PDA

Zobacz pełną wersję : [Kanghoy]LosujZwiększenieOglądalności(autor:pank,"must see","piersi"), 1 kadr ;)

Kanghoy
15-09-2011, 19:11
W tym tygodniu w końcu udało mi się zrealizować pierwszy plener taki jaki rzeczywiście chciałem. Tj. młodzi zgodzili się na moje wykręcone pomysły i nie zgłaszali sprzeciwów ;). Nie wszystko udało się zrealizować, cóż bywa... w każdym razie z tego co na dysku siedzi jestem zadowolony(będzie i ostro i spokojniej), tymczasem zapowiedź. Nie widziałem jeszcze nigdy, żeby ktoś ten efekt wykorzystał w fotografii ślubnej, ale fakt faktem, sam efektu nie wymyśliłem i pewnie fotka jest mniej kreatywna niż większość wrzucanych na forum.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.zaproszeniaslub.pl/FOTO/2011/LenaiMateusz/Fotografia_slubna_kety_800.jpg)
większe na blogu www.dawidmiarka.pl

Zapraszam do komentowania :].

Krzysiek Kisała
15-09-2011, 19:14
hehehe
rozbawiłeś mnie Dawid bardziej tytułem niż samym zdjęciem, ale mimo wszystko :)

morzon
15-09-2011, 19:20
Tytuł pozamiatał :D

Zdjęcie bardzo fajne.

Sapphiron
15-09-2011, 19:21
Fajna klatka...

Gorzej z tytułem...

Dakra
15-09-2011, 19:26
lepsze niż Punkowe, 100 x lepsze ;)
aaa... zapomniałbym, wywal logo :D

Seweryn Czarnocki
15-09-2011, 19:26
Nie no co to jest Discopolo polskiej sceny fotografii ślubnej, śmierdzi kiczem i te drzewka z googla, co to wooogóle jest. Pank zejdź ze sceny bo juz... blabla bla blaala blabla

Podoba się ciekawy koncept i fajnie byłoby zobaczyć całą sesje taką :D

piom
15-09-2011, 19:35
super jak ich wsadziłeś w środek, doklejane z innego zdjęcia?

Jaskier
15-09-2011, 19:45
Coś nowego :) fajny pomysł - mi się podoba! Pozdrawiam

marcogk
15-09-2011, 20:03
Zdjęcie świetne :) tytuł rewelacja ;)

jacoslavgth
15-09-2011, 20:06
świetne zdjęcie - zdradź tajniki

cheyenne
15-09-2011, 20:08
zdjęcie świetne
u mnie 6 za kreatywność
teraz tylko kadr wołać w formacie 100 na 100, biała delikatna ramka i na ścianę

pank
15-09-2011, 20:24
Skandal, nie rozumiem jak można takie "coś" robić bo przecież zdjęciem tego nazwać nie można. Diskopolo przy tym czymś to muzyka klasyczna. Syf, malaria i korniki, zero wyczucia smaku, zero umiejętności graficznych, idź do fotoknyta na warsztaty bo nawet kiczu nie umiesz zrobić porządnie. Młodym może to się w tej chwili spodoba, ale co będzie za rok, 5, 10? Popatrzą na to i się rozwiodą bo to jedyna możliwość będzie żeby mieć dobre zdjęcia ze ślubu, znaleźć nowych partnerów, nie powtarzać błędu i wynająć porządnego fotografa, który zrobi porządny klasyczny plener który będzie można oglądać latami i zawsze będzie świeży. Pooglądaj klasyków, zobacz jak w prosty sposób, np. za pomocą zwykłego kabanosa są w stanie stworzyć niepowtarzalny klimat i ze smakiem (kabanosa) skomponować cały kadr. Ucz się od lepszych, może jeszcze nie jest za późno. Trochę przydługie wyszło, ale aż się trzęsę z oburzenia jak widzę tak miernych lotów tandetę.
zajebiaszcze

mirekkania
15-09-2011, 20:30
Krzywo.

mastervit
15-09-2011, 20:31
Uważam, że obaj Panowie - pank i Kanghoy są na równi dobrzy w tym co prezentują. Nie rozumiem jak można porównywać obu Artystów, "lepszy czy gorszy", to tak samo jak porównywać Leonarda da Vinci do Salvadora Dali...

yakoop
Fajne, nigdy czegoś takiego nie widziałem w ślubnej :) Bardzo mi się podoba, chcę więcej!

samson09
He he zdjątko fajne jest :)

hellix
15-09-2011, 20:35
No dobre, kreatywnie dobre. Gdzie reszta?

