PDA

Zobacz pełną wersję : Plenerowa próba ;)

Benny_Bennasi
19-09-2011, 22:35
A tak sobie wstawię pstryka po tym jak wstawiłem tutaj pierwsze nazwijmy to zdjęcia z uciętymi głowami ;) nogami :P przesadzona ilością skosów to wstawię coś takiego :)
Myślę ,że jest lepiej no i PM się podobało :) Po zafundowanym "betoniarkowym" plenerze przez PRO foto który był wynajęty :)
Coś z tą ręką można by zrobić ale już po ptokach ;)

Konstruktywnie prosze konstruktywnie :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img268.imageshack.us/img268/5567/dsc4046j.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/268/dsc4046j.jpg/)
edit:/
Help me ;) link nie działa i jest niewidoczny :(

jacoslavgth
19-09-2011, 22:42
leci na lewo i szkoda że młody ma otwarte usta :)

Benny_Bennasi
19-09-2011, 22:46
No z tym lotem w lewo walczę :/
Jaki jest ta składnia do linków?

sote
20-09-2011, 08:31
zerknij tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=132468

Pamietaj, ze zawsze mozesz sprawdzic jak bedzie wygladal Twoj post zanim go opublikujesz...

Kanghoy
20-09-2011, 12:29
Kadr przyzwoity, ale IMHO sepia to wszystko zabija. Jakoś nie trawię obróbki na sepię w ogóle, może jak ktoś to zacznie sensownie stosować to się przekonam, na razie ile sepii widziałem tyle było cienkich.

Benny_Bennasi
20-09-2011, 12:58
Niestety tu zieleń byłą masakrycznie duża :/ zielono było że hoho :/ stąd takie wyjście...

pank
20-09-2011, 13:36
Obróbką zarżnąłeś to zdjęcie. Sam kadr z tych co się o nich po sekundzie zapomina.

ciepol
20-09-2011, 14:22
sepia nie podchodzi ,jakoś nie pasujue do tego ujęcia ,myślę że bardziej uniwersalne było by zastosowanie bw

Benny_Bennasi
20-09-2011, 14:28
Punk.. ty jesteś przyzwyczajony do betoniar i kotletów w plenerze wiec co o tym powiedzieć? To ma być pokazana PM i to jest w czym to zdjęcie jest zarżnięte?? Miał bym machać suwakami i dać dziwne kolory i ziarno ? rozwiń ta myśl.. podaj mi maila to wyślę ci RAWA i zrobisz to tak ,zeby nie było zarżnięte ok? Co ty na to?

pilon
20-09-2011, 14:36
Panowie, bardzo proszę o wyciszenie emocji. Oceniamy zdjęcia, a nie siebie nawzajem!

pank
20-09-2011, 14:49
Delikatna, subtelna obróbka, raczej kolor ale klasyczne BW też może by dało radę przypudrowałaby trochę pospolitość tego zdjęcia. Stało by się bardziej atrakcyjne wizualnie. A tak, wygląda jak sepia z fabrycznych ustawień LR, pospolity kadr dopełniłeś pospolitą obróbką.

Benny_Bennasi
20-09-2011, 15:11
Daj mi swojego maila :)
I przyznam się,ze nie lubię stwierdzenia ,ze kadr jest pospolity bo czemu? Koła już nie wymyślę.. mam unikać takiego akdru bo ktoś go uzna za pospolitośc w pełnej krasie?

pank
20-09-2011, 15:59
Nie będę obrabiał za Ciebie fot :P Ja bym unikał takich kadrów bo są nieciekawe, sztywne i mdłe. Nie wywołują w odbiorcy żadnych emocji.

Benny_Bennasi
20-09-2011, 19:28
Ależ Piotrze :) ja jestem Ciekaw jak to by wyglądało gdyby nie było zarżnięte :) Więc niedoświadczonemu koledze możesz pomóc prawda?? :)

genghiskhan
20-09-2011, 20:00
Nie masz co się prosić mistrz Ci nie pomoże ;) i będzie tylko gadał o pospolitości i nudności zdjęcia nie pisząc nic konkretnego
Jak chcesz zrobić fajną sepie to przerzuć fotę do duo-tone w PS i wybierz któryś z pigmentow, będzie dużo lepiej...
Jeśli chcesz odezwij się na PW, dam ci namiary i jutro mogę podziergać tego rawa ; )

pank
20-09-2011, 20:41
Nudności to mam jak czytam twoje wypociny. Pisałem całkiem konkretnie ale ty jak zwykle widzisz co chcesz widzieć. Duotone jest kiepskim pomysłem bo nie daje kontroli nad kolorem, jeżeli już to gradient map, ale raczej baw się BW niż sepią, ta sama w sobie jest z deczka wieśniacka.

genghiskhan
21-09-2011, 09:31
Nudności to mam jak czytam twoje wypociny. Pisałem całkiem konkretnie ale ty jak zwykle widzisz co chcesz widzieć. Duotone jest kiepskim pomysłem bo nie daje kontroli nad kolorem, jeżeli już to gradient map, ale raczej baw się BW niż sepią, ta sama w sobie jest z deczka wieśniacka.

W jueseju jest sporo fotografów z górnej polki, którzy robią wieśniacką sepie, wygląda to okej i się sprzedaje więc? Jak już gadasz o gradinet map to może rozwiń myśl, jak chciał kolega bo do tej pory nie wspomniałeś o niczym ciekawym ("nie będę obrabiał zdjęć za Ciebie" )
Daruj sobie także osobiste wycieczki do mnie bo stały się już nudne, pospolite, bez emocji i są źle wykadrowane :lol: nie wiem co chcesz tym osiągnąć? wkurzyć mnie? odgryźć? nie jesteś pępkiem świata, więc jak ktoś pisze coś w twoim kierunku to zdystansuj się do tego i będzie dobrze, no chyba, że nie potrafisz i rzygasz na około słowami, których przytaczać nie muszę bo każdy wie o co chodzi ;)

To co pomożesz koledze czy nie? Bo jak nie to milcz, zamiast się błaźnić i wyjeżdżać do mnie z byle czym.

pank
21-09-2011, 11:33
Nie rozumiem jak mam bardziej koledze pomóc. Napisałem jakiego narzędzia trzeba użyć żeby uzyskać najlepsze efekty. Odniosłem się i od obróbki i do samego kadru. Za mało? Tutoriala mam jeszcze napisać? Ty za to jesteś tak super pomocny że oprócz zaproponowania niewłaściwego narzędzia reszta twoich złotych myśli jak zwykle dotyczy mnie. Już Ci pisałem że się z tobą nie umówię na randkę, daj sobie spokój z zalotami. Milczeć możesz spróbować kazać swoim kolegom z gimnazjum, mnie możesz co najwyżej ładnie poprosić.

Benny_Bennasi
21-09-2011, 12:43
Wrzucić na luz laski ;*

ALF
21-09-2011, 13:04
genghiskhan i pank Wasze spory już się przejadły ludziom na forum. Była prośba modera o wyłączne opinie na temat zdjęcia. Jakoś nie zauważyliście jej, więc dla zwrócenia Waszej uwagi dodam po żółtku jako ostateczne ostrzeżenie przed rozdawnictwem owoców.