Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uszkodzony NIKON Coolpix 5700

deus1980
19-09-2011, 20:28
Witam forumowiczów i z góry przepraszam jeżeli post trafia w niewłaściwe miejsce.
Otóż mam problem z ww aparatem.

Aparacik załącza się wszystko świeci i nawet robi zdjęcia tylko że... czarne.
Na wyświetlaczu NIC, w wizjerze NIC... no i oczywiście na zdjęciu podobni9e...

Czy ktoś się spotkała z taką przypadłością ??? Aparat dostałem uszkodzony i zastanawiam się nad naprawą.
byłbym wdzięczny za informację jakie uszkodzenia wchodzą w grę i jakie ewentualne koszty naprawy.

Dzięki z góry i pozdrawiam.

Art Erie
19-09-2011, 20:32
O ile mnie pamięć nie zawodzi, to ten aparat był obarczony fabryczną wada matrycy i wymieniali ją na nową nawet po upływie gwarancji.

deus1980
19-09-2011, 23:54
No cos tam znalazłem na ten temat i faktycznie tak było.... lata temu ;) Jednakże nie wiele myśląc napisałem do NIKON Europe i zobaczymy co mi odpiszą gdy im popłakałem że pomimo iż przesiadłem się już na D-SLR to nie mógłbym żyć bez mojego coolpixa 5700 ;)
Mam w archiwum całą serię zdjęć z tego aparatu gdy jeszcze nie był w moich łapkach i działał i przynam szczerze ze ładnie to wychodziło...

Pomimo iż uzywam lustra to pobawiłbym się tym aparacikiem.

Czekam na kolejne sugestie (ewentualne) i dam znać co mi odpiszą z serwisu Nikona.
pozdrawiam

wyrwiflak
21-09-2011, 12:10
Aparat był rewelacja, też taki miałem :) Matryce wymieniali po gwarancji tylko do któregoś roku i już chyba "po ptokach"...

deus1980
23-09-2011, 17:01
Tak wyieniali... dokładnie do 31 sierpnia 2011 roku!!! Spóźniłem się dokladnie o 3 tygodnie... :/ Tak brzmiała odpowiedź z Nikon Europe...
Cholipka...

Co zrobić .. teraz próbuje się dowiedzieć ile kosztuje obecnie wymiana. ;) Fajnie by było ożywić dziadka... a tymczasem może ktoś z was wie ile może kosztować wymiana matrycy w 5700???