i kwadrat prezentowałem ;).
Ale ja ogólnie bardzo lubię pionowe kadry, chociaż otwarcie przyznać trzeba, że nie jest sprawą prostą odpowiednio i atrakcyjnie je skomponować.
Zastanowiłbym się może nad delikatnym przycięciem dołu, tak powiedzmy ze dwa centymetry ;).
Ciemny PD ściąga uwagę, jak dla mnie za bardzo.
Ładnie obrobiona fotografia.
Mirku zdjecie mi sie bardzo podoba, ale do Twojej wiadomosci....miejscowka znana jak klify moheru w irlandii, sam bym ja chetnie sfocil i pewnie kiedys to zrobie.....ale Pawel pierwszy nie byl:D
Zdjecie swietne!
mirekvampirek
25-09-2011, 16:21
gregu pawel nie byl moze pierwszy, ale to przez jego zdjecia o niej zamarzylem ;)
pablook na ciebie czekalem ;)
jako, ze fotografujac tam mialem twoje kadry w pamieci, nie chcialem, zeby wygladaly za bardzo podobnie, a co mozna tam zmienic najlatwiej to wlasnie klimat, ty pokazales to na cieplo, ja staralem sie zrobic bardziej chlodno i miekko
tez widze swiat raczej w pionie ;)
na pewno bede tam wracal, nastepna planowana wycieczka w zime ;)
pozdrawiam i dzieki
...mi się podoba,gratki kolego.
maniak666
25-09-2011, 21:06
No widzi się widzi, ale czekam dalej...