PDA

Zobacz pełną wersję : Znacie jakieś dobre sklepy internetowe z %?

Strus
24-09-2011, 19:01
Jak w temacie.
Dobrze zaopatrzonych sklepów z alko szukam. Dobrych cen szukam i dostępności od ręki. Najabradziej mnie łiskacze i tequila interesują. Szczególnie Jose Quervo.

amirez
24-09-2011, 22:30
Czechy - taniej niż i nas.

Strus
24-09-2011, 22:38
No fajnie, fajnie ale znasz jakis dobry i sprawdzony sklep? Zamawiales cos czy odnosisz sie ogolnie do cen ?

Boryszuk
25-09-2011, 00:41
A można w ogóle kupić alkohol przez internet?

Amadeusz
25-09-2011, 00:51
Idź do sklepu i sobie coś kup, no chyba, że się już poruszać nie możesz i kroplówek szukasz.

Strus
25-09-2011, 07:31
Kojak :) , tak, mozna. Bo czemu nie ?

Amadeusz, wrecz uwielbiam posty nic nie wnoszace do sprawy wiec jestem dozgodnnie zobowiazany za Twój bzdurny post.. Szczegolnie że jestem jakies 1500 km od miejsca w ktorym potrzebuje cos kupic a na dodatek potrzebuje żeby to jeszcze na konkretny adres przeslano.

thorcik
25-09-2011, 10:12
Pracowałem kiedyś, że tak powiem, "w branży" to coś jeszcze pamiętam ;oP
Spróbuj w Sklepie Ballantines'a (http://www.sklep-ballantines.pl/). Jeśli chodzi o whisky to mają niezły przegląd, co więcej są dystrybutorem na Polskę dużej części z tego, co mają. Ewentualnie Alkohole Świata (http://www.alkoholeswiata.com/) - kolejny duży dystrybutor. Z dużych jest też Janus S.A., oni niby jakieś swoje sklepy mają ale chyba tylko stacjonarne i przegląd tego, co Cię interesuje niezbyt ciekawy. Zacznij od Ballantines'a. Jose Quervo mają, ale tylko reposado. I to chyba nie oni sprowadzają. Jakby co to polecam del Señor.
A poza wspomnianymi to raczej maluchy ciągnące od wyżej wymienionych, drobnych dystrybutorów lub z Makro.

Kojak :)

rotfl ;oD

grudzinsky
25-09-2011, 11:05
whisky kupisz w destylerniach - ostatnio pilem Highland Park - http://www.highlandpark.co.uk/shop/detail.asp?pid=741230

thorcik
25-09-2011, 11:49
whisky kupisz w destylerniach - ostatnio pilem Highland Park - http://www.highlandpark.co.uk/shop/detail.asp?pid=741230

Genialne! A tequilę zamówi sobie w Meksyku?

Strus
25-09-2011, 13:59
thorcik, dzięki za konkretne podpowiedzi. Idąc tym tropem wpadłem przypadkowo na sklep który ma bardzo ciekawy asortyment i okazało się że jest w Łodzi, czyli na miejscu. Tak, że takie 2 w 1 :)

Alkohole świata nie maja tequili a Baltek ma ciut wysokie ceny

wonito
25-09-2011, 15:06
podaj jakie whisky Cię interesuje
niektóre można kupić w dobrej cenie w Almie
Lagavulin był tam ostatnio w bardzo dobrej cenie
ja 95% whisky kupuję w internecie
sklep Ballantines ma największy wybór ale dość wysokie ceny
jeśli interesują Cię edycje specjalne czy wersje limitowane to kupuję w Niemczech.

Strus
25-09-2011, 15:14
Na przykład Old Pulteney 12sto letni albo Aberlour 10cio letni.