Ruppel
15-09-2011, 20:36
Super! Saint-Exupéry kiedyś prezentował, ale w innym kontekście;) Wrzucaj więcej, zapowiada się ciekawie.

egoiste
15-09-2011, 20:57
planeta jak u Malego Ksiecia :)
wpis Panka bezcenny szcegolnie oda do kabanosa zwyczajnego:)

genghiskhan
15-09-2011, 21:10
planeta jak u Malego Ksiecia :)
wpis Panka bezcenny szcegolnie oda do kabanosa zwyczajnego:)

kabanos jeszcze nie powiedział ostatniego słowa :lol:

Husky_
15-09-2011, 21:17
kabanos jeszcze nie powiedział ostatniego słowa :lol:

Będzie pasztetowa czy salceson?

Aeon88
15-09-2011, 21:21
Skandal, nie rozumiem jak można takie "coś" robić bo przecież zdjęciem tego nazwać nie można. Diskopolo przy tym czymś to muzyka klasyczna. Syf, malaria i korniki, zero wyczucia smaku, zero umiejętności graficznych, idź do fotoknyta na warsztaty bo nawet kiczu nie umiesz zrobić porządnie. Młodym może to się w tej chwili spodoba, ale co będzie za rok, 5, 10? Popatrzą na to i się rozwiodą bo to jedyna możliwość będzie żeby mieć dobre zdjęcia ze ślubu, znaleźć nowych partnerów, nie powtarzać błędu i wynająć porządnego fotografa, który zrobi porządny klasyczny plener który będzie można oglądać latami i zawsze będzie świeży. Pooglądaj klasyków, zobacz jak w prosty sposób, np. za pomocą zwykłego kabanosa są w stanie stworzyć niepowtarzalny klimat i ze smakiem (kabanosa) skomponować cały kadr. Ucz się od lepszych, może jeszcze nie jest za późno. Trochę przydługie wyszło, ale aż się trzęsę z oburzenia jak widzę tak miernych lotów tandetę.
zajebiaszcze

Co ty gadasz wogóle? :D Mi się to co pokazał Kanghoy bardzo podoba, 100x bardziej niż "kabanos" :P "kabanosa bym na ścianie nie powiesił, za to tą "planetę" na 100% :)

pank
15-09-2011, 21:24
Co ty gadasz wogóle? :D Mi się to co pokazał Kanghoy bardzo podoba, 100x bardziej niż "kabanos" :P "kabanosa bym na ścianie nie powiesił, za to tą "planetę" na 100% :)

Nieznaszsienasztuce! Wniosek może być tylko jeden, stałeś tam gdzie zom...kabanos!

Motorniczy
15-09-2011, 21:41
Kolejni frustraci ... won do roboty i do swojego szefa popyskujcie sobie , ciekawe jak bedzie ! zamiast na forum , gdzie ludzie sie relaksuja !!! ... a zdjecie bardzo fajne, kolorowe i z jajem . Mysle, ze para mloda byla zadowolonai pozdro;)

Rycerz
15-09-2011, 21:45
zdjęcie świetne!

zajebiaszcze

ha ha ha ;-) [ ale zobacz niektórzy nie zrozumieli twojego postu i wzięli go na powaznie ;-) ]

tytuł dobry ;-)

Seweryn Czarnocki
15-09-2011, 22:03

I tak rodzą się nieporozumienia w necie :) Peter tym razem ja Koniak stawiam ;D

egoiste
15-09-2011, 22:04
jak mozna bylo wpis Panka odczytac inaczej , trzeba miec percepcje na wysokim pozazmyslowym poziomie :)

Kanghoy
15-09-2011, 22:19
Dzięki wszystkim za opinie :). Nie spodziewałem się aż takich wylewnych reakcji i co do zdjęcia i co do tytułu. W innych zdjęciach na pewno też będzie ciekawie i nowatorsko jak na ślubniaki, choć nie wiem czy aż takie reakcje wywołają ;).

Jak widać marketing forumowy zadziałał, żeby mi jeszcze tak dobrze szło w tym interesie jak z tym tematem na forum xD.

Panku może będzie jakiś ratunek w warsztatach u Ciebie? :D W końcu na klasycznych plenerach zjadłeś zęby xD. Post genialny :).

PS. nie wiem czy to przez was, ale mi coś strona padła ;]. Durny tumblr będzie trzeba jakiś hosting kupić i coś swojego postawić.

Aeon88
15-09-2011, 23:20
widziałem "kabanosa" ale nie pamiętałem kto konkretnie był autorem (stąd mniemanie że autorem był pank a nie kto inny).
widziałem gdzieś kiedyś tego typu negatywne wypowiedzi pank'a w innych wątkach, które nie były ironią.

w związku z powyższym ciężko jest bez wgłębiania się w aktualne spory między forumowiczami w tym dziale uznać tutejszy post pank'a za coś innego niż się wydaje jak się to czyta. ;)

Rycerz
15-09-2011, 23:26
ciężko jest bez wgłębiania się w aktualne spory między forumowiczami w tym dziale

sporo tracisz ;-) ;-)

pank
15-09-2011, 23:29
(stąd mniemanie że autorem był pank a nie kto inny)

Ej, ubliżasz mi!

