Zobacz pełną wersję : Jakieś fajne, wystrzałowe FERRARI :)
Patryk Olczyk
17-09-2011, 00:02
Proszę , z dzis :)
co sadzicie ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsc58882.jpg/)
Sapphiron
17-09-2011, 00:15
Płaskie, wyprane z koloru...
Znowu kombinujesz z obróbką. I znowu wychodzi co wychodzi...
Patryk Olczyk
17-09-2011, 00:21
wcale nie kombinowałem duzo ....
Poza tym kadr nie oddaje tej "fajności" tego modelu. Można było pokazać go z o wiele ciekawszej perspektywy, niestety według mnie kosz...
Patryk Olczyk
17-09-2011, 08:21
ma inne ujecia ale ...
ma inne ujecia ale ...
ale...niech zapoda...
TheKilla
17-09-2011, 10:04
na tle tych niebieskich plandek i pana zapewne równie zafascynowanego furą jak Ty - samochód stracił urok.
W Twoje "wcale nie kombinowałem duzo" w ogóle Ci nie wierzę. Nie obrabiaj w ten sposób bo niszczysz własną pracę. I nie wiem dlaczego nie dociera to do Ciebie (bo chyba w każdym wątku Ci to ludzie wypominają).
Dawaj inne ujęcia bo to jak dla mnie kosz :)
Rossi_PL
17-09-2011, 10:34
Jestem na nie, bryła auta zlała się z tłem i przez to jest mało czytelnie, ale taki urok streetfoto autek;)
Daj inne ujęcia jak masz.
Patryk Olczyk
17-09-2011, 10:51
To jest najciekawsze z pozostałych, bo zawsze ktos był przy samochodzie . tylko kobiety jakos mniej zainteresowane .
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/545/dsc5891d.jpg/)
Kurczę, Ty na te przypadki to masz jakieś szczęście - podobnie jak z Citroenem.
Ta dwójeczka byłaby naprawdę super, gdyby nie ten burdel po prawej i przepał na niebie i szybie.
Ogólnie kolory jakieś właśnie sprane.. i chodnik i budynki. Szkoda, bo kadrowo i sytuacyjnie mega mi się podoba, bo mam w głowie pewien pomysł na obróbkę.
Jedynka za ciasna i taka zwykła.
Patryk Olczyk
17-09-2011, 16:27
chcesz rawa? :)
Myślisz czasem o czymś innym, jak o głównym temacie zdjęcia?
Powiedzmy - kompozycja, tło, niepotrzebne elementy kadru :P
Patryk Olczyk
17-09-2011, 16:44
Pewnie ze tak! tam raczej nie było jak wojowac kadrem i tłem , bo wąsko i budowa ...
Patryku, prosimy o jedną rzecz - wstawiaj zdjęcia bez obróbki, dodawaj z obróbką i napisz co chciałes uzyskać, bo niestety powyższe zdjęcia zupełnie tracą przez obróbkę, podobnie jak np. zdjęcia starszych pań, które parę dni temu oglądałem. Może w ten sposób ktoś wiedząc co chcesz uzyskać podpowie jak, bo teraz to ani kad, ani, kompozycja ani obróbka nie są najlepsze.
jak wąsko i budowa, to może lepiej zrobić jakiś ciekawy detal czy coś?
uuuuu, ale skrzywdziles to biedne 458 :(
Sapphiron
20-09-2011, 09:57
Pewnie ze tak! tam raczej nie było jak wojowac kadrem i tłem , bo wąsko i budowa ...
Pół metra do góry z aparatem i aparat w pion... można? można!
Za przedmówcami - sytuacja na zdjęcie super, te przechodzące dziewczyny nieświadome zapewne co mijają. Samo zdjęcie - kolory, ta budowa - nie leży mi. Może warto było pstrykać stojąc przy remontowanej kamienicy - wtedy w kadrze znalazłoby się auto i druga strona ulicy, z tego co widzę już bez remontu... coś takiego bym zapewne kombinował.
Jestem zdecydowanie na nie. Ni to artystyczne, ni to atrakcyjne, kadr i kąt niekorzystny, za ciasno po bokach i reszta też nie przyciąga wzroku. Bardzo słabo moim zdaniem.
Ooooj panie... Dno i kosz w jednym.
foto1 - tło, pan, znak, folia, przerysowania obiektywu, płasko, zero światła, brudne koła, jak na zdjęcie z obecną bielą lakieru i czernią kół to jakieś takie wyprane, bez kontrastu, ciasno, w tle poziome linie krzywe, ale jak już wspomniałem wcześniej, przede wszystkim przerysowania. Auto jest karykatura samego siebie, pan w tle jest bardzo zdeformowany.
foto2 - kobieta z prawej jest jak widzimy nadświetlna, aż nieostra, kobieta z lewej ma jakieś niemieckie korzenie bo chodzi jak żołnierz, z prawej folia, syf i malaria, auto jest, ale jest krzywo, kadr nawet nie jest wyprostowany, o poprawnym naświetleniu zdjęcia nawet nie wspominam. Biel nie jest biała, czerń nie jest czarna, ba, nawet nie jest do końca szara...
Litania sprzętowa jest w podpisie, facebookowy profil również oczywiście że jest ale zdjęcia... Wyglądają jakbyś nie umiał ogarnąć podstaw fotograficznych, sprzętu, i cholera wie czego jeszcze.