PDA

Zobacz pełną wersję : Za mało pamięci? Tiff 60mpx 200mb !?

Ideologia N
11-09-2011, 12:58
Witam
Bez w wnikania szczegółowo z specyfikację sprzętową powiem że jestem zaszokowany tym co mnie spotkało. Chciałem sobie oglądać fotkę z phase one. Ściągnąłem z jakiejś tam strony. I sobie chce odpalić w Corel X2 (legalny) i nie ma siły. Komunikat mniej więcej był że za mało pamięci. Niby oczywista myśl na ten temat: masz pan starego kompa. Tylko ze ja ostatnio kupowałem komputer i mam 4 rdzenie 4GB ramu i dysk 500mb oraz wid XP! Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

Przemek Paśnik
11-09-2011, 13:02
Witam
Bez w wnikania szczegółowo z specyfikację sprzętową powiem że jestem zaszokowany tym co mnie spotkało. Chciałem sobie oglądać fotkę z phase one. Ściągnąłem z jakiejś tam strony. I sobie chce odpalić w Corel X2 (legalny) i nie ma siły. Komunikat mniej więcej był że za mało pamięci. Niby oczywista myśl na ten temat: masz pan starego kompa. Tylko ze ja ostatnio kupowałem komputer i mam 4 rdzenie 4GB ramu i dysk 500mb oraz wid XP! Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

a jak masz cache ustawione? Wykorzystanie ramu w preferencjach? Może wypadałoby też CCleanerem pojechać, może Ci siedzi trochę badziewia na dysku

Ideologia N
11-09-2011, 13:06
a jak masz cache ustawione? Wykorzystanie ramu w preferencjach? Może wypadałoby też CCleanerem pojechać, może Ci siedzi trochę badziewia na dysku

Mam Avast. Może to jest normalne przy korzystaniu z corela? W menadżerze pokazuje że cała pamięć jest dostępna, ataków hakerskich/ zasyfionego kompa też nie miałem nigdy.

Przemek Paśnik
11-09-2011, 13:10
Mam Avast. Może to jest normalne przy korzystaniu z corela? W menadżerze pokazuje że cała pamięć jest dostępna, ataków hakerskich/ zasyfionego kompa też nie miałem nigdy.

Avast to sobie możesz mieć, ale CCleaner działa trochę inaczej, to nie antywir, tylko coś w rodzaju odkurzacza, który czyści dysk ze zbędnych plików typu ciacha, ustawienia, cache itp. Polecam

Greg77
11-09-2011, 13:17
WinXp to przezytek i malo przyjaznyy system, jestes pewien, ze masz wszystko poinstalowane, wszystkei Framy wszystkie dodatki, to jest wlasnie Wxp, wszystko trzeba doinstalowac, poza tym 4Gb RAMu to nie malo, ale znowu nie tak duzo, to obecnie takie minimum......
Sprawdz czy nie masz wylaczonej pamieci wirtualnej....po wylaczeniu tej pamieci, wyskakiwaly takie bledy na XPku.