Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na szlaku po słowacku
Bartekkw
11-09-2011, 21:49
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img641.imageshack.us/img641/7904/roch10a.jpg)
Sławomirowski
11-09-2011, 21:56
Cosik mi tu zalatuje szlakiem spod Rohacskich Stawów do Zverovki, ale mogę się mylić - dawno tam nie byłem a to piękna część Tatr :) Co do zdjęcia - ładnie zaakcentowana kolorystyka traw. Kompozycyjnie - poprawnie, chyba najciekawiej co się dało o takiej porze dnia i pod słońce pokazać. Ładnie opanowana ekspozycja, "gadają" tam te szczyty na dalszym planie - nie myślałeś czasem o pionie [po bokach to tylko stoki i kawałki kosodrzewiny] ? :)
Bartekkw
11-09-2011, 22:00
Cosik mi tu zalatuje szlakiem spod Rohacskich Stawów do Zverovki, ale mogę się mylić - dawno tam nie byłem a to piękna część Tatr :) Co do zdjęcia - ładnie zaakcentowana kolorystyka traw. Kompozycyjnie - poprawnie, chyba najciekawiej co się dało o takiej porze dnia i pod słońce pokazać. Ładnie opanowana ekspozycja, "gadają" tam te szczyty na dalszym planie - nie myślałeś czasem o pionie [po bokach to tylko stoki i kawałki kosodrzewiny] ? :)
Dokładnie to jest ten szlak - jakieś 20 min od Zverovki :)
Słońce ostro dawało
Z takim światłem, to za wiele nie da się zawojować. Miałeś zdecydowanie lepsze prace, aczkolwiek trzeba przyznać, że ładnie poukładany kadr. Przyjemny obrazek ale eunuchem nie zostałem, znaczy jaj mi nie urwało ;)
Bartekkw
11-09-2011, 22:56
Przyjemny obrazek ale eunuchem nie zostałem, znaczy jaj mi nie urwało ;)
Uffff ;) Może następnym razem ;)
Uffff ;) Może następnym razem ;)
Patrząc na Twoje prace, to jestem tego pewny ;)
Żona mi mówi teraz że będę miał zakaz ;)
a mnie podoba się bardzo, mozna i w pełnym słońcu robić foty które maja swój urok, świetnie w kadrze, tylko sciezkę bym zdecydowanie przygasił bo za bardzo swieci :)
Jak na tak ciężkie warunki, nie jest źle. Miałeś zdecydowanie lepsze i bardziej przestrzenne zdjęcia. Tutaj przez światło dość płasko to wygląda.
Pozdrawiam Mirek