Aeon88
15-09-2011, 23:44
Ej, ubliżasz mi!

nie przesadzaj :)

sporo tracisz ;-) ;-)

ostatnio zaczynam nadrabiać :P

Photoartbox
16-09-2011, 08:11
Horyzont sie wali i to w obie strony ;) Swietna pamiatka dla mlodych, gratuluje!

genghiskhan
16-09-2011, 10:34
Ej, ubliżasz mi!

Nie każdy czyta Twoje wątki.... a na reputację pracowałeś w końcu całymi latami ;P
Obrazisz się jak obwołam się forumowym anty-pankiem i założę nowe konto? :lol:

Teraz tylko czekać, aż ktoś pokaże ślubne pinhole i inne cuda wianki arhtystyczne ;)

mirekkania
16-09-2011, 10:44
Nie każdy czyta Twoje wątki.... a na reputację pracowałeś w końcu całymi latami ;P
Obrazisz się jak obwołam się forumowym anty-pankiem i założę nowe konto? :lol:

Czy kolega od "świadomych skosów" byłby łaskaw nie rozwalać następnego fajnego wątku?
Jest tu miło i sympatycznie, zdjęcie jest fajne i z humoram. Wszyscy wiedzą, co kolega czuje do panka i że to wielkie, targane namiętnościami uczucie. Nie trzeba nam o tym przypominac wszędzie gdzie się da.

jacoslavgth
16-09-2011, 10:47
Czy kolega od "świadomych skosów"...

hahaha :) dobre

Kanghoy
16-09-2011, 10:57
Teraz tylko czekać, aż ktoś pokaże ślubne pinhole

Challenge accepted! ;> ale na przyszły sezon . Żeby to czym się robi miało aż takie znaczenie, jak niektórzy chcą żeby miało...

Seweryn Czarnocki
16-09-2011, 10:59
Czy kolega od "świadomych skosów" byłby łaskaw nie rozwalać następnego fajnego wątku?
Jest tu miło i sympatycznie, zdjęcie jest fajne i z humoram. Wszyscy wiedzą, co kolega czuje do panka i że to wielkie, targane namiętnościami uczucie. Nie trzeba nam o tym przypominac wszędzie gdzie się da.

Wielka miłość nie wybiera,
czy jej chcemy nie pyta nas wcale, ...

i tak twożą się plotki :D a ta brzmi Genghiskhan czuje coś do Panka ;)

genghiskhan
16-09-2011, 11:18

Daruj sobie te przytyki, sam na siłę co chwile coś przypominasz. Ani to śmieszne, ani fajne ani wkurzające. Jesli chciałeś tym coś osiągnąć to niestety nie udało Ci się :lol: Trochę dystansu do tego wszystkiego, a wszystko będzie dobrze :P
Co do wyzwania: to i ja może spróbuje zrobić ślubniaka jakąś dziwną niepasującą do ślubniaków techniką ;)

pavel_9
16-09-2011, 12:51
bardzo fajne foto, z pomysłem. powiesz co nieco o technikaliach? :>

coroner
19-09-2011, 12:05
Zamysł zrobienia planetki z młodymi siedzi mi w głowie od miesiąca. Niestety nie został zrealizowany, bo ostatni plener jaki miałem był w dniu wesela i nie było czasu na zabawę, a najbliższy termin na październik dopiero.... Teraz już nie mogę jej zrobić, a nawet jeśli, to nigdzie nie pokazywać, bo będzie historia jak ze zdjęciem piłkarkim maki'ego...

Sama fota jak najbardziej bdb.

ciepol
20-09-2011, 16:00
fajny pomysl z zastosowaniem planetki i super wykonany mlodzi pewnie w niebowzieci

mastervit
20-09-2011, 20:03
bardzo fajne foto, z pomysłem. powiesz co nieco o technikaliach? :>

http://dirksphotoblog.wordpress.com/2006/09/06/tutorial-create-your-own-planets/

pavel_9
20-09-2011, 20:49
jak zrobić planetke to wiem, ale jak wrzucić w środek młodych? domyślam się, że trzeba och "dorzucić" z innego zdjęcia..

coroner
20-09-2011, 21:14
jak zrobić planetke to wiem, ale jak wrzucić w środek młodych? domyślam się, że trzeba och "dorzucić" z innego zdjęcia..

a ja myślę, że wystarczy ich odpowiednio umiejscowić podczas wykonywania kolejnych klatek

karolkepka.com
25-09-2011, 19:31
bardzo dobra klatka, pozostałe na blogu też.
ja jeszcze nie widziałem polar coordinates w ślubniaku, więc +1 za kreatywność.
młodzi to wklejka?