Generalnie to ja jako ja :) z racji zamieszkiwania w UK to z zakupem łiskaczów problemu nie mam. Ot po prostu pojawiła się potrzeba zakupienia czegoś w rodzimym kraju.

wonito
26-09-2011, 12:51
Generalnie to za Thorcikiem
alkoholeswiata
casem kupuję tutaj... jest 12tka akurat http://www.scottishhouse.pl/sklep/index.php?cat_id=63
widzę że raczej lubisz delikatne smaki ja wręcz przeciwnie prawie samą Islay
ale z dobrych delikatnych a nie płaskich słomkowych smaków mogę polecić Glenmorangie The Lasanta warta spróbowania a nawet powrotu ;)
reszta Glenmorangie ma nikłe walory smakowe... oczywiście jedynie moim skromnym zdaniem ;)

Sendilkelm
26-09-2011, 13:37
To ja dodam jeszcze jeden. Niestety Tequilli nie mają więc musiałbyś podzielić zamówienie. A co do whisky to też tylko single, więc jeśli interesuje co innego to sorry za spam :)
www.singlemalt.pl (http://www.singlemalt.pl)

widzę że raczej lubisz delikatne smaki ja wręcz przeciwnie prawie samą Islay
ale z dobrych delikatnych a nie płaskich słomkowych smaków mogę polecić Glenmorangie The Lasanta warta spróbowania a nawet powrotu :wink:
Mnie Lasanta nie powaliła - stoi nadal. Ja tez gustuję w Islay. Na razie wygrywa Caol Ila i Ardbeg.

grudzinsky
26-09-2011, 14:17
Genialne! A tequilę zamówi sobie w Meksyku?

a gdzie strus napisal, ze to ma byc sklep internetowy w PL?
ja nie widze problemu zeby sobie butelke dobrego trunku sciagnac bezposrednio od producenta. chbya, ze masz ochote nawalic sie bardzo szybko wtedy pozostaje "Zabka"

Boryszuk
26-09-2011, 14:18
Kurde, napiłbym się.

wonito
26-09-2011, 14:19
Mnie Lasanta nie powaliła - stoi nadal. Ja tez gustuję w Islay. Na razie wygrywa Caol Ila i Ardbeg.

zgadzam się...tylko coś z Islay może powalić :)
jednak nie kazdy dobrze znosi zapach jodyny, smoły, morskich wodorostów i tony dymu torfowego :)
Co do Coal Ila'i to wpadła mi w ręce specjalna edycja i mega pozytywne zaskoczenie
u mnie na pierwszym zawsze trójca Lagavulin, Laphroaig i Ardbeg potem reszta Islay ( co nie stawia ich wcale niżej od moich... niezbędników :)
jednak Taliskier jest równiez zawsze obecny nie chciałbym też odczuć braku Balvenie jak miałbym akurat na nią ochotę ;)
Lasanta mimo małej złożoności, braku dymu i krótkiego finiszu zastawiła pozytywne wspomnienia jak na malta spoza obszaru mojego zainteresowania podobnie Hailand Park który jest już bliższy moim smakom...

ps.
Sendilkelm polecam Ci Ardbega Beist ostatnio miałem okazję pić... ilość dymu powala kolejne przemiłe zaskoczenie z południowego wybrzeża
teraz w planach A. supernova.. ponoć cios :)

Strus
26-09-2011, 16:58
Ja to właśnie zdecydowanie tequila niż whisky. Poluję teraz na Jose Cuervo Platino w dobrej cenie. Łiskacza niestety profanuję colą więc jest mi w zasadzie obojętne co leję do szklanki :) Byle 40% miało :)

thorcik
26-09-2011, 17:07
To takiego "do coli" to najlepiej w dużych marketach szukaj, w Tesco da się litrowego Grant's wyhaczyć za niecałe 60 zł ;o)

