Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nad Rohackim Stawem
Bartekkw
12-09-2011, 14:19
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/img690/7959/roch12c.jpg)
krzysztofz24
12-09-2011, 14:37
Nie ma sie czego czepnac. W kolorach dla mnie akurat, tak ani za mocno ani za slabo. Ladne niebo, troche lusterka w srodkowych partiach zdjecia i ten podluzny kamien z prawej fajny pierwszy plan robi. Dodatko z tymi swoimi "brunatnymi" roslinkami lekko roznicuje kolorystycznie dol zdjecia. No pasi;-).
downandout
12-09-2011, 14:40
boże, z czym mi się przyszło równać;) cudnie jest. z Wołowca stawy wydawały się szczególnie 'fotograficzne'. niebo to zasługa tylko polara?
jacekz40
12-09-2011, 14:41
Ładnie dla oka i ducha :) Oglądam i odpoczywam w sielskim widoczku :)
Bartekkw
12-09-2011, 14:43
boże, z czym mi się przyszło równać;)
Nie przesadzaj ;)
Ja na orlą z dzieciakiem to chyba za 10 lat dopiero się wdrapie ;) A co do nieba to polar + połówka Lee 0,9 z tego co pamiętam ;)
downandout
12-09-2011, 14:48
albo dziecko na plecy, albo jeśli dziecko ma więcej lat, to uprząż i krótką liną do siebie wiążesz. w tym roku na rysach i właśnie na orlej spotkałem takie rozwiązanie, dzieci nie więcej jak 8 lat.
Bardzo przyjemne, spokój bije z tego kadru. Podoba mi się :)
Pozdrawiam.
Bartekkw
12-09-2011, 16:33
albo dziecko na plecy
Ło rany...moja to już ze 35kg waży - ale dzięki za podpowiedzi. Poczytam o tym i może w przyszłym roku spróbujemy tam się wdrapać
fotoMichal
13-09-2011, 08:29
oglądam już któryś Twój temat... zdjęcia ładne, ale prawie takie same ... nudno się robi
Kadr, kolorki, światłocienie na plus :).
Jedynie krawędź góry na styku z niebem po prawej stronie trochę bym poprawił ;).
Bartekkw
13-09-2011, 15:29
Jedynie krawędź góry na styku z niebem po prawej stronie trochę bym poprawił ;).
Racja Paweł - dzięki za zwrócenie uwagi
... nudno się robi
No jeszcze może jedno i zmieniam lokalizację w Tatrach ;)
Właśnie stamtąd wróciłem i z uznaniem patrzę na Twoją fotkę. Brak mi szerokiego kąta i nie mogłem tak fajnie "objąć" tych miejsc. Teraz już z sentymentem patrzę na to i pozostałe zdjęcia z innego wątku :)
Bartekkw
19-09-2011, 12:17
A to żeś odgrzebał Kolego - fajnie że się podoba i robi dobre wrażenie zwłasza po zobaczeniu tych widoków na własne oczy ;)
Nie mogłem się oprzeć, bo to Twoje zdjęcia były prowodyrem naszej przechadzki z kumplem. Mieliśmy zamiar tylko na Trzy Korony się wtaszczyć, ale pokazałem kumplowi ten wątek na forum i "zmolestował" mnie żebyśmy podskoczyli na Słowację (ach to wifi w agroturystyce). Ponadto z Bieszczadów mamy dalej w Tatry, a wyrwać się z pod miotły żony czasem nie jest łatwo :) W dodatku to świeży wątek :), a przy okazji może jeszcze się kto skusi na wycieczkę bo ostatnio pogoda była przednia...