Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z portem USB

manfred
11-09-2011, 08:39
Witam serdecznie podłączyłem do portu usb 2.0 aktywnego huba. Po odłączeniu kabla nagle system a raczej laptop wyłączył się jakby brakło prądu. Po ponownym włączeniu jakby nic się nie stało. Dopiero jak podłączyłem czytnik kart ze zdjęciami zauważyłem ze port nie czyta zdjęć. Gdy zmieniłem inny port usb 1.0 działa dobrze ale kopiowanie trwa wieki. Mam pytanie czy jest to usterka sprzętu czy może raczej wina oprogramowania. Za pomoc dzięki

Greg77
12-09-2011, 12:22
Witam serdecznie podłączyłem do portu usb 2.0 aktywnego huba. Po odłączeniu kabla nagle system a raczej laptop wyłączył się jakby brakło prądu. Po ponownym włączeniu jakby nic się nie stało. Dopiero jak podłączyłem czytnik kart ze zdjęciami zauważyłem ze port nie czyta zdjęć. Gdy zmieniłem inny port usb 1.0 działa dobrze ale kopiowanie trwa wieki. Mam pytanie czy jest to usterka sprzętu czy może raczej wina oprogramowania. Za pomoc dzięki

Sprawdz inny sprzet na USb, obojetnie co, byle na USB......wyglada mi na usterke sprzetu....

manfred
12-09-2011, 12:50
Myszka działa natomiast nie działa ani dysk zew. ani pen tak więc pewnie usterka sprzętu. Ale co mnie dziwi to ze w moim laptopie są trzy wejścia usb i tylko jedno to teraz zepsute działało szybko czyli mniemam 2.0 natomiast pozostałe dwa przesył danych w nich trwa niemiłosierni długo i dodatkowo po każdym podłączeniu wyskakuje komunikat że twoje urządzenie może działać szybciej o co chodzi? instrukcja podaje 3 gniazda 2.0 a mnie sie wydaje ;-) jakby było 1.1

Zink
16-09-2011, 15:05
Może problem ze sterownikami? A może ze sprzętem. U mnie czasem jest tak, że podłączam pendrive do USB 2.0 i dostaję komunikat, że "to urządzenie może działać szybciej, itd.". Wtedy wystarczy że go wyciągnę i włożę ponownie i już go wykrywa prawidłowo.

camus
20-09-2011, 21:04
Ja również tak czasami jak podłączę czytnik kart to mam wrażenie że zgrywanie zdjęć trwa niemiłosiernie długo tak jakby zamiast 2.0 jest 1.0. Ale odłączam i podłączam ponownie i wszystko wraca do normy.