Strus
26-09-2011, 17:09
już sobie zamówiłem 1l Jacka Danielsa za 99zł :) Ale za 1l Grantsa to bardzo doba cena. w UK często go popijam

georghe
26-09-2011, 22:42
Daniels z Colą to łajdactwo i obraza dla tego zacnego trunku, Grants z kolei to absolutna strata czasu i pieniędzy, natomiast nadaje się jako uzupełnienie do tego odrdzewiacza - bo kopie klasycznie.
Nie rozumiem tylko w całym tym wątku po co Ci sklep internetowy z łyskaczami skoro i tak wszystko Colą spaprasz ? Jeżeli nawet znajdziesz taniej niż w sklepie to koszt przesyłki różnicę tę zniweluje, wiec po co ?
Korzystam ze sklepów internetowych z alkoholem jedynie po to, aby zamówić to co chcę, bo nie wszystko można kupić "na półce" - zwłaszcza jak się mieszka w Galicji... ;)
Poza tym w necie na ogół jest drożej, ale masz dostępność od ręki i WYBÓR !
Zdrów !

Strus
26-09-2011, 23:56
A po to że jak wspomnialem wczesniej szukalem pewnych w miare konkretnych trunkow, o ktorych wspomnialem wyzej. Poza tym jakbym mial kaprys mieszania z Cola nawet 50cio letniego Glenfiddich'a czy Highland Park'a to nic nikomu do tego, prawda? :mrgreen:

wonito
27-09-2011, 09:17
Daniels z Colą to łajdactwo i obraza dla tego zacnego trunku, Grants z kolei to absolutna strata czasu i pieniędzy, natomiast nadaje się jako uzupełnienie do tego odrdzewiacza - bo kopie klasycznie.

Sam nie wiem Jack Daniels to nie jest whisky tylko burbon ;)
wiec tak naprawdę wyżej cenię choćby czerwonego Walker'a
a Grantsem również nie pogardzę mimo iż to są blendy.
Szkoci mówią że gdyby lód był potrzebny do whisky to wtedy byłby w jej składzie :)
nie wpominają o coli ale jak mam ochote napić się Grantsa z colą to tak piję
bo nie ma się co oszukiwać złożoność samku w blendach jest mizerna i odwrotnie proporcjonalna do składu.
maltów z colą się pic nie da... czytałem że są gorzkie wtedy... naturalna samoobrona :)

Sendilkelm
27-09-2011, 09:53
Z Jack'ów Danielsów to najbardziej smakował mi Single Barrel, ten standardowy to raczej właśnie z wkładką, moja pije go z sokiem jabłkowym i powiem, ze jest niczego sobie. Poluję na wersję z zieloną naklejką, ale ciężko to coś znaleźć a sprowadzenie trochę kosztuje. Nie opłaca się płacić 200 zł za Jack'a, którego nie wiem czy lubię :)
Ja whisky cenię sobie wyżej niż whiskey. A Walkerów najlepszy do tej pory Pure Malt. :P

wonito
27-09-2011, 10:01
Dokładnie jak już smakować z Jasiów to tylko zielony ;)

ps. choć w czarnym jest troszkę Caol Ili

Boryszuk
27-09-2011, 13:30
Mówią, że do Jacka Danielsa można zmieszać z tylko jedną rzeczą. Z większą ilością Jacka Danielsa ;)

Strus
27-09-2011, 14:23
Mówią, że do Jacka Danielsa można zmieszać z tylko jedną rzeczą. Z większą ilością Jacka Danielsa ;)

Też 1l kupiłem :)

Łopal
27-09-2011, 16:07
Polecam lodzki sklep pinot, www.pinot.pl , duzy wybor dobrych whisky i koniakow, co do cen zawsze mozna dyskutowac. Sklep fizycznie jest na Traugutta, ale na stronce oferta duza. Pozdr.

Strus
27-09-2011, 16:14
oo widzisz :) I dobra propozycja. Ja się w Sztuce Wina chwilowo zaopatrzyłem ale zerknę

georghe
27-09-2011, 18:53
Polecam lodzki sklep pinot, www.pinot.pl , duzy wybor dobrych whisky i koniakow, co do cen zawsze mozna dyskutowac. Sklep fizycznie jest na Traugutta, ale na stronce oferta duza. Pozdr.

Kupowałem w Pinocie. Też polecam.