Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tyniec budzi się ze snu...
Takie na dobranoc... mam nadzieję, że nie przegrzeję koniunktury na Tyniec :) Ale do takiego tyńcowego szaleństwa jakie panuje na PLfoto czy FotoIK jeszcze brakuje...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img24.imageshack.us/img24/5495/dsc0654mw.jpg)
Zapraszam...
Dobre, a nawet bardzo dobre... Mnie możesz dalej maltretować ;-)
zdjecie w swietnym klimacie, w ogole swietne, ale niebo jakos mi nie pasuje
ostrytux
20-09-2011, 00:09
Pięknie się dzieje, piękne miejsce, pięknie pokazane :)
evilseed
20-09-2011, 07:20
Bardzo ładnie :) Podoba mi się :)
W czerwcu też pracowałem nad Tyńcem z tego samego miejsca :)
O, chłopie, ale masz Tyńcowe udane żniwa ostatnio. A to, jak tutaj się ułożyły mgły, odsłaniając tylko klasztor - rewelacja po prostu.
Jakbym miał się czegoś czepiać, to bym powiedział że trochę ciężko z lewej strony kadru - i klasztor, i drzewka na pierwszym planie. Brakuje mi jakiegoś ciemnego punktu z prawej strony dla przeciwwagi.
A z życzeń - z tymi mgłami widziałbym to w jeszcze szerszej panoramie...
Pieknie wyszło :)
Pozdrawiam
Rafal
slawek1000
20-09-2011, 10:00
świetne foto....kadr bardzo właściwy...
Dziękuję serdecznie za komentarze... Fajnie, że podeszło ;)
jacekz40
20-09-2011, 11:10
Widzę, że warunki dopisały :) Bardzo dobrze wyszło.
ankasz007
20-09-2011, 21:53
Zazdroszczę widoków i gratuluję, świetne zdjęcie.
Bardzo poetyckie. Gratuluję :-)
Bardzo bobry z klimatem kadr.Pozdrawiam
jurek1906
21-09-2011, 10:48
Bardzo mi pasuje,jest to cuś w tym zdjęciu.Gdyby nie wygrana snu,pewnie byśmy się gdzieś w okolicy natknęli na siebie.Miałem w planach Tyniec.
neverhood
21-09-2011, 13:56
a z ktorego miejsca pstrykales, jechalem ostatnio A4 od bramek i nagle wsrod mgiel Kameduli a na dole nic ty mgla az mnie trafialo ze nie mialem jak sie zatrzymac
a z ktorego miejsca pstrykales, jechalem ostatnio A4 od bramek i nagle wsrod mgiel Kameduli a na dole nic ty mgla az mnie trafialo ze nie mialem jak sie zatrzymac
Jest tam taka górka ogólnie znana :)
Mgiełki udane. Bardzo dobry kadr.
ck_dezerter
21-09-2011, 16:34
po prostu PIĘKNE!
pozdrawiam!
krzysztofz24
21-09-2011, 19:36
Piekne zdjecie. Klimat, nastroj, kolorki, wspaniale mgielki...a sam widok przecudny. Bardzo milo popatrzec.
neverhood
22-09-2011, 00:07
Jest tam taka górka ogólnie znana :)
Ja tylko czesto bywam w Krakowie
Ale az tak bardzo nie znam tych okolic. To poprosze o jakies namiary z google maps:)
aikidudi
22-09-2011, 00:10
piękne zdjęcie. chcę je na ścianę :)
Ja tylko czesto bywam w Krakowie
Ale az tak bardzo nie znam tych okolic. To poprosze o jakies namiary z google maps:)
Jadąc A4 z Katowic, po minięciu bramek w Balicach zjeżdżamy w prawo na obwodnicę Krakowa (kierunek Zakopane, Rzeszów, Chyżne). Następnie należy zjechać zjazdem na Centrum (jeszcze przed mostem na Wiśle). Zjeżdżając z obwodnicy dojeżdżamy do drogi, gdzie w lewo jest na Kraków - tutaj trzeba skręcić w prawo. W małej wiosce Piekary lub tuż za nią można już szukać zjazdu w lewo w stronę Wisły - polna droga, ale przejezdna. Górkę powinno być widać.
Jadąc A4 z Katowic, po minięciu bramek w Balicach zjeżdżamy w prawo na obwodnicę Krakowa (kierunek Zakopane, Rzeszów, Chyżne). Następnie należy zjechać zjazdem na Centrum (jeszcze przed mostem na Wiśle). Zjeżdżając z obwodnicy dojeżdżamy do drogi, gdzie w lewo jest na Kraków - tutaj trzeba skręcić w prawo. W małej wiosce Piekary lub tuż za nią można już szukać zjazdu w lewo w stronę Wisły - polna droga, ale przejezdna. Górkę powinno być widać.
Zdradziłeś tajemnicę :) W ostatnią niedzielę i tak było tłoczno...
Idą jesienne i zimowe chłody, to będzie luźniej :-)
Z wielka przyjemnością się tu zatrzymałem :).