PDA

Zobacz pełną wersję : Filmy z nikona w windowsie?!

Greg77
13-09-2011, 14:57
Kiedys nagralem jakis film D90, ale raczej jako test, wczoraj bylem na zdjeciach nad oceanem podczas sztormu, postanowilem nagrac filmik, zeby pokazac co tam si edzialo, bo zdjecia tego nie oddawaly.....wracam do domu i okazuje sie, ze nie moge odpalic filmiku, informacja jak apokazuje sie to brak kodeka JPEG?!?!?! Ktos cos doradzi, szukalem juz w googlach, sciagalem kodeki PCVIDEO ktore zaiweraja kodeki JPEG i nic, wciaz to samo...dzwiek bez obrazu:(

camrak
13-09-2011, 14:59
Zassaj VLC player, ruszy wszystko bez gmerania w kodekach, ale jeśli chcesz edytowac to pewnie jakiś swierzy codec-pack wskazane zainstalować.

Sent from my iPad using Tapatalk

Greg77
14-09-2011, 10:38
Zadzialalo.....ale wczesniej nie mialem takich problemow, zawsze uzywalem kazaa lite codeck pack i bylo ok, tym razem jak zmienialem dysk systemowy postawilem swierzego windowsa i winda sama zainstalowala sobie drivery, nie kumam czemu nie chce odpalic tego filmiku:(

grudzinsky
14-09-2011, 13:36
bo to jest wlasnie Windows :D

camrak
14-09-2011, 13:47
Zadzialalo.....ale wczesniej nie mialem takich problemow, zawsze uzywalem kazaa lite codeck pack i bylo ok, tym razem jak zmienialem dysk systemowy postawilem swierzego windowsa i winda sama zainstalowala sobie drivery, nie kumam czemu nie chce odpalic tego filmiku:(

Odinstaluj wszystkie kodeki- zrestartuj kompa, a potem zainstaluj k-lite codec packa najnowszy zestaw z full opcjami i restart pc na koniec. Powinno zadziałać.

pit.
14-09-2011, 13:49
Ja używam (do wszystkiego) media player classic. Nigdy mnie nie zawiódł a formatów przeszedłem już wiele. Nie patrząc na roszerzenie pliku (rmvb, mov, etc) wszystko tam będzie odtworzone.

http://www.dobreprogramy.pl/Media-Player-Classic,Program,Windows,12273.html

ps. Najważniejsze- zajmuje 1,5 mb :)

Greg77
14-09-2011, 14:19
bo to jest wlasnie Windows :D

A co mam uzywac?? Linucha? Jak zaczna pisac drivery pod nowy sprzet do linucha to bede uzywal, na jablko szkoda mi pieniedzy, poza tym jest to laptop z pozadnym OSem i dobrym monitorem, nic nie zrobie z Mackiem jak bede chcial upgrade zrobic.....wtedy co, kupno nowego??? Oooo nie!

Odinstaluj wszystkie kodeki- zrestartuj kompa, a potem zainstaluj k-lite codec packa najnowszy zestaw z full opcjami i restart pc na koniec. Powinno zadziałać.

Odpuszcze sobie, chcialem pokazac komus to co nagralem, tylko tyle, bo w filmy sie nie bawie;)

Ja używam (do wszystkiego) media player classic. Nigdy mnie nie zawiódł a formatów przeszedłem już wiele. Nie patrząc na roszerzenie pliku (rmvb, mov, etc) wszystko tam będzie odtworzone.

ps. Najważniejsze- zajmuje 1,5 mb :)

Kiedys mialem to zainstalowane, jakos mi nie podpasowal, ale ilu uzytkownikow tyle upodoban;)

camrak
14-09-2011, 16:18
No to vlc załatwia sprawę bo ma własne kodeki. Howgh.