Zobacz pełną wersję : Poserwisowy 70-200 / pytanie czy kupic
Witam
Prosze o pomoc w decyzji
Chce kupic Nikkora 70-200 2.8 VRI
i mam opcje calkiem ok cenowo. stan wizualny bardzo dobry
natomiast
ma swoja historie serwisowa
byl wymieniany caly mechanizm (silnik), bagnet, VR sie przycinal....itd itd...
i teraz nie wiem czy pakowac sie w taki obiektyw, ktory juz mial tyle rzeczy wymienionych, a z drugiej strony - skoro wymienili to jest nowe, nie?:)
jak myslicie...bo mam straszna zagwostke...
(a z drugiej strony sobie mysle...kup sigme 70-200 OS i przynajmniej troszke doplacisz i bedziesz mial nowke)
dzieki z gory za odpowiedzi
krolewicz
23-09-2011, 16:13
sigma 70-200 os kosztuje 5k, za tyle spokojnie kupisz 70-200vr
jak masz pieniądze to nie ma się nad czym zastanawiać :)
Ale nie chodzi o to czy kupić Sigme czy Nikkora, tylko czy akurat ten konkretny egzemplarz.
Ciężki dylemat. Zależy ile za Nikkora. Jak w granicach 5k, jak napisał krolewicz, to ja bym szukał raczej egzemplarza bez historii serwisowej. Do wyrwania spokojnie za taką kasę.
Pzdr
marciing
23-09-2011, 18:12
4600zl dokladnie
dołóż od 200 do 400 zł i masz Nikkora 70-200 VR w idealnym stanie, bez żadnych dolegliwości. Ten wygląda na mocno eksploatowany lub po jakimś upadku etc.....
ogolnie celowalem w cene 4500zl. z checia bym zrobil temat w dziale |w dziale ogloszenia| kupie | ale niestety mam za malo postow....
sigma 70-200 os kosztuje 5k, za tyle spokojnie kupisz 70-200vr
jak masz pieniądze to nie ma się nad czym zastanawiać :)
kurcze gdzie takiego nikkora za 5 tys można kupić :? na alledrogo to mniej jak 6 tys nie widziałem
Żadna okazja. Możesz wyrwać za 4500 w świetnym stanie, bez żadnych przygód. A jak Ci się spieszy - dołóż te pare stówek jak ktoś wyżej pisał i kupisz pewnie od ręki równie dobry, ale mniej okazyjny.
samson09
23-09-2011, 20:40
kurcze gdzie takiego nikkora za 5 tys można kupić :? na alledrogo to mniej jak 6 tys nie widziałem
coś słabo patrzyłeś :) 4500-5000 tak chodzą używki vrI
potwierdzam, w maju kupiłem za 4200 w idealnym stanie VR I
maciey75
23-09-2011, 22:00
A na te wymienione czesci masz gwarancje NP? Ja swojego kupilem w maju br. za 4800 z pol roczna sklepowa gwarancja w stanie b. dobrym.
Tak sobie mysle, ze chyba jednak bym nie ryzykowal. Ta cena to bez szalu jest.
mam numer seryjny - dzwonilem do nikona i stad mam informacje o tym obiektywie....sprawdzam rozne serwisy i jak narazie nie widzialem zadnej okazji kupna 70-200 vrI. w niedziele bede na gieldzie foto w stolicy - moze cos ciekawego znajde.
potwierdzam, w maju kupiłem za 4200 w idealnym stanie VR I
w takim bądź razie zwrócę się do szanownych kolegów z prośba o namiary takich rodzynków w przyszłości gdy dojrzeje finansowo do zakupu;-)
Rymek007
23-09-2011, 23:26
W lutym mogłem kupić 70-200 VR I za 3900zł, był mechanicznie ok tylko strasznie wizualnie poobdzierany,wybór padł na 80-200 ED za 2400 ;). W przyszłości się zmieni na VR II :). Ale na Twoim miejscu też bym nie ryzykował tego obiektywu ... Pzdr
Kenwood - w moim przypadku największy w PL serwis aukcyjny