Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] AnnM

wrex
23-09-2011, 22:16
Pierwszy post a zatem witam wszystkich mocno!

Przesylam portret Ani, bede wdzieczny za surowa krytyke, bez oszczedzania :) Stawiam pierwsze kroki w portrecie wiec chetnie sie dowiem co nalezy poprawic.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img851.imageshack.us/img851/938/anna1of1.jpg)

Pozdrawiam,

copyman
24-09-2011, 01:58
Zatem chcesz krytyki... Proszę bardzo :) !
- ręka wylatuje z nikąd i do nikąd wędruje.
- zobacz co stało się z prawą częścią twarzy modelki - czerwono i nie przyjemnie.
- obróbka jakoś mi zupełnie nie pasuje
- kolorystyka całości mi przynajmniej nie leży

To tak na początek - niech się inni wypowiedzą.

jacek.gold
24-09-2011, 02:36
powiedz Ani żeby zmieniła fotografa

wrex
24-09-2011, 09:29
copyman - dzieki za konstruktywna krytyke, po poludniu postaram sie wrzucic zdjecie w innym kadrze z mniej agresywna obrobka

jacek.gold - gratuluje merytorycznej wypowiedzi, mam tylko jedno proste pytanie do Ciebie - czy Twoja wypowiedz wniosla cokolwiek do tematu? czy raczyles w ogole przeczytac tresc postu, w ktorym mowa iz stawiam pierwsze kroki i robie to amatorsko a wiec wrzucam zdjecie aby czegos sie nauczyc? czasami czytajac to forum mam wrazenie, iz pewnej czesci osob zalezy na tym aby zniechecic ludzi do fotografowania. Jestem bardzo ciekaw jak wygladaly Twoje poczatki i czy od razu robiles swietne foty (o ile robisz je teraz).

Pozdrawiam,

Sapphiron
24-09-2011, 09:32
powiedz Ani żeby zmieniła fotografa

Stary, jak często piszesz dobre treściwe posty to teraz pojechałeś tekstem wprost z piaskownicy...

Masakra...

tusiakowa
24-09-2011, 11:18
moim zdaniem lepiej by wyglądało w BW :) bo kolorystyka jakoś nie przemawia do mnie... fajny kadr... fajnie że modelka nie patrzy w obiektyw... szczerze mnie ręka nie przeszkadza... ja sama tak kadruję czasem :) nie jest źle :D

jacek.gold
24-09-2011, 11:34
Stary, jak często piszesz dobre treściwe posty to teraz pojechałeś tekstem wprost z piaskownicy...

Masakra...

no
przyznaję się do winy ;)

d90
24-09-2011, 12:12
a mi sie bardzo nie podoba rozmyte oko
reka za to jakas linie maluje, choc tez nie wiem po co
dawaj inne,
pozdr.