Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] sorbetowe beauty
christipoher
21-09-2011, 23:41
moja stara wiosenna sesja (Inglot)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img585.imageshack.us/img585/5782/inglotnikon.jpg)
Czyściutka praca. Ciachnąłbym tuż pod obojczykami - bez wahania. Zastanawia też tak niewielka głębia, ale to już nie jako zarzut, ale chęć porównania ze zdjęciem o głębi większej. Na makijażu się nie znam, więc nie skomentuję. Fryzurka z lewej super, z prawej już mniej. Ładna tonacja całości i świetnie zastosowane światło, idealne do tego tematu. Kolorki jak na moje chłopskie oko - przyjemne.
Ogólnie oceniam pracę bardzo pozytywnie (poza kadrem, no ale to już pewnie wymagania).
jaMarika
22-09-2011, 04:17
Faktycznie dół wydaje się być zbędny i sama z ciekawości obcięłam zdjęcie tuż pod obojczykami jak poradził mOSAd, ale jednak nie wygląda to dobrze, ponieważ wtedy ramię wydaje się być optycznie za długie. Z tego powodu postanowiłam jeszcze bardziej "ściaśnić" kadr i obcięłam lewą stronę wraz z uchem. No i nawet fajnie moim zdaniem. Ale co kto lubi ;)
A dlaczego ramię i ucho są sztucznie wyblurowane? nie wygląda to dobrze.
Makijaż natomiast ciekawy. Czy ja dobrze widzę, że rzęsy pomalowane są różnymi kolorami? Pomysł ciekawy ale słabiutko widoczny. Moim zdaniem blasku dodałyby po prostu cieniutkie czarne rzęsy.
Podsumowując: to, że paru rzeczy się przyczepiłam nie oznacza, że zdjęcie mi się nie podoba ;) moim zdaniem bardzo dobre. Oświetlenie, skóra i jej kolor wyszły idealnie. Zdjęcie przyjemne w odbiorze :)
Dla mnie ładnie;) przyjemne w odbiorze;)
Amadeusz
27-09-2011, 00:13
Co się dzieje z lewym okiem tej pani?
ale o co chodzi?
Witam,
się powiększyło za baaardzo ???:?. Fajna praca, ale to oko też mi przeszkadza...
Pozdrawiam, QuadMan
christipoher
28-09-2011, 20:39
Witam,
się powiększyło za baaardzo ???:?. Fajna praca, ale to oko też mi przeszkadza...
Pozdrawiam, QuadMan
no nie wiem w którym momencie się powiększyło, ale skoro to widzisz? ogniskowa 85 mm więc o powiększaniu nie mogło być mowy